iPon Hírek

Kína: maradhat a Google

Dátum | 2010. 07. 12.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Meglepően gyorsan intézték a kínai illetékesek a Google ügyét, szinte azonnal megújítva a keresőóriás tartalomszolgáltatói engedélyét, biztosítva így a helyi részlegük számára a további zavartalan működést.

Egy darabig tehát a Google-nek nem kell attól tartania, hogy elveszít egy igen nagy reményű piacot, főleg ami az Androidos készülékek forgalmazását illeti. Helyi partnerük, a kormány támogatását élvező China Mobile, amely az Android egy változatát használja Open Mobile System néven, kellemetlen helyzetbe került volna a Google kiebrudalása esetén, mivel így a készülékeik számos funkciója is használhatatlanná vált volna.

Feltehetőleg azonban (hivatalosan nem indokolták meg a döntést, így csak feltételezni lehet) ezt átlátták a kínai illetékesek is - és azt a tekintélyes botránysorozatot is, amit kétségkívül magukra borítottak volna a Google kitiltásával, ezt pedig bizonyára jobbnak látták elkerülni. Most már csak az a kérdés, hogy meddig marad fenn ez a mostani "tűzszünet", mivel a Google kínai oldala továbbra is lényegében csak egy átjáróház a hongkongi felé.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!