iPon Hírek

Kimennek a Nintendo új konzoljának fejlesztői készletei

Dátum | 2015. 10. 16.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A The Wall Street Journal úgy értesült, a Nintendo a napokban kezdi meg szállítani külsős partnereinek az egyelőre NX kódnéven készülő új konzol első fejlesztői készleteit. A lap saját forrásra hivatkozva nagyjából megerősíti azt, amit korábban a Nintendo azóta elhunyt elnöke, Satoru Iwata is közölt egy befektetőknek szánt körlevélben: úgy tűnik, hogy az NX nem egyetlen konzolt takar, hanem egy otthoni konzolt, és legalább egy hordozható konzolt. A Nintendo terve jelenleg minden bizonnyal az, hogy a két konzolos azonos architektúrára épül majd, és közös operációs rendszert futtat - pusztán a két masina erejében lesz különbség. A japánok ezzel szeretnék biztosítani, hogy mindig mindkét konzolra legyen megfelelő minőségű és mennyiségű játék, ne legyenek üresjáratok. Ezen kívül persze a fejlesztés is hatékonyabb lehet a közös alapokra építkezve, és a külsős kiadók számára is vonzóbbá válhatnak a Nintendo platformjai. Főleg, hogy a The Wall Street Journal úgy tudja, a Nintendo most tényleg modern és erős hardvert szeretne használni, a céget ugyanis rendszeres kritika éri azzal kapcsolatban, hogy el van maradva a konkurensektől. David Gibson, a Macquarie Capital Securities elemzője szerint már jövőre megjelenhetnek a konzolok, a Wii U eladásai ugyanis nem erősödnek, a 3DS pedig folyamatosan esik vissza most, hogy leült a New 3DS megjelenése utáni roham. A Nintendo hivatalosan csak annyit nyilatkozott, hogy jövőre kezdenek majd publikusan beszélni a konzolról.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. mesmar
2015.10.16. 17:06
Most vettem new 3ds xl konzolt, de csak is a monster hunter, zelda és super mario miatt. Lehet várnom kellett volna ha ps vitára jelentek volna meg ezek a csodás címek akkor azt vettem volna, sajnos a májkrémszoft és a sonyi csak a hű de új és hű de szép a grafikájú dolgokkal törődik meg a pár óra alatt végigjátszhatósággal. A Nintendónak nagyot kell alakítani hogy behozza azt a hatalmas lemaradást a többiekhez képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Rimagras mesma...
2015.10.16. 18:31
PS vita tele van játékokkal, jrpg-ből is sok, amik nem éppen 5-6 órásak. Nagykonzolokon pedig elérhető minden (mondjuk a microsoft nem is csinál marokgépet, nem értem a kritikádat).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. mesmar
2015.10.16. 19:23
Enézést az előbbiért
Javítom magam mert vita tv-m is van és az új nintendo konzol fog arról dönteni hogy azt veszem-e vagy egy ps 4-et.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. sirdani566
2015.10.16. 20:37
Mert aztán ja, PS Vita tényleg tele van játékokkal... A nagy fenéket. Az elején olyan címek jöttek ki, mint saját Uncharted, Assassin's Creed, Wipeout, Killzone stb. Tudták ők is, hogy mik a "jó" játékok. Aztán nem tudtak eladni annyit, mint tervezték, és most már csak indik és jrpg-k vannak - melyek egyáltalán nem európai piacra vannak tervezve számunkra érthetetlen utalások és kultúrális elvárások, valamint sokszor angol lokalizáció hiányából adódóan. Ezért is jrpg - japán rgp.

Idén egyetlen aaa-s játék sem jelent meg rá, főleg nem nyugati. 2 nagyobb címe az elmúlt 10 hónapban a Resident Evil és az új Lego: Batman.

Szóval, a PS Vita minden, csak nem játékkal teli konzol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.10.16. 21:30
Emiatt igazán kár bánkódni, még eltart egy ideig amíg kirollolják az új hardwaret, a játékokról nem is beszélve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Capricorn
2015.10.16. 22:07
Én nagyon gondolkodom egy Wii U-n pusztán party konzolnak, de így nem merem megvenni. Jövőre NX és akkor nyilván az is kellene...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Benny
2015.10.17. 10:43
Én is gondolkoztam wiiu-n, de most már megvárom az újat. A wii-met nagyon szerettem. Egyik konzolon sincsenek olyan hangulatos játékok mint nintendora.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Capricorn Benny
2015.10.17. 13:30
Egyetértek! Habár se Wii se Wii U birtokában nem voltam/vagyok , de mindig irigykedem az exclusive tartalmuk miatt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kihaennem Rimag...
2015.10.18. 09:57
a PS vita már halott dolog, sony is belátta. 90% csak indie játékok jönnek rá. Nem is gyárt többet handheldet a sony és ez hivatalos infó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Capricorn kihae...
2015.10.18. 12:14
Pedig maga a gépezet jó és szerintem kellően erős is, csak ugye a mobilpiac mellett már nem nagyon vesznek újabb handheld-et az emberek. Plusz szerintem azért a Nintendo 3DS is közrejátszott, hogy inkább azt vitték handheld gyanánt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!