iPon Hírek

Kihajtható kijelzővel jön a HP EliteBook Revolve

Dátum | 2012. 12. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Windows 8 alapú konvertibilis noteszgépekből manapság egyre többel találkozhatunk. Ezek a notebookok azért különlegesek, mert LCD kijelzőjük dizájntól függően vagy teljesen hátrahajtható, vagy kiforgatható, így a noteszgép kifelé néző kijelzővel összecsukható, azaz tábla PC és noteszgép formájában egyaránt használható.

Most e készülékek táborát erősíti a HP legfrissebb terméke, amely elforgatható LCD kijelzővel érkezik és az EliteBook Revolve nevet viseli.


A tetszetős újdonság 11,6 colos képátlójú, érintőceruzával és ujjal egyaránt vezérelhető kijelzővel érkezik, amely 1366 x 768 pixeles natív felbontást kínál. Az sajnos nem derült ki, hogy az LCD kijelző milyen panel technológiára támaszkodik, az viszont biztos, hogy 400 cd/m2-es fényerősség mellett üzemel, a karcoktól és sérülésektől pedig Gorilla Glass 2-es üvegréteg védi. A kijelző fényerejét a rendszer a környező fény erősségének megfelelően, teljesen automatikusan állítja be.


A noteszgép háza egyébként Ivy Bridge sorozatú Core i3-as, Core i5-ös, vagy Core i7-es mobil processzort rejthet, természetesen DDR3-as rendszermemória társaságában. Utóbbiból alap esetben 4 GB-nyi áll rendelkezésre, de a friss notesz akár 12 GB-nyi DDR3-as rendszermemóriával is elérhető lesz. Adattárolóból akár 256 GB-os SSD meghajtót is kérhetünk, de a két USB 3.0-s port jóvoltából akár külső adattárolók is csatlakozhatnak a termékhez.

A rendszer egyébként Gigabites Ethernet porttal, valamint DisplayPort videó kimenettel egyaránt rendelkezik, sőt, microSD memóriakártya-olvasó is helyet kapott rajta.


A magnéziumból készült házal rendelkező, igényes dizájnnal érkező noteszgép NFC támogatást és opcionális 4G LTE támogatást egyaránt felvonultat, de a kínálatból valószínűleg a Bluetooth és a WiFi adapter sem hiányzik, igaz, utóbbiakról egyáltalán nem tesz említést a hivatalos közlemény.


Az 1380 gramm körüli tömeggel érkező, mindössze 21,84 milliméter vastag konvertibilis noteszgép 720p-s HD webkamerával, dupla mikrofonnal és DTS Studio Sound hangrendszerrel kerül az üzletek polcaira. Az érintőpad felett egy normál méretű, háttérvilágítással is ellátott billentyűzet kapott helyet. Az újdonság természetesen akár dokkolóra is csatlakoztatható.

A HP EliteBook Revolve Windows 7, illetve Windows 8 operációs rendszerrel egyaránt elérhető lesz, az viszont egyelőre nem tudható, hogy pontosan mennyibe kerül majd. A termékkel a 2013-as CES alkalmával már egészen biztosan találkozhatunk, megvásárolni azonban majd csak márciustól lehet, legalábbis az Amerikai Egyesült Államok területén.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. fekszi
2012.12.07. 16:51
Az első ilyen típusú gép, ami "megdobogtatta a szívem" Nagyon tetszetős, de az ára valószínű a csillagos eget fogja súrolni (vagy még azon is túl fog érni).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. CyberPunk6...
2012.12.07. 17:03
fekszi - a sima elitbookok is elég drágák, szóval... igen valószínű...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Jimmy9082
2012.12.07. 17:11
a win 8 as táblák is elég drádgák a hirek szerint
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pdx06
2012.12.08. 08:10
Miért kell kihajtani egy laptop kijelzőjét?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thedevelop...
2012.12.08. 13:55
pdx06: Hogy tablet legyen belőle
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!