iPon Hírek

Kickstarteren a Realm

Dátum | 2013. 04. 30.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Realm egy gyönyörű grafikájú 3D-s point-and-click kalandjáték, amelyet az ICO és a Studio Ghibli munkái inspiráltak. Egy igazi, régimódi mese, amely tetszett ugyan, de mégsem kellett a kiadóknak, mert nem klappolt a manapság divatos kulcsszavakhoz – nem közösségi, nem ingyenesen játszható, nem olcsó mobilos játék és nem is sokmillió dolláros FPS.
A darab történetének főhőse egy kislány, Sarina, aki elindul falujából, hogy gyógyírt találjon édesanyja betegségére. Útközben találkozik egy naiv és jószívű Toru nevű kőgólemmel, akivel jóbarátok lesznek és együtt utaznak el az elfeledett városba, hogy megkeressék a gyógyító virágot. Érkezésükkel azonban felélesztenek egy ősgonoszt, aki a halálos pillantású Lamphead szörnyeket irányítja. Az angol Atomhawk Design és a Lantern Interactive ezért Kickstarteres projektbe kezdett, hogy összegyűjtse azt a 195 000 Fontot, amelyre a játék kiadásához szükségük lenne. Egyelőre 36 000 Font gyűlt össze 10 nap alatt és még 21 nap hátra van, így nem ártana egy kis segítség a csapatoknak, melyek tagjai tapasztalt fejlesztők ugyan, de nincsenek közöttük marketingelhető nagy nevek, Richard Jacques zeneszerző kivételével, aki olyan darabok muzsikáját szerezte, mint a Mass Effect, James Bond 007: Bloodstone, Little Big Planet 2 és a Starship Troopers. Ha sikerül a gyűjtés, a játék PC-re (Windows és Linux) és Macre fog megjelenni. Az alábbi videóban a magyar származású Tom Szirtes, a Lantern Interactive technikai rendezője a játék készítésének rejtelmeibe vezet be minket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Asagrim
2013.04.30. 22:02
Szirtes Tamás se magyarországon született ...

A játék jónak tűnik, az elmondottak alapján Trine kicsit több 3D-vel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. petXYZW
2013.05.01. 07:41
Ha a projekt nem valósul meg, mit csinálnak az összegyűjtött pénzel? Visszautalnak belőle?

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Magrathea
2013.05.01. 08:13
petXYZW: A gyűjtés lejártáig egyáltalán nem is történik pénzmozgás. Ha nem jön össze a kitűzött pénzmennyiség, akkor azoktól sem húznak le semmit, akik bizalmat szavaztak a játéknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. EPG
2013.05.01. 14:49
A GPG Wildman-je nem jött össze, ott a paypalon át utalt pénzt is visszaadták. Persze ez a rész már a fejlesztő gerincén múlik. A kickstartert Pacman leírta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!