iPon Hírek

Kijelzős-érintőpados kettősgép a ASUStól

Dátum | 2009. 01. 07.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Nincs híján az ötleteknek az ASUS, sem a variációknak egy témára; bemutattak egyebek mellett egy olyan, egyelőre még el nem nevezett laptop-prototípust is, amely - a szintén frissiben szemléltetett Eee Keyboard-hoz hasonlóan - kijelzővel kombinálta az érintőpadot, ami így az egér helyettesítése mellett másodlagos minirendszerként is funkcionál, amin keresztül több mindent is elintézhetünk.


A "több minden"-be pedig beletartozik egyebek mellett az üzenetváltás, az e-mailezés, az RSS, különböző médiafunkciók, és az Eee Keyboard-hoz hasonlóan olyan apróbb alkalmazások is, mint naptár, számológép, stb. . Arról ugyan már nem szólt a fáma, hogy ez a másodlagos rendszer pontosan mi is lesz, de azt elárulták, hogy System-on-Chip (Soc) megoldást használnak, tehát az alrendszer saját processzorral, grafikával és RAM-mal is büszkélkedhet - csak az akkun osztozik magával az "anyagéppel".


Hogy a két rendszer együttes működtetése mellett milyen üzemidőre lehet számítani az akkutól, az nem derült ki, csak annyi, hogy az alrendszer 12 órán át működhet róla. Most persze felmerülhet a kérdés, hogy ugyan ki használná csak azt hosszabb időn át, de talán valamivel érthetőbbé válik a dolog azzal, hogy az alrendszer az "anyagép" főképernyőjét is igénybe veheti. Így pedig, normál méretben, már valóban nem elképzelhetetlen annak a hosszabb távú használata sem.

Magáról az "anyagépről" úgy igazából nem mondtak semmit, így e téren csak abból indulhatunk ki, amit látunk: tekintélyes billentyűzet, numerikussal is kiegészülve, felül pedig vélhetőleg különböző célzatú gyorsgombok - és amennyire a belógó kézhez viszonyítva meg lehet állapítani, méretre is viszonylag nagy lehet, tehát valószínűleg az erőteljesebb kategóriába sorolható. Persze figyelembe véve, hogy egy prototípusról van szó, ahol a lényeg csak az alrendszer szemléltetése, így ezt a megoldást éppenséggel viszontláthatjuk még egy netbookban is éppúgy, ahogy akár egy erőműben is. Az elgondolás azonban mindenképp jó, meglátjuk, végül mit alkotnak majd belőle.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.01.07. 18:09
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!