iPon Hírek

Kingdoms of Amalur: "Millárd dolláros franchise"

Dátum | 2013. 11. 27.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Curt Schilling, aki még a zokniját is eladta, hogy fedezze stúdiója bukását, azt nyilatkozta, hogy a Kingdoms of Amalur IP megvásárlója nagyon szerencsés lesz, mert milliárd dolláros franchise-ra teszi rá a kezét. A Twitter üzenetében azt írta, hogy még mindig óriási potenciál van a befejezetlen MMO játékban, vagyis a Copernicus projektben, mert 2 év eltelt és még mindig senki nincs olyan a piacon, aki akár megkísérelt volna olyan újításokat bevezetni, mint amilyeneket az a játék csinált az alapkoncepciójában. A játék után több "közismert figura" is érdeklődik, az aukció december 11-én zajlik majd le telefonon, de minden licitáló cégnek alá kellett írnia egy NDA szerződést, így konkrét információkra nem számíthatunk majd a játék kapcsán. A kezdő liciteket december 4-én tehetik majd meg az érdeklődők. Az egyéb vagyoni elemek közt ott van a Big Huge Games, annak belsőleg fejlesztett technológiái, a Rise of Nations IP és a Rise of Nations: Tactics, egy befejezett, de ki nem adott játék a 38 Studios-tól. Curt Schilling és a 38 Studios zuhanása azzal indult, hogy Rhode Island beperelte őket egy 75 millió dolláros tartozás miatt, minek okán bedőlt pénzügyileg a cég...

Kingdoms of Amalur: Reckoning
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. magerg
2013.11.28. 08:42
Az NDA (Non-disclosure Agreement) titoktartási szerződés - csak hogy laikusok is értsék. (Köszönjük, Nyilvánvaló kapitány!)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Supra
2013.11.28. 12:12
Második olvasásra esett le: milliárd?!?! Lehet hogy én 1 műveletlen paraszt vagyok, de alig hallottam még erről a világról... Persze, minden reklám túloz, nade ne bolonduljunk már meg teljesen!!

Melyik játék vagy film franchise hozott egyáltalán milliárdokat?!?! Persze, ha úgy értette, hogy ennyit lehet vele bukni, az már hihető (félreértés ne essék: nem a játékot szólom le!!)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. otherl
2013.11.28. 13:19
Supra: Azért van jó pár. A mostanában hypolt sorozatok nagy része ebbe a kategóriába esik szerintem. Másrészt meg ez olyan lufis dolog minta az egész tőzsde, a potenciát értékelik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tb.smile
2013.11.29. 01:34
Nem tudom ,hogy az első komment mögé ki zárójelezett (szerintem nem a szerző volt mert úgy kicsit értelmetlen, viszont ha igazam van vállalhatná magát), de ha egy dolognak van magyar megfelelője akkor használjuk már azt,vagy ha mégsem akkor legalább helyesen az angolt. Ha az "NDA" valóban "titoktartási szerződést" jelent (márpedig így van), akkor az adott mondatrész így nézne ki behelyettesítve : "...egy titoktartási szerződés szerződést..." (Nagyon szívesen ...csak ha már megy az oltogatás) . Ugye ,hogy bután néz ki? Szerintem is.

@Supra

Van pár dolog ami simán hozhatott milliárdokat. Játékból például az Assassin's Creed nagy eséllyel indulna szerintem.
Filmből meg pl. Iron Man. A három rész együtt majd kétszer annyit termelt , mint az összes többi Marvel film együtt

A Reckoning (amiről itt pedig szó van) , bár egy hangulatos játék, valószínűleg esélytelen erre a címre. Tehát vagy a cikk elírás vagy a volt tulaj a nagyot mondó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nemlehet
2013.11.29. 15:33
GTA V (1,5 milliárd körül hozott ha jól emlékszek), Avatar film (2,7 milliárd), és a manapság divatos AAA sorozatok többsége szerintem simán hozott annyit. Szóval nem lehetetlen, csak a Kingdoms of Amalur nem éppen ebbe a kategóriába esik..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Magrathea
2013.12.04. 00:06
"If someone were to buy Amalur, put team back on it, it's a billion dollar franchise, 2 years later and still no ones done what we were doing"

Ő mondott nagyot. De ő a kezdetektől nagyon hitt ebben az egészben és a fő projekt mindig is az MMO volt. A Reckoningot azért adták ki, hogy tovább finanszírozzák vele a Copernicus projektet. Az a baj, hogy bukott és így a Copernicus is dőlt vele, amiben viszont állítólag tényleg ott volt a nagyság ígérete, annyira újító dologokkal tömték meg... aztán persze ki tudja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!