iPon Hírek

Kiosztották a mobilvilág Oscar-díját, íme a nyertesek

Dátum | 2016. 02. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A GSM Association minden évben kiosztja a Global Mobile Awards díjat, és idén sem alakult ez másként. A szervezet nemcsak a mobilokat, hanem a hozzájuk kapcsolódó dolgokat is díjazza. Különböző kategóriákban osztanak ki elismeréseket rengeteg szempont alapján; lássuk, hogy idén kik söpörték be az első helyeket.
Ebben az évben a Global Mobile Awardsért nyolc kategóriában versengtek az legjobbak. 1. kategória: A csatlakoztatott élet díja 2. kategória: Legjobb szolgáltatások 3. kategória: Társadalmi és gazdasági fejlesztések 4. kategória: Legjobb alkalmazások 5. kategória: Legjobb készülékek és eszközök 6. kategória: Legjobb technológiák 7. kategória: Kormányzati kiválóságok 8. kategória: Kiemelkedő eredmények
Az első fontosabb kategória számunkra most a negyedik, tehát az alkalmazásoké. A legjobb zenei alkalmazás nyitja a sort, azt az elismerést a SoundCloud kapta meg. A 2015-ös év legjobb játéka a Vainglory lett, ami egy valós idejű MOBA, a Super Evil MegaCorp fejlesztése. A videós díjat a Quickplay zsebelte be a HOOQ-val, mely mögött olyan cégek állnak, mint a Warner Bros, a Sony vagy a Singtel. Elismerésben részesült a diabétesszel kapcsolatos HealthMetre app is, mégpedig a közösségi és életmód kategóriában. Az innovációs díjat a L’Oréal kapta a Makeup Geniusért. A Google pedig megkaparintott a legjobbak legjobbjának járó elismerést a Cardboarddal, ami a virtuális valósággal kapcsolatos központnak tekinthető az Androidon.
Most pedig lássuk, hogy mely készülékek és egyéb eszközök voltak elismerésre méltóak 2015-ben a GSMA szerint. A fődíjat a Samsung Galaxy S6 Edge kapta meg. A Samsung hajlított peremű okostelefonja nem véletlenül részesült kitüntetésben, hiszen az 14 nm-es központi chipje révén az egyik leggyorsabb készülék volt a piacon, az anyaghasználatával és a felépítés minőségével is jeleskedett, a megjelenítője pedig – bár sok kritikát is kapott – olyan lehetőségeket nyújtott a kialakítása révén, mint korábban egyik másik készüléké sem. A legjobb megfizethető okostelefonért (100 dollár) járó elismerés a Xioaminál kötött ki, méghozzá a Redmi 2 érdemelte ezt ki. A táblagépek között sok izgalmas induló volt (pl. iPad Pro), és végül a Windows 10-et futtató Microsoft Surface Pro 4 bizonyult a legjobbnak. A viselhető technológiákért járó díjat a WBD101 kapta a pulzus mérésére képes ActivHearts fülhallgatójáért. És végül a Samsung Gear S2 sem maradt elismerés nélkül, ez lett a legjobb csatlakoztatott szórakoztatóelektronikai eszköz. A GSMA a Global Mobile Awards kiosztása mellett minden évben megnevezi azt a készüléket is, ami a Mobile World Congressen a legnagyobb elismerést érdemelte. Idén az LG G5 lett ez az okostelefon. Az LG új zászlóshajója ugyan megosztotta az érdeklődőket a moduláris felépítésével, de kétség sem fér hozzá, hogy messzemenően ez lett a leginnovatívabb okostelefon Barcelonában, és tagadhatatlanul ez a legmerészebb konstrukció is. A moduláris felépítés és a különleges kamerarendszer is megérdemelten részesül elismerésben. Ráadásul a G5 barátaiként (LG G5 & Friends) bemutatott kiegészítők is nagy sikert arattak a kiállításon.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. chris-v
2016.02.29. 12:15
WBD101 - ActivHearts fülhallgatója nem vérnyomást mér, hanem pulzust!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Tuttu
2016.02.29. 17:41
Edge? Miért jó az embereknek, hogy minden esetben becsillan valahol a kijelző széle? Nekem a sima s6 van és nem cserélném el edgere soha!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DemonDani chris...
2016.02.29. 19:39
Igaz igaz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. thestock
2016.02.29. 19:55
Lehet hogy az én figyelmemet kerülte el,de nem látok olyat hogy a "legjobb ár/érték arányú telefon díj". Kíváncsi lettem volna hogy azt ki nyeri meg. Elképzelhető hogy jó az S6 edge,nem találkoztam vele, de elnézve az árát nem is vár tőle mást az ember..egy kb 2 kilós telefontól elvárható hogy jó legyen. Én mondjuk el tudtam volna képzelni a nexus 6-ot nyertesnek, elképzelhető hogy jobban megy rajta az android mint a edgen,és az ára is barátibb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani thest...
2016.03.02. 08:15
Ott van a 100 dollárért legjobb kategória. Nem ugyanaz, de hasonló. Kinek mi a legjobb? Nem lehet minden árszegmensnek külön díjat alapítani ezért, pedig mindenkinek az számít, amit éppen ő meg tud fizetni. Ezért van egy 100 dolláros, amit szinte mindenki meg tud fizetni, ha nagyon akar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!