iPon Hírek

Kisebb lett a Pannon árbevétele

Dátum | 2009. 10. 30.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Elsősorban a hanghívásokból származó bevételek visszaesése, valamint a hívásvégződtetési díjak csökkentése miatt a Pannon a harmadik negyedévben mintegy 3,9 milliárd forinttal alacsonyabb árbevételt ért el, mint egy évvel korábban - közölte a szolgáltató. A cégnek a júliustól szeptemberig tartó időszakban 44,876 milliárd forintos árbevétele volt, szemben a korábbi 48,741 milliárddal.

A bevételek csökkenése mellett emelkedett a szolgáltató mobilszélessávú internetes forgalma, a piacon augusztus végén 24,5 százalékos részesedése volt. Az egyszeri tételek nélküli EBITDA 0,4 milliárd forinttal, 20,846 milliárd forintra csökkent a harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 21,206 milliárdról, elsősorban a működési költségek növekedése miatt. Az előfizetések száma 35 ezerrel, 3 millió 542 ezerre csökkent a negyedévben, a visszaesés a pre-paid szegmensben jelentkezett. A számlás előfizetők aránya 45 százalék volt a negyedév végén. A mobilcég beruházásokra 2,9 milliárd forintot költött a 2009-es üzleti év harmadik negyedében.

Anders Jensen, a Pannon vezérigazgatója szerint bár a harmadik negyedévben a hangalapú eredmények magukon viselik a jelenlegi gazdasági helyzet nyomait, a társaság biztos abban, hogy a mobil internet terén a továbbiakban is fenntartható a jelenlegi növekedés.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!