iPon Hírek

Kifejezetten sportolóknak szánja új óráját a Garmin

Dátum | 2016. 09. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Garmin a napokban mutatott be egy igazán ütős okosórát, ami a prémiumkategóriát vette célba kiváló felépítésével és cseppet sem szerény árazásával. Kicsit váratlan volt egy ilyen termék a vállalattól, de a Fenix Chronos kétségtelenül egy lehengerlő darab lett. Most pedig már megint egy új karóráról számolhatunk be, ám ezúttal már a gyártó profiljához passzolóan egy sportos modellről lesz szó.
A Forerunner 35 bemutatását azzal érdemes kezdeni, hogy leszögezzük, mi is ez pontosan. Hírünk alanya nem nevezhető okosórának, inkább csak egy óraszerű testbe bújtatott fitneszkarperecről van szó, amire a Garmin futóóraként hivatkozik. A gyártó tehát a futókban látja a fő célközönségét az újdonságnak, ami egyáltalán nem a véletlen műve. Ahogy azt az alábbiakban látni fogjuk, a készülékben minden megvan ahhoz, hogy az ember otthon hagyhassa az okostelefonját, de mégis teljes képet kapjon az edzéséről. A szerkezet persze nem kizárólag futóknak fog szólni, vannak benne előkészített profilok gyalogláshoz, biciklizéshez, kardio edzésekhez és egyebek mellett még benti, futópados futáshoz is. Az aránylag nagy kijelzőn (23,5 x 23,5 mm) nem igazán van helye a cicomának, egy 128 x 128 pixeles panelről beszélhetünk, ami monokróm. A Forerunner 35-nél az információké a főszerepe, a készülék a lehető legtöbb adat kiírására fog törekedni, főleg az edzések során, mikor több sorba lehet rendezni a szükséges dolgokat.
A Forerunner 35 tartalmazza az alapvető mozgási szenzorokat, de ami igazán fontos, hogy került bele GPS helymeghatározó modul, valamint optikai pulzusmérő is. Az Elevate pulzusmérő ráadásul akár éjjel-nappal is aktívan dolgozhat, a nap 24 órájában képes lesz monitorozni a viselője pulzusát, szóval arra is fényt derít, hogy alvás közben mennyi a viselője nyugalmi pulzusa. A folyamatos megfigyelésből következik, hogy akár olyanok is jó hasznát vehetik majd a Forerunner 35-nek, akik valamilyen szívbetegségben szenvednek. A kütyü természetesen jegyzi a pulzuson túlmenően a lépésszámot, az elégetett kalóriákat, a megtett távot, sőt mi több, a mozgással töltött teljes időt is számolja. A Garmin Connect mobilos alkalmazás révén az értesítéseket is rendben megkapja majd a karórán a tulajdonosa. A Forerunner 35 minden eseményt jelezni fog, ha történt valami, akkor azt rezgéssel próbálja tudatni, és még a zenelejátszó kezeléséből is kiveheti majd a részét. Az eszköz minden adatot automatikusan menteni fog a Garmin Connect alkalmazásba, ahol közösségi funkciók is akadnak, lehet követni az ismerősök edzéseit akár valós időben is a Live Track funkció révén, és vannak fitnesz megmérettetések is, amelyekhez lehet csatlakozni.
A vízállósággal nem lesz probléma a Garmin előrejelzése szerint, ugyanis még 5 ATM-es nyomással is meg tud birkózni az eszköz, ez pedig már kb. 50 métert jelent a víz alatt. Ha valaki búvárkodni indul, akkor inkább ne vigye magával a Forerunner 35-öt, de egyébként bátran viselheti mindenhol a felhasználó. A masina üzemideje óraként 9 naposnak ígérkezik, ami jó érték, viszont ha edzésmódba kapcsol a felhasználó, akkor minden eleme aktívan dolgozik az órának, beleértve a GPS vevőt is, így pedig már csak 13 órán át bírja a feltöltést követően. A Forerunner 35 a szíja nélkül 35,5 x 40,7 x 13,3 milliméteres és 37,3 grammot nyom. A szerkezet megvásárolható majd fekete és fehér színben, valamint érkezik egy élénkzöld és egy világoskék kivitel is. Sajnos minden esetben csak a szíj színe az, ami változik, maga a szerkezet csak fekete lehet.
A Garmin Forerunner 35 megjelenésének időpontjáról pontosan egyelőre nem beszélt a vállalat, de a terveik szerint még ebben a negyedévben piacra dobnák az újdonságot. A viselhető kiegészítő 200 dolláros ajánlott fogyasztói ár kíséretében bukkanhat fel a boltok kirakatában.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Whysper
2016.09.07. 14:18
Javítsatok ki,ha hülyén látom,de ha már szenzor van benne akko rmér tnem lehet egy testhőből energiát felvevő egység is? Sport alatt mennyi hőt energiát letol a test. Nem a 100% töltést gondoltam ebből,de legalább lehetne valamennyi idő többletet kiynerni vele
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. DemonDani Whysp...
2016.09.07. 15:54
Nem értek hozzá igazából, de szerintem elképesztően kevés energiát lehetne ennyire apró felületen ilyen kicsi hőmérséklet mellett termelni ezzel. Teljesen értelmetlen fejlesztés volna valószínűleg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim Whysp...
2016.09.07. 16:21
DemonDaninál a pont.

Wikipedia szerint több mint 200 °C kell pár Watt előállításához, és a generátor se kicsi. Harmincvalahány fokos testhő nem tudom mire lenne elég, szerintem csak feleslegesen növelné a méretet, a költséget, mindössze pár percért cserébe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Bzsolt
2016.09.07. 18:16
Még mindig hihetetlenül drágák a Garmin cuccok. De úgy unblock ezekért a fitnes kütyükért van pofájuk elkérni egy átlag telefon árát. Ezért a pénzért minden edzéshez vehetnék egy vadonat új Xiaomi-t A néven kívül semmi nem indokolja az árat
Amúgy meg ezeken a "fitnes-re szánt" eszközökre minek kijelző? mellette a telefonon sokkal részletesebben lehet látni az adatokat, és általában magával viszi az ember a telefonját is edzeni. Úgy is lesz aki megveszi, már csak a neve miatt is, de inkább tennének bele több érzékelőt ennyi pénzért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. zodor
2016.09.07. 19:18
Azért kell a kijelző, hogy menetközben lásd hogy hol tartasz, futottam telefonnal is, eléggé macerás tud néha lenni, hogy meglesd, hogy hol tartasz, majd kb. 4 000 km után vettem egy polar m4000-t, és nem bántam meg, mert csak ránézek a kezemre és ott van minden amire a futáskor szükségem van.
Hobby futóként (kb 6 000km van a lábamban) ami a polarrol nekem hiányzik és úgy látom, hogy ez a a forerunner sem tudja, hogy zenét szolgáltasson. Sajna a tomtom azután adta ki a runner 2-t miután megvettem a polart.
Én azt nem értem, hogy mi a francnak ezeknek a futóóráknak titulált óráknak, hogy a telefon jelzéseit csipogja neki - ha elmegyek futni 1-2 óra - engem nem érdekel, hogy valaki keres, de biztos vannak nagyon fontos emberek...
És igen, tényleg drágák
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Crytek01 Bzsol...
2016.09.07. 19:42
Halkan mondom hogy a Xiaomi fitnesz órája 154.99$
Kiváncsi leszek a Xiaomi itthoni árára. Mert ha nem megy 60 fölé lehet benevezek egy olyanra. Ez a garmin 75k
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim Cryte...
2016.09.07. 20:18
Szerintem a sima Mi Band-re gondolt, nem a kooperációban készülő Amazfit-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Crytek01 Asagr...
2016.09.10. 09:47
Ja ,hogy egy GPS nélküli vackot hasonlítgat egy GPS-eshez. Sok értelme van mondhatom....Ezeknek pont ez lenne a lényege ne kelljen cipelni a telefont. Szerencsére egyre többen csinálnak GPS-es órát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim Cryte...
2016.09.10. 10:48
"Ezeknek pont ez lenne a lényege ne kelljen cipelni a telefont."

Neked lehet, mindenki másnak viszont eszébe se jutna otthon hagyni a telefont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!