iPon Hírek

Kisebb DRAM hiány 2010 második felében?

Dátum | 2009. 12. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A DRAMeXchange szakemberei meglehetősen rossz hírekkel szolgálnak, már ami a következő év második felét és a memóriapiac alakulását illeti. Az előrejelzések szerint a 2010-es év második felében kisebb hiány is kialakulhat a piacon, ugyanis az OEM cégek raktárkészleteiknek növelésébe kezdenek az év második negyedévében.

Mivel a PC gyártók felvásárolják a memória szállítmányokat, a DRAM modulok árainak mérséklődése le fog lassulni 2010 második negyedévében, így a DRAM gyártók az év végéig végre némi profitra is szert tudnak majd tenni. A felsoroltakból kifolyólag akadozások is várhatóak szállítások tekintetében, ami a végfelhasználókat is érintheti majd, ám ennek mértékéről egyelőre nincsenek információk.

ddr2 VS. ddr3
Akadozás ide, raktárfeltöltés oda, összességében elmondhatjuk, hogy a következő év kétségtelenül a DDR3-as memóriaszabvány éve lesz. A DRAMeXchange szerint a DDR3-as memória modulok a következő év első negyedévében ki fogják szorítani DDR2-es társaikat a kereskedelem fő áramából és meghatározó szerepet töltenek majd be a piacon. Az előrejelzések alapján a DDR3-as memória modulok a DRAM piac 80%-át tudhatják majd magukénak egy év múlva, azaz 2010 végén.

A DRAMeXchange előrejelzései igen optimisták, némileg felül is múlják az iSuppli elmúlt hónap folyamán közölt jóslatait, amelyekben az elemző cég még úgy látta, hogy 2010 végére a DDR3-as memória szabvány a memória szegmens 71%-át fogja uralni. Jövőre meglátjuk, kinek volt igaza.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. pjszilard
2009.12.28. 16:25
A 2009 kilences ev teljes kudarcnak minosult a DDR2 es DDR3 as memorit gyarto cegeknek az egesz vilagon.

Mivel az elozo evekben vasarolt 4GB-nyi 800Mhz-es memoria meg mindig elegnek bizonyult a szamomra. A kovetkezo ev se kecsegtet nagy bevetellel. Az egyetlen eselye az iparagnak, ha nagyon olcson gyorsabb es jobb minosegu 8GB-nyi memoriat dobnak piacra.

(Megsem adjak fel teljesen. A raktarozasi terveikbol kideru a nagyon kevesek altal ismert, nyilvanossagtol elzarva, teljes titoktartasban keszitett terv. Azert imadkoznak teljes osszefogasban, hogy sikeruljon potolnom az elkepesztoen olcson megszerzett ASUS Maximus II Formula alaplapomon az utolso CPU erintkezot is ami visszahajlitas kozben letorott. Ezt az erofeszitest hatalmas tapegyseglobbi is tamogatja /mivel ez a 2 dolog hianyzik egy extra PC osszeallitasahoz/)

/Meg nem nevezett belso forras/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Insignia
2009.12.29. 07:56
ha megnézitek mindig az uj generáció az olccsóbb... ddr1-es ramok pl csillagászati árban vannak... kisebb gyártás technólógia == olcsóbb előállítás nem lesz a ddr2 olcsóbb az már biztos már most is pl notebook fronton egy árban vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fzoltan
2009.12.30. 20:12
Insignia: Hehe. A DDR1 és a DDR2 azért lesz drágább, mert egyre kevesebbet gyártanak belőlük, ezért hiánycikk... nézd meg mennyibe kerül most egy SD vagy EDO memória... a "kisebb gyártás technológia" (ez BÁNCSA a fülemet...) pedig épphogy drágább, mivel modernebb gépek kellenek hozzá... Azon meg senki ne csodálkozzon, hogy 1 év alatt nem avul el a memória, a másik gépben 1 Gb DDR1 van már néhány éve, és simán elég...
Az, hogy olcsóbb lesz a memória, elég relatív, amit én júniusban 17e forintért vettem (OCZ 2x2 Gb 1600MHz Gold KIT), azt legutoljára 42e forintért láttam... Ennél már tényleg csak olcsóbb lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!