iPon Hírek

Kínai iPhone: iorgane F4

Dátum | 2008. 10. 27.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Kínának ugyan az Apple nem ad (még) iPhone-t, de ez természetesen nem tartja vissza a vállalkozó szellemű kínai Iorgane céget attól, hogy a jól bevált kínai koppintás módszerét kiterjessze erre a készülékre is.

Hogy nálunk mikor jelenhetnek meg a "Made in China" iPhone-ok - illetve bocsánat, "Wang TouchCool orange F4"-ek -, azt még nem tudni, de az már most látszik, hogy a "kínai" jelleg valóban érvényesül az árán is, mivel odakint mindössze $200-nak megfelelő összegért vesztegetik.


Természetesen csak apróságokat változtattak rajta az eredetihez képest, és gyakorlatilag mindent leutánoztak: a logó - és ezzel együtt a szín - nem alma, hanem narancs; ez is giroszkóppal érzékeli, ha oldalra döntik, és ennek megfelelően vált interfészt. Ugyanúgy használhatóak rajta az iPhone-ból ismert érintőgesztusok, ugyanúgy működik a videó- és MP3-lejátszás is.

A képernyő 3,2 hüvelykes, a memória pedig 8GB-ig bővíthető memóriakártya útján. Számos fájlformátumot támogat, egyebek mellett MP3-at, MP4-et és AMR-t is; különböző hangzási beállítások is választhatóak (klasszikus, koncertterem, jazz vagy rock), plusz nem hiányozhat természetesen a sztereó Bluetooth csatlakozás lehetősége sem, a vezeték nélküli fülhallgatós élmény érdekében.

Most már tehát jó eséllyel csak idő kérdése, hogy bemehessünk a sarki kínai üzletbe, és fillérekért vegyünk magunknak egy pár cipőt, egy nadrágot, egy pólót és egy iPhone-t (illetve Wang TouchCool orange F4-et).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. pluto
2008.10.28. 14:15
Még a youtube-ot is leutánozták youku néven. Ez szánalmas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!