iPon Hírek

Kimaxolja az élő videózást a Periscope

Dátum | 2016. 12. 30.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Twitter égisze alá tartozó Periscope szolgáltatás egy nagyon érdekes új lehetőséggel bővült. Az élő videoközvetítések indítására alkalmas applikációban ettől kezdve már 360 fokos streamet is létre lehet majd hozni.
A Recode információi szerint a Facebook szakemberei sem tétlenkednek, és már ugyanezen a funkción dolgoznak a színfalak mögött, szóval a Twitternek jól ki kell használnia az időbeli előnyét, ha növelni szeretné vele az aktív felhasználóbázisát. A gömbpanorámás élőadások egyelőre csak egy szűk rétegnek érhetőek el, de valószínűleg a kör gyorsan bővülni fog. Ezek a különleges adások egyedi megjelöléssel lesznek hamar felismerhetőek. A gömbpanorámában forgó élő műsorok bal alsó sarkában minden esetben egy „LIVE 360” címke fog kirajzolódni piros alapon, hogy még szembetűnőbb legyen.
Kezdetben tehát nem mindenki indíthat majd 360 fokos élő videókat, csak néhány kiválasztott előadónak lesz erre lehetősége. A prioritást azok élvezik majd feltételezhetően, akik sok aktív követővel rendelkeznek a Periscope rendszerében, és rendszeresen indítanak élő közvetítéseket. Ha valaki minél előbb szeretné ezt kipróbálni, akkor ki kell töltenie az erre szolgáló jelentkezőlapot, hogy felkerüljön a várólistára. A dokumentumban egyebek mellett olyan kérdésre is válaszolni kell például, hogy milyen eszközt szeretne az ember használni a 360 fokos videók közvetítésére. Az operációs rendszerek tekintetében támogatott lesz az Android és az iOS is. Néhány részlet még tisztázásra vár az új funkcióval kapcsolatban. Arról nincs információnk, hogy megvan-e szabva a támogatott készülékek listája vagy bármi megteszi, ami alkalmas gömbpanoráma felvételek készítésére és továbbítására. És felmerül az a kérdés is, hogy a sávszélesség tekintetében mi lesz a helyzet a 360 fokos élő adásokkal? Nos, arra nem tért ki a vállalat a hivatalos közleményben, hogy mennyivel fog nagyobb adatforgalmat generálni egy ilyen stream megfelelő képminőség mellett, mint a hagyományos anyagok. Az új lehetőséggel bővített Periscope a következő hetekben válik majd elérhetővé minden felhasználó számára. Fontos, hogy az embereknek mindenképpen frissítenie kell majd az applikációit ahhoz, hogy használni tudják ezt az újítást. Ha pedig 360 fokos élő közvetítést szeretnének indítani a jövőben, értelemszerűen szükségük lesz erre alkalmas különleges eszközre is. Periscope: Android | iOS
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. beleutomaz...
2016.12.30. 18:36
Oszt ertem hogy inditjak de mivel csinalod a live 360 fokos videot? tepsi fonnal, vagy sima tepsivel, mert ahoz kamera is kell. Tudtommal egy kamera nem eleg live 360-hoz hanem kell vagy 4. Szoval jo hogy inditja csak kamu az egesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bighlo
2016.12.31. 12:43
hát ezaz... hogy lesz ez élő? 4 szifonos áll majd egymás mellet és tolják fel a képet? még ugyanis ez a legkevesebb amivel kijön a 360fok... de akkor az app meg koordinálja őket és végzi a szinkront? vagy jönnek a méregdága 360 fokos kiegészítők hozzá?a sávszélesség valóban érdekes lehet. 1 képkocka sacc/kb 5-8 mb ehez igen durva 4G kell...
de kíváncsian várjuk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. m-a-r-i-u-...
2016.12.31. 12:44
Utolsó bekezdés, utolsó mondat:

"Ha pedig 360 fokos élő közvetítést szeretnének indítani a jövőben, értelemszerűen szükségük lesz erre alkalmas különleges eszközre is."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2017.01.01. 17:57
Van már több 360 fokos kamera is, a Samsung és az LG is készített sajátot pl. meg hát van rengeteg drágább megoldás is.
Például: [LINK]
Az "olcsóbbak" két nagylátószügő kamerát használnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!