iPon Hírek

Kingston újdonságok – Nagy tárhely mikro méretben

Dátum | 2014. 07. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Kingston ezúttal az okostelefonok és a táblák tulajdonosainak kedveskedik: a gyártó kompakt USB2Go meghajtókat, illetve gyors memóriakártyákat mutatott be. DataTraveler microDuo 3.0 Az USB-On-The-Go támogatással ellátott Androidos eszközöket megcélzó DataTraveler microDuo 3.0 sorozatban kompakt pendrive-okat találunk, amelyekkel hatékonyan kibővíthető az adott mobileszköz adattároló kapacitása. A sorozatban 16 GB-os, 32 GB-os és 64 GB-os adattároló kapacitást kínáló modellek találhatóak, amelyek a PC-hez normál USB 3.0-s, a mobileszközhöz pedig microUSB csatolófelületen keresztül kapcsolódnak – egyik csatlakozó a pendrive egyik végén van, a másik pedig a másikon. A használaton kívüli portot a kihajtható fedél védi. Az USB 3.0-s porttal rendelkező apróságok 70 MB/s-os olvasási-, és 15 MB/s-os írási sebességgel rendelkeznek, így viszonylag gyorsan lehet különböző adatokat másolni a tábláról a PC-re, illetve fordítva. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy 15 MB/s-os írási sebességre csak a 32 GB-os és 64 GB-os modellek képesek, a 16 GB-os példány csak 10 MB/s-os írási tempót nyújt. Az új pendrive-ok abszolút nem nagyok, ugyanis 27,63 x 16,46 x 8,56 milliméteres mérettel rendelkeznek, így bármikor nyugodtan zsebre lehet őket vágni. A termékek fényképek, videók és zenék tábláról PC-re, vagy PC-ről táblára történő másolgatásakor különösen jól jöetnek, de akkor is jó szolgálatot tehetnek, ha a mobileszközön tárolt adatainkról biztonsági mentést akarunk készíteni – a pendrive lehet a biztonsági mentés célja, de akár köztes állomásként, egyfajta adathordozóként is használhatjuk. Persze fontos megemlíteni, hogy androidos mobileszközön a fájlátvitelhez fájlkezelő alkalmazás szükséges – erre a célra jó választás lehet a Google Play áruházból ingyenesen letölthető ES File Explorer app. Az OTG-kompatibilis eszközök listáját itt találják az érdeklődők.
A DataTraveler microDuo 3.0 USB OTG pendrive-ok hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. Az öt év garanciával érkező újdonságok várható ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert, de ha megjelennek, itt lehet majd őket megtalálni. MicroSDHC/SDXC UHS-I Class 10 memóriakártyák A kompakt USB 3.0-s USB OTG pendrive-okon kívül új memóriakártyákat is piacra dobott a Kingston. Az UHS-I és Class10 sebességosztályok követelményeinek egyaránt megfelelő MicroSDHC/SDXC memóriakártyák a fentebb bemutatott pendrive-okhoz hasonlóan szintén 16 GB-os, 32 GB-os, illetve 64 GB-os változatban kerülnek a boltok polcaira. Adattároló kapacitástól függetlenül mindegyik modell 90 MB/s-os olvasási-, és 45 MB/s-os írási tempó biztosítására képes, így a sorozatfotók, a Full HD felbontású videók, illetve a 3D-s tartalmak rögzítése abszolút nem lehet akadály – persze csak akkor, ha ebben az adott készülék is partner. A 16 GB-os és 32 GB-os MicroSDHC/SDXC memóriakártyák FAT32-es fájlrendszerrel érkeznek, 64 GB-os társuk azonban már exFAT fájlrendszert használ. A termékek SD memóriakártya-adapterrel, illetve nélküle egyaránt megvásárolhatóak. Az élettartam-garanciával rendelkező újdonságok közül néhány már megjelent kereskedelmi forgalomban, áraik pedig adattároló kapacitástól és kiszereléstől függően 4800 forinttól egészen 16 500 forintig terjed.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. rtagore
2014.07.09. 17:46
A DataTraveler microDuo 3.0 USB OTG pendrive-ok nemhogy meg fognak jelenni, hanem már jó néhány hónapja kaphatók is nálunk. Nekem egy 16 GB-os van, és tényleg hasznos. Filmeket pl. remekül lehet róla nézni, nem kell átmásolni a memóriakártyára a nagy fájlokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. nyerek01
2014.07.09. 19:00
Nekem 32 GB USB 2.0 verzio van, jól működik, megért 5000 Ft-ot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. szolanics8... rtago...
2014.07.09. 23:08
Tudnátok linkelni egy oldalt ahonnan tudok rendelni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. rtagore
2014.07.10. 08:18
@szolanics89: Én itt vettem:
www.bovito.hu/index.php?page=2&sub=3&group=49
Annak azért nézz utána, hogy a telefonod/táblagéped támogatja-e az OTG-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. szolanics8... rtago...
2014.07.10. 09:27
Köszönöm a linket és támogatja az S4-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szegecs69
2014.07.10. 10:46
Windows Phone -al működik ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. rtagore Szege...
2014.07.10. 11:51
Írd le a telefonod típusát, és mellé az OTG-t. A Google majd ad találatokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. meridaboy
2014.07.10. 12:59
kíváncsi leszek mikor mennek össze úgy ezek a stick-ek, mint pl. a bluetooth adapterek?!?
Tegyük fel elterjed a microUSB3 amit betolsz a készülékbe és csak egy ~1mm-es kilógása van a telefonból-tabletből, a gépbe meg egy hozzá tartozó szintén miniatűr adapterrel csatlakoztatod, hogy abba tolod bele és már normál USB3 csativá is vált.
Az adapter elejére mehet egy sityak, hogy ne koszolódjon, hátulról meg tarthatod benne a microUSB3 sticket, amikor épp sem a gépben sem a telefonban-tabletben nincs benne!

Sok-sok gyárilag kártyafoglalattal nem rendelkező vagy további tárhelyre vágyó user válna potenciális kuncsaftá!
Ezekkel a cikkben szereplő cuccokkal az a baj, hogy külön kell mindenképpen hurcibálni, mert a cél eszközből nagyon kilóg és ez probléma forrása, akadály!
Tegye a szívére a kezét az aki nem ért egyet és mondja, hogy ő még soha az egy életben nem kutyult, hagyott el-otthon hasonló kis apróságot!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rtagore merid...
2014.07.10. 16:23
Ezen a mikro USB sticken én is keresgéltem, hogy vajon hová tehették az elektronikát? Végül rájöttem, hogy a nagyobbik csatlakozó műanyag részébe tették, mert működés közben egy kicsit melegszik. Egyébként mikro USB kártyaolvasó is van, az is alig áll ki a készülékből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!