iPon Hírek

Kickstarteren a játékipart kikarikírozó Dawn of the Devs

Dátum | 2016. 09. 08.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Érdekes és rendkívül mókás alapkoncepciójú játékra gyűjt a Kickstarteren a spanyol Underdog Studios. Kétdimenziós platformerükben, a Dawn of the Devsben ugyanis három sztárfejlesztő fog össze azért, hogy megmentse a teljesen kisiklott játékipart a kampókezű szerzői jogi kalózoktól, vér helyett pénzen élő, alkalmazottaikat rabszolgaként dolgoztató vámpír-kiadóktól, zombivá lett fanboyoktól és hasonló, veszedelmes teremtményektől, akiket egy csak C.E.O.-ként, azaz Chief Evil Overlordként emlegetett, sötét alak vezet. Az illetékesek fontosnak találták kihangsúlyozni, hogy alkotásuk egyáltalán nem dühös és elkeseredett szatíra, hanem egy könnyed és ironikus paródia lesz, amivel az ágazat, illetve annak nagyjai előtt kívánnak tisztelegni. A játékmenet az eltérő képességekkel bíró hősök kooperációjára fog épülni. A kalandjátékok veteránja, Tom Schiffer aktiválni vagy használni tudja majd a különféle tárgyakat, amiket feneketlen tárgylistájába is el fog tudni pakolni, hogy aztán valahol máshol lássa hasznukat. Vele szemben a Biff „Biffy K.” Klozinski a nyers erő embere, így a lövöldözés lesz a legfőbb erőssége, illetve a fegyverén lévő láncfűrésszel bármit könnyedén ketté tud majd szelni. A trió harmadik tagja, a lopakodós játékok pionírja, Hiro Komiya az álcázáshoz és lopakodáshoz remekül használható kartondobozára fog esküdni, illetve ha úgy hozza a szükség, ravaszul csapdába tudja majd csalni ellenfeleit. A hármasfogat tagjai a lentebb látható, kedvcsináló kampánybeharangozóban egy trollal számolnak le együttes erővel.
A játék tető alá hozatalához a fejlesztőknek minimum hatvanötezer dollárra van szükségük, amennyiben viszont több gyűlik össze, akkor három további karakterrel leszünk gazdagabbak. Hetvenezer dollárnál a „hype királya” titulust büszkén viselő, istenszimulátorairól ismert Milo Deveraux is sorompóba fog állni, hetvenötezer dollárnál a pajszerral felfegyverkezett Nick Gable-t is irányíthatjuk majd, ha pedig sikerül összeszedniük nyolcvanötezer dollárt, akkor a Super Romeo Twins atyja, Shiro Miyata is választható karakter lesz. Ahhoz pedig, hogy az eredeti tervekkel szemben ne csak a PC-tulajok, hanem az Xbox One-on és PS4-en játszók is belevethessék magukat a nagy kalandba, százezer dollárt kell összekalapoznia a Madridban székelő stúdiónak. A Dawn of the Devs egy digitális kópiája egyébiránt tizenöt dollárba kerül, kétszer ennyiért a játék zenéit is megkaphatjuk, ezer dollárért mi dolgozhatjuk ki az egyik főellenséget, ötezerért pedig életünk végéig ingyen jár majd nekünk a csapat összes programja.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. i2k010
2016.09.08. 15:52
"...ötezerért pedig életünk végéig ingyen jár majd nekünk a csapat összes programja"

"Kiváló" ajánlólevél:

"We are Underdog Studios, an independent game developer founded in 2015 by Alfredo González-Barros and Álvaro González, two game designers from Madrid, Spain. We both have around 10 years of experience in the game development industry, and we’ve worked in almost every platform: Xbox 360, Playstation 3, Nintendo Wii, Nintendo DS, PC, Steam, mobile… releasing titles such as “War Leaders: Clash of Nations”, “Planet 51 Online” or “Young Justice: Legacy”."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Freelancer i2k01...
2016.09.08. 16:27
Van valami abban, amit mondasz, de érdemes nem elfeledni, hogy a Dead by Daylightot egy olyan csapat készítette, ami korábban minősíthetetlenül gagyi platformereket jegyzett elsősorban. Szóval vannak csodák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. LGx
2016.09.08. 17:49
nem kell ilyen magasröptű, feleslegesen létező szavakat erőltetni...
a "kifigurázó" tökéletes lett volna

amúgy jó cikk!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. powerage
2016.09.09. 09:25
Ha a játékipar megmentéséről szól a játék, akkor Tom Schiffernek nem inkább az egyik minibossnak kéne lennie?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!