iPon Hírek

Kimaradás a PayPal-nál

Dátum | 2009. 08. 05.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Hétfőn világszerte kimaradásokkal és lassú működéssel szembesülhettek a PayPal-felhasználók, az eBay szerint azonban online fizetőrendszerük mára már helyreállt.

"Körülbelül egy órával ezelőtt a PayPal különféle problémákkal küzdött, melyek hatással voltak az oldal pénzfogadási és -küldési képességeire is." - közölte Anuj Nayar, a PayPal szóvivője egy blogüzenetben. "Nagyon sajnáljuk az ezzel okozott kellemetlenségeket." Az üzenet után körülbelül félórával már azzal frissítették a blogot, hogy a legtöbb felhasználó már újra tudja használni a szolgáltatást. A bejegyzés szerint közel 3 óra múlva érték el azt a szintet, ahol "a PayPal-nak már jól kell működnie mindenkinek". Nem sokkal később kiderült a hiba valódi oka, egy belső hálózati hardver okozta a problémát a rendszerben.

A kimaradás érzékenyen érintheti azokat, akik a PayPal-t használják az elektronikus kereskedelmi tranzakciók lebonyolítására. A vállalat állítása szerint körülbelül 2000 dollárnyi pénz fordul meg másodpercenként a rendszerben, ami azt jelenti, hogy egy egyórás kimaradás 7,2 millió dollárnyi elmaradt pénzforgalmat jelent. A PayPal szóvivője még nem közölte, hogy kapnak-e valamiféle kompenzációt a kereskedők. A fejlesztői portál szerint a hiba nem csak a weboldalt, hanem az API-t (Application Programming Interface) is érintette, ami azt jelenti, hogy a szolgáltatást az oldal megkerülésével használó alkalmazások sem működtek erre az időre.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!