iPon Hírek

Kiegyensúlyozott konstrukció lett a Gionee F5

Dátum | 2017. 02. 09.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Gionee ezúttal egy egészen összeszedett középkategóriás okostelefont tett le az asztalra. Az F5 már decemberben felbukkant a hitelesítésre szakosodott oldalak hasábjain, de a készülék megjelenésére mostanáig várnia kellett az érdeklődőknek.
Az új mobil egy 5,3 hüvelykes megjelenítővel került bemutatásra. A Gionee által kiválasztott panel 1280 x 720 képpontos felbontással dolgozik és IPS technológiát használ. A bekapcsolást követően az emberek az Amigo OS 3.2 grafikus felhasználói felülettel szembesülhetnek, ami az Android 6.0 operációs rendszert rejti. A Gionee szakembereinek köszönhetően az F-szériás újdonság bővelkedni fog az előre teleptett applikációkban, extra szolgáltatásokban és hozzáadott tartalmakban. A mobil kamerarendszere jónak ígérkezik. Az előlapon található egység akár Full HD minőséget is tud nyújtani a videóhívások esetén, és persze akkor sem fog csalódást okozni, ha önarcképet szeretne vele készíteni a felhasználó, hiszen 8 megapixeles érzékelőre épül. A főkamera pedig már 13 MPixeles lesz, szóval még jobb fotókat lehet majd vele készíteni, és villámgyorsan tud majd fókuszálni, illetve egy LED-es segédfény is van mellette, melynek köszönhetően rosszabb fényviszonyok mellett is megfelelően helytállhat.
A motortérben a MediaTek MT6750 központi chipet rejti a Gionee F5. Egy olyan lapkáról beszélhetünk, ami összesen nyolc Cortex-A53 processzormagot foglal magában, de ezek két részre vannak osztva és az energiahatékonyabb munkavégzés érdekében eltérő órajelen, 1 és 1,5 GHz-en üzemelnek, a tökéletes összhangról a MediaTek CorePilot architektúra gondoskodik. Az IGP szerepében a Mali-T860 MP2 grafikus egység tűnt fel. A rendszer számára 4 GB-nyi memória biztosított a Gionee F5-ben, ez pedig már mindenre elegendő lehet, aligha kell attól tartani, hogy egy program leáll a RAM-hiány miatt, sőt mi több, a korábban futtatott appok is hosszú ideig visszahozhatóak lesznek a háttérből. Összességében ezeknek köszönhetően kellemes sebességet fog nyújtani a készülék a mindennapos használat során. A tárhely tekintetében sem lehet ok panaszra, a mobil ugyanis 32 GB-tal áll majd a jövendőbeli tulajdonosok rendelkezésére, akik szükség esetén akár fentebb is tornászhatják a rendelkezésre álló helyet. 4G LTE hálózati modemmel jön a Gionee F5, és még a VoLTE eljárást is támogatni fogja. Ezen túlmenően akad a kapcsolati képességei között 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő WLAN, Bluetooth 4.1 modul, A-GPS vevő és még FM rádió is – egyedül az NFC hiánya lehet fájó. Két SIM kezelésére lett felkészítve a telefon, de sajnos hibrid elrendezésről van szó.
Biometrikus szenzorral felszerelve érkezik a Gionee F5, az eszköz előlapjára, a fizikai nyomógomb mögé került az ujjlenyomat-olvasó. Az anyaghasználatra és az összeszerelés minőségére nem lehet majd panasz, hiszen egyrészt teljesen alumíniumötvözetből épül fel az eszköz háza, másrészt unibody kialakításról beszélhetünk – ráadásul az előlapi üveg pereme lekerekített. A Gionee F5 7,7 milliméterre emelkedik ki a síkból és a mérleg nyelve 162 grammig kúszik alatta. Egy picit talán túlsúlyos a gép, de egyáltalán nem indokolatlanul. Az üzemidő tekintetében is jól fog szerepelni a Gionee friss sikervárományosa, hiszen egy 4000 mAh-s kapacitású akkumulátor került a burkolata alá. Az izmos telep és a viszonylag takarékos hardver párosa jó esetben akár még 3 napos üzemidőt is szülhet. Van gyorstöltés támogatás, ami persze el is kél már egy ilyen telep mellett. Az eszköz választható lesz arany és rózsaarany színekben, sajnos sötétebb opcióval egyelőre nem számolhatunk.
A Gionee F5 egy jól eltalált konstrukció lett, aminek egyértelműen van helye a piacon. Az újdonság 1800 jüanért cserébe lesz hazavihető a vállalat hazájában, Kínában, ami átszámítva nagyjából 260 dolláros összegnek felel meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!