iPon Hírek

Kisebb kiesést okoz majd a Windows 10 frissítése, mint eddig

Dátum | 2017. 07. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft fejlesztőcsapata gőzerővel dolgozik azon, hogy a Windows 10 minél jobb felhasználói élményt nyújthasson, ezt pedig új szolgáltatások bevezetésével, valamint a felhasználói visszajelzéseken alapuló módosításokkal próbálják minél hatékonyabban megoldani. A következő nagy Windows 10 frissítőcsomag az Őszi alkotói Frissítés lesz, ami természetesen ősszel érkezik, méghozzá újítások tömkelegével. Sok egyéb mellett változik a Windows frissítés-kezelő gyakorlata is, így egy-egy nagyobb frissítőcsomag telepítésekor a jövőben sokkal kevesebb ideig tart majd az „offline” munka, vagyis sokkal kevesebb lesz az az idő, amit a PC előtt kell töltenünk a frissítések telepítésének befejezését várva. Jelenleg egy-egy nagyobb frissítőcsomag telepítése után újraindul a rendszer, majd újraindulás után elvégzi a felhasználói adatok mentését, a friss fájlok és driverek integrálását, majd visszatölti a felhasználói adatokat és egy újabb újraindulás után már csak a végső simításokat végzi el, így a rendszer újra birtokba vehető. Ez az idő a jövőben rövidebb lesz.
Balra az offline, jobbra az online fázis tipikus képe
Hogy milyen változásokra számíthatunk? Mielőtt ezeket ismertetnénk, feltétlenül érdemes részletezni, hogyan zajlik a jelenlegi folyamat, így lesz összehasonlítási alap ahhoz, hogy láthassuk, pontosan miben történnek változások. A jelenlegi Windows 10 frissítés-kezelő rutin lépései Online fázis • A PC frissítések után kutat (automatikusan vagy manuálisan) • A frissítőcsomagok letöltődnek • A PC újraindításra vár, hogy megkezdhesse a frissítések telepítését Offline fázis • A PC az újraindítást követően megkezdi a frissítések telepítést (az újraindítás lehet manuális vagy időzített, azaz automatikus) • Bizonyos felhasználói tartalmakról biztonsági másolat készül (beállítások, appok, egyebek) • Az operációs rendszer új fájljait előkészíti a rendszer (WIM – Windows Image folyamat) • A driverek és az egyéb szükséges operációs rendszer fájlok migrálása • A felhasználói tartalmak visszaállítása • A PC újraindul, a frissítés végső feladatai lefutnak A fentiekhez képest az új módszer jóvoltából sok időigényes feladat már az „online” szakaszban elkészülhet, ezáltal úgy tűnik majd, hogy a frissítések letöltése és előkészítése a szokásosnál tovább tart. Ennek keretén belül a felhasználói adatok biztonsági mentése és az operációs rendszerhez tartozó új fájlok előkészítése már az „online” fázis során megtörténik. A folyamatok a háttérben zajlanak majd, alacsony prioritással, így a rendszer teljesítményén nem igazán lehet majd érezni, hogy a háttérben már folynak a frissítéssel kapcsolatos munkák. Az „offline” szakaszban így már kevesebb munkát végez a rendszer, vagyis a PC kiesésének ideje csökken, hiszen gyorsabban használhatóvá válik a frissítések telepítése után. Hogy ez pontosan miként néz ki folyamatokra lebontva? Online fázis • A PC frissítések után kutat (automatikusan vagy manuálisan) • A frissítőcsomagok letöltődnek • Bizonyos felhasználói tartalmakról biztonsági másolat készül (beállítások, appok, egyebek) • Az operációs rendszer új fájljait előkészíti a rendszer (WIM – Windows Image folyamat) • A PC újraindításra vár, hogy megkezdhesse a frissítések telepítését Offline fázis • A PC az újraindítást követően megkezdi a frissítések telepítést (az újraindítás lehet manuális vagy időzített, azaz automatikus) • A driverek és az egyéb szükséges operációs rendszer fájlok migrálása • A felhasználói tartalmak visszaállítása • A PC újraindul, a frissítés végső feladatai lefutnak Az újítást a Windows Insider Program résztvevői már kipróbálhatják, az Őszi Alkotói Frissítés érkezésével pedig a nagyközönség is megtapasztalhatja a különbséget.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

22. Ontozokann...
2017.07.21. 09:32
Gyaníthatóan, nem, inkább borítékolhatóan az eredmény újabb káosz lesz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. katt777
2017.07.21. 11:12
A felhasználói élmény fokozásához ki kéne rúgni az egész szerencsétlen bagázst és visszatérni Windows 7-re! Sokkal kevesebb munka és olcsóbb lett volna azt frissíten dx12-vel és biztonsági megoldásokkal, mint a rengeteg kéretlen és haszontalan app intgrálása a fejlett kémkedési funkciókkal (+ fél évente új windows, de azért mind 10), csak hát a profit számit, nem a felhasználó. Az új frissítési móddal sem lesz kevesebb macera lepucolni az ott hagyott 3-6GB szemetet, és akkor a „Vajon mely hardverek működése áll le és mely programok nem fognak már futni az új verzión?” c. játékról nem is szóltam...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Busterftw katt7...
2017.07.21. 11:39
"fél évente új windows, de azért mind 10), csak hát a profit számit, nem a felhasználó"

Aktivalt Windows-ra 2x jott eddig nagy frissites, nem emlekszem hogy azokat kulon meg kellett volna vennem.
Arrol nem beszelve, hogy tisztan felrakva semmi problema nem volt a hardverekkel, semmi akadas, pedig a laptop mar 3 eves.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. sutyko_hop...
2017.07.21. 12:04
Kisebb kiesést --és több bugot (ezt most boritekolom) okoz majd a Windows 10 frissítése, mint eddig
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. sutyko_hop... Buste...
2017.07.21. 12:09
Pedig volt bug megpedig az iso fileok olvasasanal.
Konkretan vissza kellet rakni a jo oreg tools deamont vagy valami hasonlot.
2017-ben bazmeg nem az os resze a mukodo iso kezeles.
Meg irtam is neki es a picsaba kuldtem el oket mert beazonositottam az adott updatet amiben le lett tiltva.

Amugy eletemben ilyen szar operacios rendszert nem lattam pedig meg c64-en kezdtem 87-ben.
Ronda bugos, eroszakos (eleg komoylan el kell beszelgetni vele, hogy megemberelje magat), nagy, es egy poloska os.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Dante73 sutyk...
2017.07.21. 12:22
Nálam, gond nélkül olvassa az iso fájlokat... Pedig minden frissítés fent van... Érdekes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Busterftw sutyk...
2017.07.21. 13:21
Amikor eloszor rafrissitettem, nekem is volt a fejhallagtoval problema, nem kapcsolt at automatikusan amikor kihuztam//behuztam.
Leszedtem az a hivatalos ISO-t ami tartalmazta a frissitest, ujrahuztam vele a rendszert, mukodott.

Barmelyik forumra mesz, reddit akarmi, a legtobb hibat/bugot megoldott egy tiszta telepites.

Amikor felajanlotta a CU-t a Windows, (ezt fontos megvarni, mert amig a Microsoft nem teszi a te hardveredre a frissitest, nem is ajanlott feltenni, nem is ajanlja fel) lehuztam az ISO-t, friss telepites, megy mint a vaj.
Es mondom 3 eves laptop.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Samanoske
2017.07.21. 16:53
Ha eddig nem ajánlotta fel ezután se fogja,valamit nagyon elszúrtak.
Milyen kompatibilitási gond lehet ha a w10 felment?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. sutyko_hop... Buste...
2017.07.21. 17:22
#2,#3 Friss telepites. A windows annyira szar, hogy az eszembe se jutott, hogy egy regire dobjam ra. Az iso problema meg masoknal is jelentkezett, kulfoldi forumokat bongeszve. A valaszuk meg olyan tenyerbe maszo stilusu volt, a baromarcot kenytelen voltam eligazotani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. sutyko_hop...
2017.07.21. 17:27
A #2,#3 amugy #6,#7 csak az oldal mukodtetoje meg mindig nem vette eszre, hogy androidon chrome alatt megfordul a kommentek szamozasa.
Ezuton is gratulalok a gondos teszthez amin az oldal atasett, hiszen a droid egy elszigetelt rendszer es a chromeot se sokan hasznaljak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Flegeton sutyk...
2017.07.21. 17:41
Az nem pozitív érv, hogy a tiszta telepítés megoldja. Mert akkor miért akarja okosba megoldani.

Amblokk mobil oldal hiba a fordított számozás. Iphone, safarin is fordítva van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. katt777 Buste...
2017.07.21. 18:54
Esetleg majd nézd meg az iso fájlokat, hátha megérted, miről beszélek. Laptopommal original w10-et kaptam, szépen frissül, de később egyetlen AV/RS1/RS2 funkció nem került bele. Teszteltem a többit, azokba sem! Tehát új OS-t kellett telepíteni (csak egy hülye frissít ezekkel), minden „frissítéskor” (hadd dögöljön meg az ssd!). Ki mondta, h fizetni kell érte? Alaplappal automatikusan aktiválódik, szép isnlenne félévente újra megvenni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. katt777 sutyk...
2017.07.21. 18:56
Azért mégsem egy T-Systems product, mint a BKK rendszere...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. RealDreamQ katt7...
2017.07.22. 08:43
katt777 2017. 07. 21. 11:12

+++++
csak hát a profit számit, nem a felhasználó / szó szerint !

A fentiekhez képest az új módszer jóvoltából sok időigényes feladat már az „online” szakaszban elkészülhet, ezáltal úgy tűnik majd, hogy a frissítések letöltése és előkészítése a szokásosnál tovább tart. Ennek keretén belül a felhasználói adatok biztonsági mentése és az operációs rendszerhez tartozó új fájlok előkészítése már az „online” fázis során megtörténik.

azaz ? azaz nem csak lefele jönnek adatok ?...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Samanoske
2017.07.22. 12:59
Nekem nincs gond a 10-el pedig a 8.1-re telepítettem,mivel csak úgy aktiválódik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Chrematori...
2017.07.22. 16:12
A legutóbbi frissítés meghalt, szóval letiltottam az egészet véglegesen. Én értékelem ha javítani, fejleszteni akarnak, de mikor elcs*szik, és emiatt resetel a gép 5x, akkor az ember agyf@szt kap. Túl sokat frissítgetnek. Döntsék el, min akarnak javítani, esetleg újítás terén mit akarnak belepakolni a W10 be, és fél évente max 1x rakják be frissítésbe. Nem pedig az hogy folyamatosan szívja a netem töltésenként 600-800Mb n keresztül, majd megkínlaszt a reset loop al. Jelenleg a KB4025342 es frissítés van beakadva, és ennek a kódja alatt van kb 10 frissítés, ami sikertelen. Leszedtem, telepítettem, ugyanaz a hiba. Kerestem egy frissítés reset-reinstall parancsfájlt, megoldódni látszott a gond, de aztán ismét keresett magának frissítést, és megint beakadt. Még aznap... Próbáltam minden a fenét, de semmi. Szóval nálam megvan a vélemény a Mikrofos frissítéseiről. Mobilon, vagy bármelyik PC applikációban ha kapok egy frissítést, 100% ban gond mentesen lezajlik. Csak ezek a szerencsétlenek nem tudnak normálisan kiadni egy frissítést, hogy azt az ember fel is rakhassa. Szóval annyit tettem, hogy gpedit.msc ben végleg kikapcsoltam az összes frissítést, így legalább a 15 sec alatt bootoló gépen nem kell még 5 percet várni, mire kezdhetek is vele valamit, majd leállításkor ugyanez a játszma... Vágom én gyerekek, hogy sok a hardver, nehéz kiadni egy frissítést, de itt bármiről is legyen szó, 1 hétig csinálta ezt velem. Nem hiszem hogy nem kaptak elég visszajelzést ahhoz, hogy foglalkozzanak is vele. Tudom, nem szoros szálakkal kapcsolódik a témához a kommentem, ezért bocs, csak leírtam a véleményem. Májkrojampik frissítésein kívül az összes többinek mindig örülök, mert eddig javítást, optimalizációt és fejlődést hoztak. Francba a DX12 vel, ez az egyetlen dolog mostmár, amiért W10 nél kell maradjak. Ha nem lenne a Quantum Break, vagy nem érkezne a jövőben DX12 es játék, jönne vissza a W7, és csapatná haláláig (akár az XP).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. RealDreamQ
2017.07.23. 08:56
Chrematorium

neked is +++++

De az még hagyján is volna hogy 6-800MB - ha , de az megfelelő sebességgel is jönne le . Hiába van 120Mbps netem , ha viszonyítva alig csordogál lefele .
Szóval ha már ilyen inkorrekt MS , akkor legalább / minimum biztosítana a feltételekhez megfelelő sebességet is . Jah és max 2 , azaz kettő lépésben tudjon már lefrissülni , ne kelljen annyit szarakodni gépnek az újraindulásokkal ... és bízzunk benne , hogy minden azután is működni fog
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Chrematori... RealD...
2017.07.23. 10:22
14. -Egyetlen céget sem tudok megmutatni, akinek a felhasználó számítana. Vannak cégek melyek jó ügyfélkezeléssel bírnak, ez a vásárló bizalmának elnyerésére és megtartására jó, plusz a jó hírnévre. Ez is igazából a javukra szolgál, de ebben legalább nekünk is van hasznunk. A feltöltés pedig sok ember figyelmét elkerüli. Folyamatos információküldés a Májkrofosnak, online tárhelyekre mentés, stb. Ezek egyrészt szivatják a netet, másrészt talán adnak ki olyan infót, amit nem kellene. OS Install közben mindig letiltok minden ehhez kapcsolódó beállítást, Install után még átböngészem a Gépház beállításait, és ha ezután is észrevennék valami problémát, jöhet a gpedit, amiben legalább megbízok (ha valamit beállítottam benne, az úgy is lett, és maradt is).
17. -Az egyetlen frissítés amitől félek, az az OS frissítése. Ha mobilra, vagy bármire lejön egy frissítés, nem tartok tőle hogy elszúr valamit, ahol gubanc léphet fel, az mindig az OS. Ez az egyetlen frissítés típus, amit át kell gondolnom, hogy megpróbáljam-e leszedni. Nem a felhasználók bizalma az, ami az OS mellett tartja az embert, hanem a kényszer. M1 hogy XP, Vista, W7/8/8.1/10 van a gépen, mind a Mikroszar tulajdona. És az ember szívesen elpártolna, de a Win es támogatású szoftverek, illetve a játékok abszolúte túlnyomó többsége csakis ezen a platformon megy. Ez vele a gond...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Busterftw RealD...
2017.07.23. 12:20
Megegy indok a tiszta telepitesre.
ISO full savszellel lejott es ment az usbr-re, SSD-re fel ora alatt felment a Windows.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. VikMorroHu... katt7...
2017.07.23. 17:12
Hát igen, annál azért használhatóbb.

De nekem kellett belebuherálnom egy normális felbontás-kezelést/betűméret szabályzást, mert ha nem 100%-on van a betűméret, akkor szétcsúszik/homályos lesz a program. (Hacsak nem kattintom be _minden egyes_ programnál a megfelelő DPI beállítást - már amelyiknél lehet.) Meg azt is nekem kellett megoldanom, hogy hajnali 2-4 körül ugyan maradjon már nyugton, ne akarjon magától felébredni alvó üzemmódból. (Tegnap meg azzal szórakozott, hogy 2 perc alvó üzemmód után már felébredt, mert szerinte megnyomtam a bekapcsoló gombot. Nem nyomtam meg.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. VikMorroHu... Chrem...
2017.07.23. 17:15
Quantum Break már van Steamen, DX11 támogatással is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Chrematori... VikMo...
2017.07.24. 19:56
Hát köszi az infót, utána is lesek. Merthogy ezen kívül és az AOTS on kívül nem ugrik be egy DX12 es játék sem, az tuti. Mellesleg... Tegnap éjjel elkezdett szórakozni kicsit. Auto n visszakapcsolta a rohadt frissítéseket, ne hogy már kényelmesen letoljak egy nyomorult botos meccset LOL ban a napi 150 IP ért (merthogy 13 óra meló után ennyire van erőm 200 as ping mellett :3 ), erre mit kapok, stabil 800 as pinget, na szép. Fogta és megint leszedte azt a nyomorult, rákette, tetves, nyamvadt, féreg, egy utolsó utáni sz@rházi frissítést, ami 800 megán keresztül ette a netem, majd a jól megszokott 5x es reset után meggondolta magát, és tolt még 4 et, amire már majdnem bevertem a képernyőt. HOGYHA EGYSZER KIKAPCSOLOK EGY ROHADT FRISSÍTÉST, NE HOGY MÁR FELK*RJON AZZAL, HOGY A RENDSZERGAZDA PARANCSÁT ÍRJA FELÜL, ÉS LEVAKARJA ISMÉT. Majd a befőtt teszi el a nagyit nem? Megint át kellett rágnom a rohadt WU beállításait a gpedit ben, és minden egyes beállítását kézzel megkellett adnom, nehogy az egyik "Nemkonfigurált" sz@r visszakapcsolja azt a retket. Nem azért gyerekek, de egyre jobban kezd kilenni a f@szom a W10 el, a halál húzza a karójára tövig, már elnézést... Tegnap nekifutottam a Crysis szériának ismét, nem volt kedvem se nézelődni, se semmi extra, és gondoltam akad pár szabad órám, kiviszem az egészet egy este alatt. A végén voltam a főbossnál, 1p kellett volna, mire bemérem, kap 1-2 rakétát és császármorzsát csinálok belőle, erre mi fogad, appcrash. A rohadt végénél... Visszalépni nem enged, mikor katt megyek a Last saves re, befagy, és újra appcrash. Minden a retket megpróbáltam ami csak létezett, semmi. Nah ilyenkor van agyvérzés. Skacok, soha az életbe nekem a Crysis nem akadt be semmiféle gond miatt a gépen, míg Win7 em volt, de más játék sem. Most az AVP3, Crysis, Half Life 2, jesszusom, a HL2... És szinte mind... A Conarium is. Az egyedüli amit kivittem gond nélkül az az Inner Chain volt. Na most szóljon hozzá valaki... Vagy dícsérje meg ezt a szenny OS t. Nap mint nap egyre azon vagyok, hogy elfelejtem a létezését, és amíg a kényszer nem visz rá, marad a W7. Emlékszem XP ről W7 re nem akart menni a váltás... Eleinte fura volt, idegen. De megszoktam, és mivel gond mentesen zajlott minden, mármint a működése (éveken keresztül), eszem ágában sem volt váltani. Most új gép, DX12 támogatás, stb, gondoltam legyen... De álmomban sem gondoltam volna hogy ennyi pain hull alá majd az égből. Eskü mintha szerencsétlen idiótaként megráztam volna a pofonfát... Egy frissítéses bakit, reset loopot még lenyel az ember, de a napi szintű bugok már kikészítenek. Idegbeteget csinálnak az emberből... De most komolyan, nyugodtan bele lehet gondolni... 800k s gépen elmegy a halál is, viszont az OS megakadályoz mindenben. Áldás és egyben átok ez a nyomorék technológia. Megöli az embert szellemi és lassan fizikai szinten is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!