iPon Hírek

Kindle 2: az első világszerte elérhető e-olvasó?

Dátum | 2009. 02. 11.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Jó lenne - és meg is van rá az esély. Miután e-olvasókról a világ nagy része már jó ideje még mindig csak álmodozhat, most már nagyon is üdvös lenne végre egy kis változás ezen a fronton.


Eziránt csillantotta fel tehát a reményt az Amazon egyik szóvivője, aki nem kevesebbet jelentett be, mint hogy a Kindle 2-t az USA-n kívül is el kívánják terjeszteni. Itt tehát a bizonyosság annyiból adott, hogy ez egy hivatalos álláspont, tehát valami mindenképp lesz, csak sajnos azt nem fogalmazták meg pontosan, hogy mindenütt az USA-n kívül, vagy csak egyes országokban? Utóbbi változat esetén nyilván még mindig sokan hoppon maradhatnak.

Ugyanígy nem tettek említést konkrét megjelenési időpontról vagy árról sem, viszont azt mindenféleképpen hangsúlyozták, hogy az "ambíció" megvan a nemzetközi forgalmazáshoz. Ami azonban felveti még azt a kérdést is, hogy vajon megtanulták-e időközben orvosolni az ellátási problémákat, tekintve, hogy az eredeti, csak az USA-ban forgalmazott Kindle már ott is nagyon hamar hiánycikké vált, és komoly problémát jelentett a gyártónak a rendelések teljesítése (akár 13 hetes várakozási idők is előfordultak).

Az új eszköz e-papír-kijelzője 6 hüvelykes, az olvasnivalót 3G kapcsolaton keresztül szerezhetjük be vele, 2GB fedélzeti memóriával rendelkezik, és már "fel is tudja olvasni" a könyveket a beépített hangszórói útján. Az USA-ban február 24-én jelenik meg, $359 ellenében.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. LordZolee
2009.02.11. 21:04
Kell egy ilyen igaz az ára (83e) nem éppen mondható olcsónak főleg mire magyarországra érne ha egyáltalán ide érne akár 100e fölé is menne az ára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!