iPon Hírek

Kipróbálható az Office for Windows 10 bemutató kiadása

Dátum | 2015. 02. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft januárban mutatta meg, milyen lesz a vállalat következő generációs irodai szoftvercsomagja, az Office. Először is érkezik majd egy teljes értékű asztali változat, amelyben az összes szokásos irodai alkalmazás megtalálható lesz, beleértve a Word-öt, az Excel-t, a PowerPoint-ot, az Outlook-ot, a OneNote-ot, az Access-t és a Publisher-t is. Ezzel együtt érintőkijelzőkre optimalizált univerzális Office alkalmazások is érkeznek, amelyek a Windows 10-es számítógépeken, táblákon és okostelefonokon egyaránt futni fognak. Utóbbiak most elérhetővé váltak, igaz, egyelőre még csak bemutató kiadásokban, amelyek a végleges változatok megjelenéséig még kisebb-nagyobb mértékben egészen biztosan változni fognak.
Office for Windows 10 – Word
Első körben az Office for Windows 10 univerzális appok számítógépes változatai váltak elérhetővé, az okostelefonokra és táblákra szánt példányok majd csak néhány hét múlva érkeznek meg. Utóbbi persze aligha probléma, ugyanis a Windows 10 okotstelefonokra és táblákra szánt változatának bemutató kiadása még nem érhető el a publikum számára. Hogy mire számíthatunk az univerzális Office alkalmazások esetében? Nos, nagyjából arra, amit az Office for iPad és az Office for Android változatok esetében már megtapasztalhattunk: letisztult, érintőkijelzővel is könnyedén kezelhető felhasználói felületre, gazdag funkcionalitásra és sok ingyenesen elérhető szolgáltatásra, amelyek az alapvető dokumentumformázási feladatokhoz pont elegendőek.
Office for Windows 10 – Excel
A mobilkiadásokhoz hasonlóan az Office for Windows 10 esetében is lesznek olyan funkciók, amelyek az ingyenesen elérhető kiadásban nem, csak az Office 365 előfizetéssel használható változatban lesznek aktívak. Az egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mely funkciókról van szó, de erről még talán korai is lenne beszélni, hiszen egyelőre csak az appok bemutató kiadásai érhetőek el.
Office for Windows 10 – PowerPoint
A Word, az Excel és a PowerPoint Windows 10-es bemutató kiadásait az alábbi hivatkozásokra kattintva lehet beszerezni – használatukhoz természetesen Windows 10 Technical Preview operációs rendszerre is szükség van, méghozzá lehetőleg a legújabb buildre. • Office for Windows 10 – Word PreviewOffice for Windows 10 – Excel PreviewOffice for Windows 10 – PowerPoint Preview
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. j.panzer
2015.02.11. 09:25
Jöhetne már Windows 8.1-es tabletre is valami touch office, mert rohadt szánalmas, hogy amióta megvan a Windows-os tabletem (több mint egy éve) azóta nem volt képes senki feltenni a Store-ba egy olyan appot, amivel modern felületen lehet Word és/vagy RTF dokumentumokat olvasni. Még egyszer mondom, olvasni. Olyan "extra" igényeim már nincsenek, hogy szerkeszteni, (az úgy is elég PITA lenne tableten) de azért az elégé nevetséges, hogy egy Microsoft Windows OS-el ellátott tableten nem lehet Microsoft Word dokumentumokat megnyitni (legalábbis a Metro a.k.a. Modern felületen).
Miközben androidon, meg IOS-en igen. Miféle félrecsúszott terméktámogatás ez???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Zabalint
2015.02.11. 10:36
Akkor az alap változat ingyenes lesz? Ez egy ilyen lebutított Office lesz a teljeshez viszonyítva? Na, inkább ki is próbálom, mit tud.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Zabalint
2015.02.11. 10:51
Egyelőre nem lehet telepíteni, mert bugos a Store(beta).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Meteorhead Zabal...
2015.02.11. 12:03
A számból vetted ki a szót. Én is nagyon kipróbálnám, de nem lehet felrakni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. NTibor77
2015.02.11. 14:22
Egy másik fórumról:

"A Preview alkalmazások Windows 10-re a lenti linkekről telepíthetők. A Control Panel / Region ablakban a Location legyen United States, a System Local (Admin fül) pedig English (US) a telepítéshez.

Excel: https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/excel-preview/9wzdncrfjbh3
PowerPoint: https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/powerpoint-preview/9wzdncrfjb5q
Word: https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/word-preview/9wzdncrfjb9s


Tóth András Mihály
Windows üzletágvezető
Microsoft Magyarország"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zabalint NTibo...
2015.02.11. 15:19
Ugyanazon a fórumon az egyik kommentelő így reagált:

"Elvégeztem a leírt beállításokat (Windows 10 Tech Prev), a Store-ban megtaláltam az Excel Preview-t, megnyomtam az Install gombot. A gomb színt váltott, de semmi egyéb nem történt - se üzenet, se telepítés, se semmi.

Mit tegyek a sikeres telepítés érdekében?"

Nos, nekem is ugyanez a problémám, és hiába állítottam át a Location-t és a System Local-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. morgyi
2015.02.12. 14:15
Ugye ez csak a modern felületre szánt tapis verzió és nem ezt szánják a véglegesnek? Mert eddig ez valami hihetetlenül lebutított valaminek tűnik. Szőke nő Office.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zabalint morgy...
2015.02.12. 16:04
Én úgy értelmezem, hogy ez csak a butított ingyenes változat lesz (fizetős extra feature-ökkel).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!