iPon Hírek

Kicsi és gyors Seagate merevlemezek

Dátum | 2008. 11. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Seagate új, kisméretű merevlemezeket mutatott be, amelyeket kifejezetten az üzleti felhasználók, illetve szerver üzemeltetők számára kínál a cég. Az újdonságok Savvio 15K.2 típusjelzéssel kerülnek forgalomba.

A Savvio 15K.2 családban rögtön kétféle merevlemezt találunk: az egyik modell 73 GB-os, míg a másik 146 GB-os adattároló kapacitással áll a felhasználók rendelkezésére. Ezek az adattároló kapacitások manapság első ránézésre rendkívül kevésnek tűnnek, de a lényeg most is a részletekben rejlik: a merevlemezek 2,5 hüvelykes fizikai mérettel bírnak, a bennük található merevlemez tányérok pedig percenként 15.000 fordulatot tesznek meg. A SAS 2.0-s csatlakozóval (Serial Attached SCSI, azaz Sorosan Kapcsolat SCSI) ellátott termékek 6 Gbps-os maximális adatátviteli sávszélességből gazdálkodnak. A gyártó új termékeit a közeljövőben akár hardveres AES (Advanced Encryption Standard) támogatással is meg lehet majd vásárolni, amelynek köszönhetően az üzleti felhasználók a bizalmas adatokat hatékonyan védhetik meg.


A Seagate Savvio 15K.2-es merevlemezek alkalmazzák a gyártó PowerTrim technológiáját is, amelynek köszönhetően az egységek akár 70%-kal kevesebb áramot vesznek fel, mint a hasonló teljesítménnyel bíró, 3,5 hüvelykes formátumú 15.000-es fordulatszámmal üzemelő merevlemezek.

A Seagate tervei szerint a merevlemez-újdonságok szállítása várhatóan december folyamán indul meg, a hardveres AES támogatással felvértezett modellek érkezésére azonban majd csak valamikor a 2009-es év első negyedévében lehet számítani.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. pluto
2008.11.03. 20:29
Én kifejezetten örülök hogy még HDD-okat is fejlesztenek nem csak SSD-okat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2008.11.04. 14:49
Dfdg, jó vicc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!