iPon Hírek

Kingston-Intel SSD-koalíció

Dátum | 2008. 10. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Összeállt a Kingston és az Intel annak érdekében, hogy a népszerű laptopokat és szervereket megfelelő SSD-kkel láthassák el. A megegyezés szerint az eddig a kártya-üzletággal is tevékenyen foglalatoskodó Kingston ezentúl az Intel-gyártotta SSD-ket is elkezdi forgalmazni, megfelelő technikai terméktámogatást is nyújtva hozzájuk, valamint tesztelési feladatokat is elvégezve például a Dell, a HP, az IBM és mások számára is.

Az SSD-k egyre növekvő népszerűségének (főként a laptopok terén) legfőbb oka talán az alacsony fogyasztásuk és a rendkívüli ütésállóságuk, valamint (szerverek esetében) a gyorsaságuk, amellyel a hagyományos merevlemezek nem tudnak versenyezni (utóbbiak leginkább az áruk és a megbízhatóságuk terén élveznek előnyt - bár már egyre több gyártó állítja, hogy az SSD-i minden további nélkül felveszik a versenyt a merevlemezekkel megbízhatóság terén is).

A Kingston márkaneve alatt eladásra kerülő SSD-k kiszállítását várhatóan még az év vége előtt megkezdik. Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy a cég közvetlenül a leendő fogyasztóknak is eladja-e majd a meghajtókat, viszont az Intel többször hirdette a termékeit otthoni felhasználásra, "cserealapnak" is. Afelől azonban nincs kétség, hogy az üzleti laptopok és a céges hálózati szerverek mindenképpen profitálhatnak majd az új egyezség keretében eladásra kerülő egységekből.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások