iPon Hírek

"Kihagynak" az új MacBookok

Dátum | 2008. 11. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Szaporodnak a zűrök az új MacBook-ok körül - konkrétan memóriabővítés és klikkelés terén jeleztek többen is problémákat.

Ami a memóriabővítést illeti, többen is próbálták valóban nagy nevű gyártók termékeire kicserélni az új MacBookok kétszer egy gigabájtos alap memória-lapkáit - ám amint a csere megtörtént, azt kellett tapasztalniuk, hogy a gépük igen hajlamossá vált a kiakadásokra.

Aki most arra gondolna, hogy "nem kell belepiszkálni", az bizony téved - a gond ugyanis akkor is jelentkezik, ha az Apple saját, hivatalos, +$150-os bővítési lehetőségével él az ember, és 2 helyett 4GB-al veszi meg a gépet... csak ilyenkor a kiakadás kissé specifikusabb, és leginkább csak nagy adatmennyiségek másolásakor, videókonvertáláskor, és pár processzorigényes művelet végzése közben jelentkezik.


Ami pedig a klikkelést: az új üveg-érintőpad kétségkívül szép és jó, ám sajnos megvan az a hibája, hogy minden kb. 50. klikkelést követően a következő 5-10 klikkelésről egyszerűen nem vesz tudomást. Az érintőpad érzékenységével variálva ideig-óráig lehet hárítani a problémát, de ez hosszú távú megoldásnak nem alkalmas - az azonban kiderül belőle, hogy valószínűleg nem hardver-, hanem szoftver-hibáról van szó, így egy későbbi frissítéssel ez még javítható lehet.

(A jelenség valószínűleg azzal függ össze, hogy az érintőpad vezérlője igyekszik kiszűrni a "véletlen" klikkeléseket, mivel pl. az ujjheggyel történő "koppintás" láthatólag jobban beválik, mint a hüvelykujj oldalával való.)

Hivatalosan az Apple mindeddig nem reagált a zűrökre, de feltehetőleg tudnak róla, így a kérdés már csak a megoldás időpontja és mikéntje.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.11.04. 17:26
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!