iPon Hírek

Killers and Thieves – Mesterbűnöző kerestetik

Dátum | 2015. 03. 06.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

A The Banner Saga-val a Game Developers Conference-en a legjobb bemutatkozó játék díját bezsebelő Stoic Studionál nem csak sikercímük folytatásán dolgoznak a cég munkatársai. A csapat kreatív igazgatója, Alex Thomas ugyanis jelenleg egy új játék, a Killers and Thieves tető alá hozásával van elfoglalva.
A programban egy középkori, feudális világban működő, kalandregénybe illő tolvajcéh vezetőjeként tehetjük majd próbára magunkat. Csakis rajtunk áll, hogy a véletlenszerűen generált orgyilkosok, besurranók, zsebmetszők és egyéb kétes alakok közül kiket ölelünk keblünkre, és kik lesznek azok, akiket nem kívánunk bevenni a bandába. Az alapképességeken felül minden figura rendelkezik egy bónuszokat adó előnnyel, és egy, a munkát hátrányosan érintő jellemvonással. A siker kulcsa természetesen, hogy a megfelelő munkára a megfelelő embert küldjük. A kiválasztott bűnözőket mi irányítjuk majd, valós időben, és igyekeznünk kell, hogy ne kapjanak el, mert ebben a világban a "felfüggesztett büntetés" akasztást jelent. Elég tehát egy hiba, és legjobb embereink vagy hosszú éveket kénytelenek senyvedni egy patkányszagú tömlöcben, vagy egyéb teendő híján, számolhatják a kivégzésükig hátralévő napokat. Mindez önmagában is elég érdekesen hangzik, ám míg a hangulatos, és gyorsan pörgő cselekményű betyárhistóriákban a haramiáknak csak a zsandárok kardjától, és az árulóktól kellett tartaniuk, ránk jóval több problémaforrás leselkedik majd. A céh napi ügyeinek menedzselése ugyanis legalább olyan fontos lesz, mint hogy ne bukjunk le. Hiszen ha nem tudjuk előteremteni embereink jussát, akkor könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy szervezetünk teljesen szétesett, ha pedig valaki nálunk nagyobbnak lépünk a tyúkszemére, és nem teszünk meg mindent, hogy megbékítsük, újdonsült ellenségünk nem sokat fog válogatni az ellenünk bevethető, nemtelenebbnél nemtelenebb eszközökben. Ráadásul, a lopott szajrét fel is kell becsülni, mielőtt eladnánk, és ha nem figyelünk eléggé oda, megeshet, hogy egy valódi ritkaságot kótyavetyélünk el potom pénzért.
A játék megjelenéséről még nincsenek pontos információk, de valamikor 2016-ban várható az érkezése.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Shinjiii
2015.03.09. 08:11
Önmagában szerintem nem hangzik túl jól, de még a címe sem az igazi... Majd meglátjuk mi lesz belőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Cavalli87
2015.03.09. 11:38
Azoknak szerintem tetszeni fog, akik a valódi életben is hasonló tevékenységet űznek, akár még jó ötleteket is szolgáltathat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Leeroy
2015.03.11. 23:57
Várós.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!