iPon Hírek

Kinából nyúlt karaktereket a Microsoft?

Dátum | 2009. 11. 18.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Microsoft megsértette egy kínai szoftverfejlesztő vállalat szellemi tulajdonjogait - így döntött egy kínai bíróság. A határozat következtében felerősödhetnek azok az aggodalmak, amelyek Kína a szellemi tulajdonjogokhoz fűződő visszás hozzáállását hangsúlyozzák - idézi a Financial Times-t a Reuters.

A bírósági határozat szerint két, a kínai cég által kifejlesztett betűtípusra nem vonatkozik a Microsoft és a felperes közötti licencmegállapodás, emiatt az amerikai vállalat számára betiltanák a betűtípust használó operációs rendszerek eladását.

A Microsoft nyilatkozata szerint a licencmegállapodás lefedi a kérdéses szellemi tulajdonjogokat, ezért az amerikaiak fellebbezni fognak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. YuGabe
2009.11.18. 11:07
Ezek a kínaiak néha annyira el vannak szállva maguktól, hogy az már röhej. Nem is, hogy kártérítést követelnének egy ilyen esetben, hanem "ne adjatok el több Windózt". Ezek hülyék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Mav063
2009.11.18. 11:49
lehet a kínaiak ügyködnek valami saját oprendszeren és ez a karakter lenne a fő erőssége, ezért kell kiütni a riválist
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. YuGabe
2009.11.18. 12:24
Jah,
Amúgy kíváncsi lennék, hogy a kábé 200 font közül melyik az a kettő, ami ekkora nagy kavarodást z. A Micrft azért rak minél több fontot az oprendszerébe, mert akkor kompatibilisebb lesz a legtöbb dokumentummal és a legtöbb weboldallal. Nem tudom ezen minek kell fennakadni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!