iPon Hírek

Kié volt a legjobb előadás az E3-on?

Dátum | 2010. 06. 19.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

Véget ért az idei E3. Öt nagy és számos kisebb előadást láthattunk, bár volt a nagy kiadók között is aki nem igazán strapálta magát holmi sajtós eseményekkel. Az Activision inkább csapott egy óriási bulit, hadd szórakozzon mindenki, aztán mehet haza Guitar Herozni.

Az EA, MS, Nintendo, Sony és Ubisoft ötösfogat azonban idén is megpróbált elkápráztatni minket, még ha elég vegyes minőségben is. Nektek melyik tetszett a legjobban? Az EA a brutális játékfelhozatala? Vagy a Microsoft a Kinect-tel és az átgyúrt Xbox-szal? Esetleg a Nintendo, aki ismét feltámaszt pár régi nevet, és 3D-s marokkonzollal támad? Vagy a Sony, aki szintén elég nagy játékkínálatot tett le az asztalra és talán a show legnagyobb meglepetését (Gabe Newell)? Esetleg az Ubisoft, ahol bár kevés játék volt, de ők hozták a legjobb műsorvezetőt (Joel McHale)?

Persze az is lehet, hogy szimplán egyik sem, sokan például úgy gondolják, hogy tavaly erősebb volt a műsor.

Ha valaki kihagyta valamelyik elődást és pótolná, vagy elolvasná róla az összefoglalót, az az alábbi linkeken teheti meg:

Electronic Arts konferencia:
Összefoglaló hír | GameSpot felvétel | GameTrailers felvétel
Microsoft konferencia:
Összefoglaló hír | GameSpot felvétel | GameTrailers felvétel
Nintendo konferencia:
Összefoglaló hír | GameSpot felvétel | GameTrailers felvétel
Sony konferencia:
Összefoglaló hír | GameSpot felvétel | GameTrailers felvétel
Ubisoft konferencia:
Összefoglaló hír | GameSpot felvétel | GameTrailers felvétel


[vote id="59" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

17. Raam989
2010.06.19. 12:09
Szerintem idén a Nintendo vitte a pálmát a 3DS-el, de igazából egyik sem tetszett. Bíztam a Sony előadásában, náluk Kevin Butler előadása nagyon epic volt, de ők is nagyon elmentek a Move felé és elmaradtak a nagy bejelentések. Hiányzott egy PSP2 bemutatása...
MS konferenciája siralmas volt, ők sem hoztak semmi ütőset, a Kinect pedig egyenesen szánalmas volt. Ahogy a sunák beleélték magukat a vadvízi csónakázásban az valami borzalmas volt, egyedül a kislány volt aranyos a kis tigrisével. A SlimBox üthetett volna, ha nem lövik el már napokkal az E3 előtt ezt a rakétájukat.
Ahhoz képest, hogy azt mondták mindannyian, hogy atombombákat fognak robbantani az előadásokon, még egy besült petárda pukkanását is alig érték el...
Ám a legsiralmasabb az EA előadása volt. Tetszett a Crysis2 és a Dead Space2, de a Kinect-es előadásuk, az a táncolós baromság az egyszerűen katasztrofális volt...
Összegezve, én csalódtam az idei E3-ban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Blade0012
2010.06.19. 12:25
"Vagy a Sony, aki szintén elég nagy játékkínálatot tett le az asztalra és talán a show legnagyobb meglepetését (Gabe Newell)? "

Ez most komoly? Egy olyan játékot láttam, amiről nem tudtunk (Twisted Metal) és az sem ütött túl nagyot (emellett ott volt az LBP2, inFamous2 és a KZ3 - ez a nagy játékkínálat? 0.o), az meg miért volt már akkora durranás, hogy begurult Newell és kinyögte, hogy jön a portal2 ps3-ra? Az első is volt rá, ezt mér ne adták volna ki? Csak egy gesztus volt tőle, semmi világrengető, az meg a kutyát se érdekelte, hogy idáig mit fröcsögött a sony konzoljáról. Az egész a 3D-ről és a Move-ról szólt (mondjuk ezt sejteni is lehetett és szvsz nagyon gáz volt - főleg a move prezentáció). Az MS se volt jobb, de ott legalább volt egy meglepi (Crytek exkluzív játék) meg nagyobb játékfelhozatal és a Kinect-ben legalább több fantázia van (értsd - nem egy wiimote 2)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. ThePoweR
2010.06.19. 15:34
A Microsoft, EA és a Nintendó előadása tetszett. A Microsoft-é elég ütős volt szerintem. Jó volt az a Kinect. Nem értem mért baj az hogy beleélték magukat. Ilyen bágyadt fejjel ugráltak volna vagy mi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. dragon83
2010.06.19. 16:00
Blade, szóval a Twisted Metal, Portal 2 bejelentés nem nagy durranás, de a Crytek egy szem Xbox exkluzív játéka, amiről kb semmit sem tudunk, az az. Ez csak nekem nem klappol? A Kinectben meg lehet, hogy van fantázia, de a Microsoft ezúttal sem tudott egyetlen épkézláb, nem a casual rétegnek szóló játékot felmutatni rá. A PS Move lehet, hogy wii koppintás, de a Sony legalább már próbált olyan játékokat is mutatni rá, ami túlmutat a táncoláson, ugráláson, meg festegetésen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Zoe01
2010.06.19. 16:02
Blade, ugye most csak szórakozól?

Killzone 3 - 3D + Move
Sorcery - Move
Tiger Woods PGA Tour 11 - Move kiegészítés
Heroes on the Move - Move
Sports Champions - Move
Heavy Rain - Move kiegészítés
Resident Evil 5 Gold - Move kiegészítés
The Fight Lights Out - Move
Start the Party - Move
SingStar Dance - Move
EyePet - Move kiegészítés
TV SuperStars - Move
SOCOM 4 - Move kiegészítés
Time Crisis: Razing Storm - Move
The Shoot - Move
Lord of the Rings: Argons Quest - Move kiegészítés
Tron Evolution - Move kiegészítés
LittleBigPlanet 2
Dead Space 2 - Move + exkluzív tartalom
Medal of Honor - exkluzív tartalom
Portal 2
Final Fantasy XIV
Mafia II - exkluzív tartalom
Assassin's Creed: Brotherhood - exkluzív tartalom
Metal Gear Solid: Rising
Mortal Kombat
Shaun White Snowboarding
Call of Duty: Black Ops
DC Universe Online
Gran Turismo 5
ModNation Racers
MotorStorm: Apocalpyse
True Crime: Hong Kong
Marvel vs. Capcom 3
PixelJunk Shooter 2
Echochrome 2 - Move kiegészítés
Castlevania: Lords of Shadow
Ratchet & Clank HD Collection
inFAMOUS 2
Twisted Metal X

És ez csak a PS3 vonal... Legalább ilyen hosszú a PSP-s játékok listája.

Ha ez neked nem elég, akkor mennyél egyél babot.

Az meg krvára szubjektív, hogy kinek mi volt nagy durranás, szóval csak cool down.

A Kinectben meg aztán tényleg nagy fantázia van. Ugrálsz a tv előtt, mint egy idióta. Ha mozogni akarok, akkor kimegyek a haverokkal kosarazni vagy focizni, aközben legalább nem érzem magam kényelmetlenűl.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Blade0012
2010.06.19. 16:09
Nem azt mondtam, hogy nagy durranás, hanem, hogy meglepetés...

"de a Sony legalább már próbált olyan játékokat is mutatni rá, ami túlmutat a táncoláson, ugráláson, meg festegetésen."

Igen, egy Harry Potter-klónt. Erre fognak kapni HC gémerek is. Ugyanmár, mind2 mozgásérzékelő a casual-réteget célozza meg és a party-játékosokat, akiknek meg vsz az fog tetszeni, amiben nem kell egy villogó nyalókához hasonló botot fogdozni. Engem személy szerint egyik se fogott meg, de ha mindenképp mozgásérzékelő cucc kellene, akkor egyértelműen azt választanám, amihez nem kell kontroller.

Zoe: látom nem vágod miről beszélek, sebaj, babot meg egyél te...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Zoe01
2010.06.19. 16:21
Socom4 ,LBP2, ezeket azért nem nevezném casual játékoknak. Ráadásúl a Sony visszamenőleg is implementálni fogja jópár játékába a move-ot. A listában láthatod is.

De, hogy már a hírhez is konkrétabban hozzászóljak: nekem a Nintendo konferenciája tetszett a legjobban. Játékok (Epic Mickey, Zelda, Metroid Other M pl.) és hardware (3DS) téren is jópár újdonságot bemutattak.

Amit én a Sony konferenciáról nagyon hiányoltam az a PSP2 és a The Last Guardian, de majd TGS-en...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Blade0012
2010.06.19. 16:46
"Socom4 ,LBP2, ezeket azért nem nevezném casual játékoknak."

Én olyasmire gondoltam, ami tényleg a mozgásérzékelésre van kihegyezve, ezeket úgyis mindenki kontrollerrel fogja irányítani...az egyetlen dolog amiben igazán hatékonynak tudnám elképzelni, az a Heavy Rain, egy játék miatt azonban nekem nem éri meg. Kinect meg instant vétel lenne, ha tíz évvel fiatalabb lennék

"A Kinectben meg aztán tényleg nagy fantázia van. Ugrálsz a tv előtt, mint egy idióta. Ha mozogni akarok, akkor kimegyek a haverokkal kosarazni vagy focizni, "

Most láttam csak, no comment...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Zoe01
2010.06.19. 17:06
Miért, mi a fantázia a Kinectben? De most komolyan... A PS2-re is kapható EyeToy minimális szinten, de alapjaiban már tudja azt, amit a Kinect. Pedig az nem egy mai találmány már. Ahogy az EyeToy-nak úgy a Kinectnek sem látom sok értelmét. Az alkalmi játékosoknak viszont jó lehet. De hogy nincs benne semmi forradalmi, az is biztos. Persze a Move-ban sincs, ez tény...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Caine
2010.06.19. 17:29
jóvanmá kockák, örüljetek h volt E3
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Blade0012
2010.06.19. 17:31
A no comment arra szólt, hogy inkább kimész és sportolsz. Hogy lehet már a kettőt összehasonlítani?
Ha a Kinect meg neked egy EyeToy hasonmásnak jött le (ami azért nevetséges) az egy dolog, viszont sokkal nagyobb előrelépes a Move-hoz képest.

"Ahogy az EyeToy-nak úgy a Kinectnek sem látom sok értelmét. Az alkalmi játékosoknak viszont jó lehet."

Idáig én is így vagyok vele (de ugyanígy a Move-al is), már túl léptem azon, hogy ilyesmi szórakoztasson (legalábbis ezzel a játékfelhozatallal), viszont kíváncsi vagyok, hogy komplexebb játékokba hogy sikerül beleépíteni - mármint kontroller plusz kinect - talán a Fable 3-nál volt róla szó (de ugye Molineux-nek általában csak a szája jár, utána meg jönnek a Fable 2-féle nagyobb a füstje mint a lángja cuccok), ami a Move-al azért nehézkesebb lenne, mert ugye ki akar játék közben kontrollereket cserélgetni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Zoe01
2010.06.19. 17:46
Sok ember azzal jön, hogy azért jók ezek a mozgásérzékelős cuccok, mert megmozgatnak, s szerintem ez hülyeség. Az ilyen dolgok nálam nem tartoznak a "húú de forradalmi" kategóriába.

A Kinect egy jóval fejlettebb EyeToy. A Move egy sokkal precízebb Wii remote. Egyik sem forradalmi. De van összehasonlítási alapja mindkét eszköznek.

A Move használata közben nem kell controllert cserélgetned, mert rajta lesznek a gombok (plusz a sub-controlleren ott van az analóg kar is). Az egyik kezedben a base, a másikban a sub controller. Az egyik csávó a bemutatón is így játszott a Socom4-gyel, egy kényelmes fotelben űlve, és nem kellet ugrálnia, mint egy hülye majomnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ThePoweR Zoe01
2010.06.19. 17:52
Amerikaiak nagy része el van hízva. Jót tesz ez nekik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Blade0012
2010.06.19. 17:52
"mert rajta lesznek a gombok (plusz a sub-controlleren ott van az analóg kar is).Az egyik kezedben a base, a másikban a sub controller"

Ezt nem tudtam, akkor visszavonva.
"A Kinect egy jóval fejlettebb EyeToy" - ezzel még most sem tudok egyet érteni, de hát istenem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ByrDer
2010.06.19. 18:15
Ha már mozgásérzékelős játékkal akarok játszani akkor szerintem a kinect a legjobb megközelítés, mert ott nem egy kontrollert kell hadonászni, csak magamat. Ugyanakkor az egész mozgásérzékelős marhaság nem vonz, mert ha mozogni akarok akkor kimegyek azt mozgok, ha meg játszani akarok akkor tespedek vagy ülök és az össz munka amit végezni akarok az gombok nyomogatása, meg némi agytevékenység.

Erre a célra egyébként is már rég kitalálták az egeret! 1:1-hez követi a kezem mozgását, tökéletes mozgásérzékelő kontroller.

Ha a játékfelhozatalt nézem (és hát mi mást nézzek, mikor az E3 a játékokról szól elsősorban) szerintem messze a nintendo felhozatala volt a legjobb. Új zelda, Donkey Kong Country, Metroid, Epic Mickey, Kirby, satöbbi. Csupa zseniális kreatív, és szórakoztató játék. Meg persze a 3DS is elég vonzó kis kütyü.

A nintendo az egyik utolsó nagy játékfejlesztő aki mer még kreatív és innovatív lenni, meg egy kis kihívást vinni a játékaiba. Az összes többi nagy fejlesztő csak ugyanazt az ipari selejtet nyomatja minden évben, egy pár ritka kivétellel.

A sony-nak is elég jó felhozatala volt, de valahogy engem nem vonzanak a játékaik. Jók, meg szépek, de semmi eredeti ami nélkül nem tudnék élni.
A Microsoft meg csak a kinectet nyomatja, ami érdekes, meg futurisztikus, de semmi szükségem rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ThePoweR
2010.06.19. 18:28
Mindenki. Ha mozogni akarok kimegyek. Jóvan bakker. Inkább ne is csináljanak semmit. Szerintem is hagyják abba minden új dolog fejlesztését kitalálását. Szerintem új konzolt meg pc alkatrészeket se adjanak ki. Álljon meg a fejlődés azt jó lesz nekünk. Mindenki ki megy és mozog. Meg ha esik az esső vagy -20 van milyen jó kint lenni és mozogni. Mondjuk én nem fogok venni az biztos. De egy amerikainak jó me élvezi a mozgást. Ha egy amcsi kimegy focizni azt van benne hogy francba mozogni kell. Meg szerintem jó buli. nem az ilyen ugráló marhaság. mondjuk ha fejlettebb lenne és lehetne boxolni egymással vagy kardozni. Mert annak aztán nincs értelme hogy fél óráig tartom a kezem kormánynak. Azé van a kormány vagy a kontroller.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Ragnarr
2011.06.22. 14:49
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!