iPon Hírek

Kicsi és olcsó Cybook a Bookeen-től

Dátum | 2009. 09. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Megérkezett a Bookeen korábbról beígért kisebb és olcsóbb, 5 hüvelykes Cybook Opus-a, amellyel igyekeznek olcsóbb alternatívát kínálni a nagyobb, költségesebb e-olvasókhoz.


1GB saját kapacitással rendelkezik, így kb. 1.000 könyvet bír el, viszont kártyaleolvasóval is rendelkezik, ízért a tárkapacitás egyéni igények szerint bővíthető. A képernyője 600x800-as felbontású, közvetlen napfényben is jól látszik, az akku pedig a jelek szerint mintegy 8.000 lapozást bír el.

12 betűtípus és négy szürkeárnyalat áll rendelkezésre rajta, a könyveket pedig vízszintes és függőleges állásban is olvashatjuk. Rendelkezik természetesen USB 2.0-csatlakozóval, valamint ePub és PDF fájlokat éppúgy támogat, ahogy HTML-t, TXT-t, JPG-t, GIF-et és PNG-t is.

Az olcsóság biztosítása érdekében azonban kihagytak belőle pár, a drágább példányokra általában jellemző extrát: nincs például érintőképernyője, WiFi-je vagy 3G-je. Ezért cserébe azonban már 320 dollárnak megfelelő összeg ellenében kapható Angliában és Franciaországban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!