iPon Hírek

Kinect támogatást kap a FIFA

Dátum | 2011. 07. 25.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az EA Sports főnöke, Peter Moore még hónapokkal ezelőtt is ódzkodott attól, hogy a Kinectnek bármilyen köze lehessen sportjátékaikhoz. Akkor még úgy gondolta, hogy a Kinect és társai nem illenek bele a hagyományos FIFA élményről alkotott képbe.

Ezért is meglepő, hogy az EA most dolgozni kezdett azon, hogy a FIFA sorozat Kinect támogatást kapjon, amely a tervek szerint jövőre debütál majd a FIFA 13-mal.

Moore helyettese, Andrew Wilson szerint a FIFA játékmenete erősen az irányítási mechanizmuson alapul, annyira szerves része, hogy nem biztos, hogy szerencsés lenne belenyúlni, ezért egyelőre azt keresik, hogyan gazdagíthatná a Kinect élmény a játékot, anélkül, hogy annak alapjait meg kéne változtatniuk, hiszen a focimeccsek tökéletesen irányíthatóak kontrollerrel.

"Az évek során megtanultuk, hogy nincs sok értelme, ha egy platformra csak a platform kedvéért építünk valamit" – nyilatkozta Wilson.

Az EA Sports Kinectes csapata kísérletezni kezdett az újonnan szerzett fejlesztői készlettel, és az eredményeken maguk is meglepődtek.

"Olyan lehetőségeket látunk ebben a technológiában, amelyekről nem gondoltuk volna, hogy benne rejlenek."

"Az új fejlesztőcsomagban olyan új technológiák találhatóak, melyek segítségével finomabb felbontást és nagyobb pontosságot érhetünk el, és ez valóban ígéretes lehetőségeket rejt magában."

A tervek szerint a FIFÁ-n kívül a Madden NFL és a Tiger Woods PGA Tour kap még a jövőben Kinect támogatást.

A FIFA 12 még nem kap Kinect támogatást

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Ipadnak
2011.07.25. 12:36
Aha... pénz beszél. A mi pénzünk is fog beszélni, akik nem akarnak órákig a TV előtt ugrálni és nem veszünk meg túlárazott szemetet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Sturmtiger
2011.07.25. 12:51
Most őszintén, ha már a TV előtt ugrálva focizik az ember, akkor már nyugodtan ki is mehetne a szabadba focizni egyet a haverokkal. Olcsó focilabda meg korántsem olyan összeg mint egy Kinect, még ha veszel hozzá magadnak Ronaldinho mezt akkor sem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Heroes27 Sturm...
2011.07.25. 13:10
csak a szabadba focizás és a kinect előtt ugrálni mi köze egymáshoz a kettőnek? Semmi. Ez egy játék, az meg sport. Akkor ne játszak a cryissal, hanem menjek ki a haverokkal lövöldözőset játszani? Összefüggéstelen a kettő. Egyébként igen, sajnos még nagyon drága, új dolog, de nagyon király lehet, biztos jót lehet vele szórakozni, majd ha megfizethető lesz, akkor majd lesz miről beszélni, addig nem igazán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. hunmyke
2011.07.25. 14:13
Heroes27, ez egy focis játék, kimennek a "grundra" focizni, az is játék, nem kell mindent sportból csinálni. Ennyi erővel a Fifa12 is sport.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. enzob
2011.07.27. 13:37
én leszarom az egészet, kontrollerrel sokkal jobb...
csak jöjjön már ki ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. -Melkor-
2011.07.27. 13:49
Én is valószínűnek tartom, hogy kontrollerrel maximálisan irányítható, ez egész Kinectes dolog azért kerül bele, mert a Microsoft csúsztatott egy kis pénzt az EA-nek, hogy valamelyik húzócímükben használják a Kinectet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. invezz
2011.07.29. 22:54
Aljára elvan rejtve a lényeg: A FIFA 12 még nem kap Kinect támogatást!
Kinect már 25k újonnan 1év garival, azért annyira nem megfizethetetlen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!