iPon Hírek

Kihalnak a konzolok?

Dátum | 2012. 06. 05.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Cevat Yerli, a Crytek főnöke kérdésesnek tartja a konzolok jövőjét. "Állandóan azt halljuk, hogy a konzolok kiszorítják a PC-t. Épp ellenkezőleg, szerintem a konzolok következő generációja lesz az utolsó" – nyilatkozta egy interjúban. "Persze még mindig ott vannak a hardcore játékosok, akik egy óráig installálnak egy játékot, aztán 8 órán keresztül játszanak vele egyhuzamban, de ezek a fogyasztók egyre inkább kisebbségben lesznek. A mai játékosok 99 centet fizetnek egy játékért, letöltik és 15-20 percet játszanak vele naponta kb. két hónapon keresztül, aztán továbblépnek."

Yerli azt is elmondta, hogy bár a CryEngine licencek alapján készülnek játékok Wii U-ra, a Crytek nem fejleszt erre a platformra. A cég hozzáállása a PS Vitához is hasonló. "A Playstation Vita jelenleg túl bizonytalan platform a számunkra. Technikailag nagyon vonzónak találom a Vitát, és jól elszórakozom vele, ez nem kérdés. Üzleti szempontból azonban kissé túl későn érkezett."

A streamelt szolgáltatásokkal kapcsolatban Yerli véleménye az, hogy még nem állnak készen arra, hogy kiszolgálják a hardcore PC játékosok igényeit. Az internet technológia hátrányai, a tömörítési hibák és a lag miatt az olyan grafikájú játékok, mint a Crysis nem mutatnak jól streamelve, úgy néznek ki, "mintha az Avatart néznénk alacsony felbontásban Youtube-on."

A Crytek elkövetkezendő évekre szóló tervei között a következő játékok szerepelnek: Crysis 3, Warface (ingyenesen játszható shooter), Homefront 2, Ryse (exkluzívan Kinectre).

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

43. Georg17
2012.06.05. 09:41
Na majd meglátjuk. De ha netán mégis kihalnának a konzolok, az sem hiszem, hogy fellendítené a PC-s játékpiacot. Egy igazán komoly PC-s játékkonfiguráció irdatlan drága már. (3 monitor, high-end kari)
A kis mobil eszközökön látom most azokat a kis egyszerű játékokat, amiket bő 10 évvel ezelőtt lehetett PC-n játszani. Egyszerű, olcsó, kis hardver igényű játékok. Amelyek néha tényleg jobban lekötik az embert, mint a nagynevű komoly játékok.
Úgyhogy én továbbra is ennek a szegmensnek a fejlődését várom. Azért nem lenne baj, ha a PC-s játékipar is fentebb lendülne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Csiki1991
2012.06.05. 09:45
Ez jó... én most tudtam meg, hogy Hardcore vagyok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. DogTheDog
2012.06.05. 09:53
Ha ilyen szintu jatekok elfogadasara fogjak nevelni a gyerekeket,akkor ez igy is lesz.Magara igenyes fejlesztotol meg ezt nem hallottam,csak figyelemhianytol reszketo fonokok szoktak ilyenekkel dobalozni,jatekbejelentesek elott.Pedig ok is beszelhetnenek az idorol is,mint barki mas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Whysper
2012.06.05. 09:58
Georg. Nem az a baj hanem ,hogy lehúznak mint az állat! Most ha megnézed jó nagy túlzással de egy komoly CPU vagyis egy elég jó CPU ram memória meg ház meg alaplap hdd sdd (persze ha ésszel vásárolsz) Monduk egy K-s Ivy i5 és társai annyiba kerül összesen mint egy Jó erős VGA csak maga! Azért ez sz.tem vicces
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. balikabo
2012.06.05. 10:06
Én sosem voltam konzolos, mindig is PC párti voltam, de az elmúlt fél, 1 évben megváltozott a véleményem, haverokkal egyre többet toljuk konzolon és írdatlan jókat lehet játszani, egy 107 cm es full hd TV-n meg gyönyörűek a játékok. Szóval most lecseréltem asztalimat laptopra, eddig a vasra mentem most a használhatóságra, mert előnyös hogy cipelhetem, ami pc-s játék nekem kell az azon is elmegy de egyre kevesebbet játszom, viszont amíg egy adott pc-game hez kell minimum egy 16-70k küröli asztali gép addíg az XBOX-ot adott esetben kinect-el együtt már egy százasért megkapom, és a játékokat azért valljuk be szépen optimalizálják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. balikabo
2012.06.05. 10:09
Előző kommentbe 160-70k ra gondoltam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. atti2010 Georg...
2012.06.05. 10:14
Egy igazán komoly PC-s játékkonfiguráció irdatlan drága már. (3 monitor, high-end kari)


Senki sem mondta hogy csak 3 monitoron lehet játszani, 1 monitor FullHd 7850 VGA és elvezhetően minőségi játékot lehet tolni, egy 4 magos CPU nem feltétlenül a legdrágább I7 mert az baromság, egy 20-25k körüli deszka és kész a játék PC, aki meg a Superpi-3DMark-ra megy el az vegyen 150-200k VGA-t stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Balucsek
2012.06.05. 10:40
Skacok itt nem arra gondolt szerintem Cevat Yerli, hogy a full gépigényű játékok PC-s változatai lesznek a nyerők, hanem szerintem első sorban a böngészős játékok sikerétől tarthat pl.: az emberek többsége nem játszik komolyabb játékkal viszont órákat tölt azzal, hogy FÉSZBÚKon kapálja a kertjét, eteti az aranyhalát stb...
Ráadásul a codemaster is egy komolyabb kaliberű böngészős játékkal készül. Pár év múlva egy-egy komolyabb böngésző és böngészőbe épített grafikus megjelenítővel 5-6 év múlva azért egy Crysis lowgraf szintű játék is elképzelhető lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. zsolt200
2012.06.05. 10:41
Lóf@szt halnak ki a konzolok. Sokkal jobban szeretek már rajta játszani mint pc-n, a fejlesztőknek egyszerűbb rá írni és jobban is veszik mint pc-re, tudom xboxra is van warez de sokan nem kockáztatnak mrg egy bannt és inkább megveszik a játékot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. DogTheDog Baluc...
2012.06.05. 11:01
Persze,de nem a jelenlegi bongeszokkel.Amik meg akkor is kepesek kifagyni,ha csak siman egy oldalt megnyitnek veluk.Azert egy op rendszer joval stabilabb,mint egy bongeszo.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. xakoss
2012.06.05. 11:06
balikabo. ha már az árnál tartunk akkor 40-42" full hd tv-t is számítsd hozzá a konzolhoz.... így azért már reálisabb az ár. szumma ~250k.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. badpad
2012.06.05. 11:10
Tök fölösleges mindig felhozni a TV árát a konzol kimutatáshoz, mert TV mindig is kell, ha akarsz bármilyen adót / filmet nézni...
A PC-hez meg kell monitor... oszt azt csak arra lehet használni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Oggy
2012.06.05. 11:13
Ne magyar viszonylatba gondolkozzatok amikor ilyen híreket olvastok.

A kolbász kerítéses nyugaton egy erősnek számító számítógép konfigurációt ki lehet fizetni, mondjuk ha van egy szintén kereső élettársad, két hónap alatt úgy, hogy ne érezze meg a háztartás a kiadást.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Sytyx
2012.06.05. 11:35
badpad: nekem a monitorom a TV-m is, nem egybe szar, hanem Tv-kártya a gépbe. Szóval adják csak hozza a TV árát a konzolhoz. Az hogy kell a TV meg elég erős, nekem most csak EB miatt lesz használva TV kártya, több mint egy éve nem láttam TV műsort.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Gamedavid
2012.06.05. 11:38
A Ps-t monitorra is rá lehet kötni, ahogy a TV-t is a PC-hez(én is úgy használom). Így egy konzol és egy PC összehasonlításánál nem kell beleszámolni a megjelenítőt. mert az közös pont. (Kivétel akinek van pénze mindkettőre)
A cikkhez meg annyit, hogy eddig meg azért sírt a Crytek, hogy a következő generációs konzolokba legyen minimum 8GB RAM, most meg már böngészőn gondolkoznak...
Majd megcsinálhatják a Szájvíz 4-et fullHD,3D be meg minden...böngészőkre. LOL
A játékaik tartalma úgy sem üti meg még az Én kicsi tanyám szintjét sem
Bírom, hogy ezek a "C" kategoriás játékfejlesztők akarják megmondani a tutit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. earendil
2012.06.05. 11:41
'mert TV mindig is kell' ez azért vicces hozzáállás, már nagyjából 5-7 éve gépen/monitoron nézem a tv-t aminek van olyan felbontása mint egy tv-nek és egy nem extra kategóriájú tuner kártyát már kapsz 10-15 ezer ft-ért is.
Szerintem se fognak kihalni a konzolok, hogy lehessen minél több bőrt lehúzni az emberről, és vehessél 2 évente 4 fajta új konzolt. 'Egy igazán komoly PC-s játékkonfiguráció irdatlan drága már. (3 monitor, high-end kari)', erről meg az a véleményem, hogy aki a max grafikán egy erdő györeit akarja nézni egy fps-be az menjen el katonának, a játék élmény fontosabb, valamint a játékok nem maximum grafikán is elég szépek manapság. Szó se róla egy teljesen új pc megvásárlása így is drága, de közel se kell ennyire elmisztifikálni. Nagyjából 4 évente költök egy nagyobb adagot (80-90 ezer) és évente kisebbeket (15-30 ezer) a PC-mre és nem talákoztam olyan játékkal ami ne indulna és lowra kéne állítani bármit is, hogy játszható maradjon.
A böngészős játék meg hódítani fog, mivel kevesebb idő is elég rá, kevesebb idő alatt kipróbálható és egy jól megírt játék böngésző összeomlás esetén is menti az állást, úgyhogy ez is maximum kényelmetlenség. Majd elfelejtettem, hogy ezek olcsók is (legalábbis annak látszanak amíg nem akar valaki prémium szolgáltatásokat igénybevenni).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Bendzsi91
2012.06.05. 12:24
Egy 30 ezer forintos AMD-n is elfutnak a mai játékok simán, nem muszáj ahhoz méregdrága intel. Nekem Phenom II X4 965-öm van (4Ghz-re húzva), és teljesen meg vagyok vele elégedve. Ha tényleg olyan alkalmazást használsz, ami megdolgoztatja a CPU-t, na akkor kell az intel, de a játékok nem igényelnek akkora számítási feladatokat. Nekem anno a Crysis 2 elment full grafon HD-ben úgy, hogy közben 720p-ben streameltem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. gabesz7630
2012.06.05. 12:33
Ez az ember egy futyi.
Amikor pc volt az egyeduli platformjuk a konzolokat fikazta.
Aztan elindult a kinectes projectjuk es akkor a microsoftot bo nyallal le*pva
hypeolta az xboxot meg a kinectet.
Gondolom az a project azota bedolt (innen mo-rol vittek el frankfurtba, hogy majd ott ok ..) es helyette tablet jatekot cs.
Most ezt kell dicserni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. gabesz7630
2012.06.05. 12:44
Egy mai 100e-es pc siman hozza a konzolos szinvonalat.
Pc-n a jatekokban a minumim a konzol szint.
Ha van hazad, tapod, vinyod, dvd iro v. olvaso, eger (par ezer froncsis is jo jatekra), monitor (lcd tv is jo siman),billenytuzet (jatekhoz nem kell 10e froncsis cucc ez egy tevedes), siman meguszhatod 70 bol.
Es akkor mar egesz jo geped van.
Amivel barmit csinalhatsz.

Bendzsi91: elarulok valamit a 3d alkalmazasok kivetelevel a jatekoknak a legnagyobb a cpu igenyuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. s_erno
2012.06.05. 12:44
Nem akarok senkit sem megsérteni, de ez a 3 monitoros játékkonfiguráció nagyon lol. Értem, hogy nagyon cool meg hasonlók, de nem halsz bele ha csak 1 monitorod van. A monitor/tv dologról, ma már lehet nagyon jó egy az egyben készülékeket kapni, vagy ahogy már említették, veszel egy tv tuner kártyát és kész.
Nem hinném, hogy a közeljövőben bármelyik eszköz is eltűnne a piacról, hogy a böngészős játékok mennyire lesznek elterjedtek évek múlva...szerintem ezt ráérünk akkor megvitatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. gabesz7630
2012.06.05. 12:47
balikabo:
A pc-d is ralokheted a tv-re siman.Kontroller is van.
Arrol nem is beszelve a konzolos jatekok nem 1080p-sek.
Ahhoz a szinthez mi kell, meg olvasd el az elozo beirasom...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. gabesz7630
2012.06.05. 12:49
s_erno : a legtobb lcd tv-n van vga bemenet (amin nincs az gagyi) a legtobb kartyan meg van hdmi.
Szal meg valogathatsz is mivel kotod ossze.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. MaximumGam...
2012.06.05. 12:51
REMÉLEM KIHALNAK HÁHÁ Sok Lúzer nem tudd majd játszani mert máshoz nem ért...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. gabesz7630
2012.06.05. 12:52
Az hogy ennyi fele konzol van meg mi jatekosok szivjuk meg mert mondjuk 300 ember dolgozik a sok platformon.
Ahelyett hogy lenne mondjuk egy es nem kene csak 100 ember.
Olcsobb lenne a fejlesztes, nem kellene kompromusszumokat kotni (nem grafikailag ertem)es tobb penz jutna, ami a jatekok szinvonalat is javitana.
Kevesebb tesztelo kell.
STb....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. MaximumGam...
2012.06.05. 12:57
gabesz7630 : +1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. atti2010 gabes...
2012.06.05. 13:04
Ha 2-3 éven belül tényleg sikerül megcsinálni hogy a PC-ben ugyanazt a memóriát használja a VGA és a CPU akkor nem kell külön írni a játékokat konzolra és PC-re így akár össze is forrhatnak, akkor nagyon is igaza lehet a manusnak a Crytec-től. Amúgy tényleg hatalmas pazarlás annyi féle konzolra írogatni a játékokat, ilyenkor derül ki hogy azért nem baj hogy csak a Microsoft csinál OP rendszereket amin játszani is lehet, most az hiányozna hogy meg vagy 3-4 fele operációs rendszerre is meg kelljen írni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. pdx06
2012.06.05. 13:44
Igaza van. Amióta ilyen Angy Bird meg Minecraft akármik több pénzt hoznak mint a sok munkát és befektetést igénylő játékok akkor mindenki átáll arra a stílusra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. atti2010 pdx06
2012.06.05. 14:09
Nem csak Angri Bird, ott van a WOT ingyenes igényes grafikájú játék ha kell + cuccok megveszed pénzért, este 93.000 játékos volt fent aminek úgy durván 40% 30-50 eurós tankkal szaladgált de olyat is tudok akinek 2 darab van, ezen felül 2,50 euró az egynapost prémium acount van aki egész évre megvette, ki lehet számolni kb menyit keresnek vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. DogTheDog atti2...
2012.06.05. 14:14
Ha csak egy platform lenne az a jatekok veget jelentene.Es ebben semmi tudomany sincs,ez mindig igy mukodik.Egy platform=jatekkommunizmus.
Amig van valtozatossag platformok kozott,addig van valtozatossag jatekok kozott is.

A cloud pedig odaver az egesznek nehany ev alatt majd,de ez nem jelenti azt,hogy csak egy fajta brand fog szolgaltatni.Es sose jelentse azt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. mataczadri... Whysp...
2012.06.05. 14:22
7870 kb 95K és az már igen csak erős, az i5 maga csak 50.Miért lenne esztelen vásárló aki nagyobb konfigot vesz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. gabesz7630
2012.06.05. 15:00
atti2010:
erre par eve volt meg most is az i szeriaval van probalkozas csak enyhen szolva is szanalmas.
Amig a cpu gyartok nem tudnak normalis vga-t csinalni eselytelen.
Talan ha megszunnenek a video kartyak es a lapon nem csak cpu hanem gpu fogalalt is lenne akkro talan lenn ertelme de addig eselytelen.
Csak ezzel meg aza gond hogy sokkal jobban megkotne agyartok kezet.
Ilyen szempontbol az amd elonyben van mert cegen belul ott az ati.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. gabesz7630
2012.06.05. 15:04
pdx06:
Majd minden idiota atall az ilyen szarokra es akkor mar azokat se lehet eladni.(mar most se nagyon mert domping van).
Es majd az kaszal aki nem megy a sok marha utan.
Chevat mint mindig azt se tudja mi merre hany meter.
Egy pocs, errol tudnek meselni, de nem akarok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. hegyitaho
2012.06.05. 15:06
vannak olyan játékok amik tényleg jobbak fotelben, nagy tv előtt, nappaliban a haverokkal pl sport vagy autoverseny és egyéb casual gémek(nintendo). fps-re viszont a controllerek teljesen alkalmatlanok, ahogy maga az egész rendszer az rts, rpg és mmo-ra. az meg külön szomorú h egyre egyszerűbbek az emberek és már a saját gépüket is lusták összerakni meg progikat installálni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. asdsa
2012.06.05. 16:02
Szerintem meg 150 ezerért már egy nagyon jó gépet össze lehet állítani esetleg még monitorral együtt is.
Böngészőben meg azért kezdenek elég szép flash/java játékokat csinálni és persze a kattintgatós időrabló játékok is 'rohamosan' fejlődnek és van egypár kiváló magyar fejlesztés is.
Hogy ez kiváltaná-e a konzolos játékokat? Azt én erősen kétlem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. MaximumGam...
2012.06.05. 17:08
asdsa : kezdenek 30fps menn max a konzol játékok... és butítva...
szerinted mi értelme, ha a kövi konzol lesz 200-250ezer...
mert muszáj... mert 1x veszed meg... PC be hosszabb távon több a pénz...

Szerinted leszarják a kalózokat.... akik feltörik....
Ha évi 100ezret költenek cuccokra... minimum a pénz ugyan oda megy :9
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. DogTheDog Maxim...
2012.06.05. 17:21
MaximumGame2011:

Elolvastam amit irtal,kb tizszer.
Sajnos meg mindig nem ertem a nyelvet amit hasznalsz.A szavakat ertem,csak valahogy az illesztesek turese nem lett standard.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. HUNrobar
2012.06.05. 17:35
engem inkább az zavar, hogy egy hd6770/90 vagy hd7750 már megint 30k körül van miközben 2 éve olcsóbban be lehetett szerezni egy hasonló teljesítményű kártyát. 4 éve vettem egy hd3870-t 28ezerért amit aztán garanciálisan kicseréltek egy hd5670-re és ott tartunk megint hogy 25ezer körül nincs értelmes kártya amire érdemes lenne felváltani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gabesz7630
2012.06.05. 19:10
DogTheDog:
En kapisgalom mit akar.
Azt mondja, hogy jobb uzlet a pc legalabbis hardware gyartoknak. Tobbet koltesz ra mert a konzolt csak egyszer veszed meg.
Kb ennyi.
Ami igaz is, csak eppen ez meg felhasznaloi szempontbol pont a konzolok malmara hajtja a vizet.
De ezt siman behozzak a jatekok aran.
Ha a raforditott penzt nezunk akkor kb egal a dolog annyi kulonbseggel, hogy egy pc-t tobb mindenre is lehet hasznalni.
Szal pc vs konzol kb 2:1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DogTheDog gabes...
2012.06.05. 19:46
Nem az szamit mire lehet hasznalni oket,hanem az,hogy mire akarjak hasznalni.Aki ezt nem kepes megerteni,annak meg egy DS sem lenne valo.Aki konzolt vesz,az nem akar PC-t venni,es azon jatszani.Legalabb is nem mindennel.
A konzol vasarlokat nem erdekli,hogy az adott jatekok szebbek PC-n,az sem erdekli oket,hogy a PC-t meg sok minden masra lehet hasznalni,ugyanis ezekre valtozatos okok miatt nincs szukseguk.Amire szukseguk van az egy konzol.Es termeszetesen forditva is igaz ugyanez.
Aki a PC-t arra hasznalja,hogy legyen min fusson a bongeszo,annak termeszetesen jobb a konzol,aki meg mindent PC-n csinal,annak meg jobb a PC.
Az is mindegy,hogy kijelzonek mit hasznal,mert a jobb monitorok aran siman TV-t venni.
Az a PC-s aki a monitoran nez TV-t ugyanott van,mint a konzolos,aki TV-n jatszik,vagy aki a mobiljan futtat grafikai benchmarkot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. 0rigami
2012.06.05. 21:15
Sztem nem halnak ki, de a PC sem éli túl a mostani formájában!

A konzolok egyre jobb vasakkal lesznek, a PC meg átalakul egy alaplap+CPU duóvá, minden más integrálva lesz (konzol?)!
Persze, persze, lehet majd bivaly VGA-t belepakolni, meg csilivili full-alu toronnyá öltöztetni az egészet, de ezt majd kb. csak a "gamerek" 10%-a fogja megcsinálni...
Egyrészt uyge a brutálisan elszállt komponensárak miatt, másrészt, meg egy egyszerű földi halandót tökéletesen ki fog szolgálni a lap+proci kombó is, úgy, ahogy most nagyon sokaknak elég a konzol is arra, amire szeretnék!

Kb. ez lesz az átmenet a "régimódi" PC és a konzol között (tudásban és árban is!) és be is ékelődik majd azok közé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Rigor
2012.06.06. 11:33
Nem értem azt a konzolos okoskodást hogy azt bezzeg nagy tv-n fotelből stb. - Kb 4 éve upgradeltem a PC-t, lassú volt, alig futott valami rajta, ráadásul crt monitor stb.
Már akkor osztottam szoroztam, kölcsönkértem, megnéztem, - és az jött ki hogy jobban járok ha veszek egy full HD lcd tv-t mintha monitorral szórakoznék (árban sem roszabbul). A tv egy kis elforgatható álványon van, úgyhogy ha akarom PC monitor egy kényelmes asztal mögött, ha meg akarom akkor a kanapéból házimozi. 3 monitor? Minek? Erre minden kifér
Pip-ben meg néha a tv is mehet böngészés stb. vagy akár játék közben - jobban oda lehet figyelni mindkettőre mintha két külön eszközön lenne vagy kisebb lenne a képernyő.

A konzoloknak meg sokat köszönhetnek a PC-s játékok. Egyrészt azt, hogy 4 éve nem kellett semmit fejleszteni, és a legújabb játékok még mindig szuperül futnak (3ghz core2duo + hd4850 oc) szinte maxon (1360*768-at jobban szeretem mint a fullhd-t, a különbséget meg úgy is csak túl közel hajolva látni) + a grafikát már nem annyira izomból hanem odafigyeléssel csinálják (a konzolok képességeinek határa), a csillogás-villogás helyett pedig a játékélmény, ötletek pótolják azt amit régen egyszerűen a "még jobban néz ki" trend képviselt (és akkor is csak izomból, mert ahelyett hogy szépen meg lett volna rajzolva a textúra, meg a modell, megtervezve a bevilágítás - egyszerűen felnyomták a felbontást, a polygonszámot, a textúraméretet, aztán mire kijön a játék "majd csak lesz alá vas".

Az meg hogy a ps3 a mai napig nincs hagyományosan törve, nem megy rá a warez - igen kemény fegyvertény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. HUFEUR
2012.06.06. 15:05
"az emberek többsége nem játszik komolyabb játékkal viszont órákat tölt azzal, hogy FÉSZBÚKon kapálja a kertjét, eteti az aranyhalát stb..."

Ez igaz, az embereknek még mindig csak a kis része játszik komoly játékkal, de ez 5-10-15 éve is így volt.
Ma is ugyanolyan a helyzet, nem játszanak kevesebben konzolon, csak eltűnt az a réteg, aki egyáltalán nem játszik, és ők elkezdtek mobilon és facebook-on játszani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Csongi
2012.06.11. 07:38
Rigor:
A konzoloknak meg sokat köszönhetnek a PC-s játékok. Egyrészt azt, hogy 4 éve nem kellett semmit fejleszteni, és a legújabb játékok még mindig szuperül futnak (3ghz core2duo + hd4850 oc) ..............

Ezt gondold át Évek óta nem érkezett normálisan optimalizált pc-s játék. Az összes konzol port, és heteken belül ki kellett adni hozzájuk több patchet hogy normálisan lehessen velük játszani akadozás mentesen. A fizikáról meg nem is beszélve. Szóval, rendesen vissza fogta a pc-s játékfejlődést a konzol. Ez van a pénz az pénz. Arra fejlesztenek amiből több pénzt tudnak keresni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!