iPon Hírek

Kihajtható szélesvásznú mobilt tervez a Nokia?

Dátum | 2008. 12. 15.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Érdekes új elképzelést vetett papírra és szabadalmaztatott a Nokia: egy látszólag hagyományos, nagyobb méretű, teljes billentyűzetes mobilt, amelynek a képernyője azonban hosszabb, mint amennyi elsőre látszik belőle; a teljes mérete csak elforgatva válik elérhetővé - ám akkor valóban impozáns.


Hogy ebben a kihajtott állapotban mi minden válik elérhetővé, az egyértelmű lehet: böngészés, filmnézés, és bármi, amihez valóban nagy képernyő-felület kell - nem is szólva arról, hogy ez valóban egy ötletes mód egy óriási érintőképernyő és a hagyományos QWERTY billentyűzet kombinálására. Így elvégre a billentyűk mindig rendelkezésre állnak, és nem kell virtuális klaviatúrával foglalni a képernyő-helyet.

Persze ahogy az már csak lenni szokott a szabadalmaknál általában, most sem tudhatjuk, hogy valóban látunk-e majd ilyen telefont a Nokiától, de az alapötlet mindenesetre nem rossz (még ha a kivitelezés jelen formájában kissé talán otrombának is látszik), és valami hasonló jellegű alkotásra előbb vagy utóbb biztosan számíthatunk tőlük. Már csak ki kell várni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.12.15. 14:13
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!