iPon Hírek

Kinect Androidon is

Dátum | 2011. 02. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft Kinect névre keresztelt perifériája már sok kreatív fejlesztő fantáziáját megmozgatta: nemrégiben láthattunk egy olyan helikoptert, amely a Kinect segítségével tájékozódik repülés közben, most pedig egy ügyes fejlesztőnek azt is sikerült elérnie, hogy a Microsoft gépe Androidon is működjön.


Az ügyes fejlesztő egy Armadillo 500 FX névre keresztelt fejlesztői platform segítségével oldotta meg, hogy a Kinect és az Android operációs rendszer képes legyen a zökkenőmentes együttműködésre. A működő rendszerről egy rövid, túl sok érdekességgel nem szolgáló videó is készült, amelynek köszönhetően láthatjuk, hogy a rendszer valóban működik. Innentől kezdve a lehetőség nyitva áll. Persze nem valószínű, hogy ettől mindenki akinek Androidos gépe van rohan Kinectet vásárolni, de a sok leleményes fejlesztő biztos ír majd pár alkalmazást/játékot, ami kihasználja a lehetőséget.

A működő rendszerről az alábbiakban tekinthetnek meg egy videó az érdeklődők:
 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. csigabigaf
2011.02.24. 13:42
Az jó hogy egyre több mindennel működik, de mikor lesz valami gyakorlati haszna?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Zaiko
2011.02.24. 14:18
csigabigaf: Már csak picit kell csiszolni, és a magától repülő "kinect-copter"-nek androidról is lehet majd utasításokat adni. Ezzel szépen odavervén azt a gagyi iOS-es repülő kakát.

Kérdésedre válaszolván: Nem, nincs értelme, jó eséllyel nem is lesz De kiváló érdekességnek, és öröm látni, hogy mit ki nem hoz egy kis leleményesség a programozókból... Ebből a cuccból a fejlesztők/hackerek több mindent kihoztak, mint maga a MS
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Mikury
2011.02.24. 14:33
Javaslom mindketten guglizzatok kicsit ra. Rengeteg potencial van benne. Es valoban igaz, hogy a sufnituning fejlesztok tobb mindent hoztak ki a Kinectbol, mint a MS. Nem mind eletkepes, de rengeteg hasznos es kreativ otlet szuletett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. csigabigaf
2011.02.24. 23:17
Nem fogok guglizni, én azt várom hogy valami olyasmit fejlesszenek erre a kinectre ami megér egy hírt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hakosh2
2011.02.25. 02:04
@csigabigaf: http://index.hu/tech/hardver/2011/02/13/mire_jo_a_kinect/

Na jó, ez tényleg mind hülyeség. Egyedül a pornó ér valamit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svidi
2011.02.28. 23:12
Kár, hogy kéne hozzá plusz egy gomb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!