iPon Hírek

Kisebb változások után befutott az Oppo R11 Plus is

Dátum | 2017. 06. 19.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Oppo R11 néhány napja bukkant fel, most pedig már köreinkben köszönthetjük a nagyobb testvérét is, az R11 Plust. Bár nem egyszerre mutatkozott be a két készülék, kereskedelmi forgalomba már valószínűleg együtt kerülnek majd.
Az első, és talán a legfontosabb változás, hogy az egyébként sem egykezes használatra termett Oppo R11-re rendesen rálicitál a pluszosított gépezet, ez ugyanis az 5,5 colos kijelző helyett már egy 6 hüvelykes megjelenítőt vonultat fel. Ezúttal is egy AMOLED technológiás megoldásról beszélhetünk, ami szemkápráztató színekkel szolgál majd az 1920 x 1080 képpontos felbontású felületen. Nagyon széles betekintési szögekről beszélhetünk itt, a fényereje pedig elegendő lesz a kinti használathoz is. A rendszer terén nincs változás, az Oppo R11 Plus is az Android 7.1.1-et hozza el a Color OS grafikus felhasználói felülettel megkoronázva. A nagyra nőtt okostelefon kamerái is megegyeznek az R11-nél látottakkal, de ezekre mégis érdemes kitérni, mert van némi friss információnk. Már tudjuk, hogy a hátulsó duálkamera Sony szenzorokból épül fel. Az Oppo az IMX398 és az IMX350 képérzékelőket használja, a 16 MPixeles egység előtt egy F/1.7-es apertúrájú lencserendszer kapott helyet, a társa pedig egy F/2.6-os teleoptikával társult. Videózni 4K-ban külön-külön is lehet majd a két kamerával. Ezek között a Qualcomm Spectra 160 képfeldolgozója teremti majd meg az együttműködést. Az előre tekintő 20 megapixeles modul széles látószögű, és F/2.0-s rekesznyílás jellemzi.
A belbecs tekintetében nem okoz nagy meglepetést az Oppo R11 Plus, de azért itt sem maradtunk újdonság nélkül. Az R11-hez hasonlóan ez az okostelefon is a friss Qualcomm Snapdragon 660 platformra épül, amivel részletesebben foglalkoztunk korábban. Ez 1,8 és 2,2 GHz-es órajeleken üzemelő Kryo 260 magokból vonultat fel négy-négy darabot egy Adreno 512 IGP kíséretében. Ami itt újdonság, hogy a rendszermemória kapacitás már nem 4, hanem 6 GB-os. RAM-hiányban valószínűleg az Oppo R11 sem szenved már, az R11 Plus modellnél pedig már garantáltan nem fog elfogyni a rendszermemória akkor sem, ha tucatnyi alkalmazást indít el egymás után a felhasználó. A háttértáraik már azonosak a mobiloknak, szóval 64 GB-tal lehet számolni, amit lehet bővíteni is igény szerint. A kapcsolati képességek terén sem nyújt többet – vagy kevesebbet – az R11 Plus, ugyanazt hozza, amit az R11. Van egy villámgyors 4G LTE hálózati modem, Bluetooth modul, A-GPS, és persze Wi-Fi is, ez még a 802.11ac szabványnak is támogatja. Dual-SIM képes a masina, ezáltal még több ember igényeinek felelhet meg.
Ez az okostelefon ugyanazt a dizájnt kapta meg, mint az R11, az anyaghasználat terén sem történt változás, mindenhol üveg és fém felületekkel találkoznak a felhasználók ujjai. Ami más az R11 Plus esetében, az a fizikai méret. Ez a masina már 165,8 x 81,5 x 7,8 milliméteres testet öltött, és 188 grammot nyom, ami valójában még könnyednek is tekinthető egy 6 colos panellel felvértezett monstrumnál. Az élek mindenfelé lekerekítettek, hogy kényelmesen kézbe lehessen venni. A mobil színválasztékát fekete, arany és rózsaarany opciók alkotják. Egy nagyobb házba nagyobb akkumulátort lehet belezsúfolni, és élt is ezzel a lehetőséggel az Oppo fejlesztőgárdája. Az R11 Plus hátlapja mögött már egy olyan telep van, ami 4000 mAh-s kapacitást nyújt, ezáltal pedig átlagon felüli üzemidőt képes produkálni. Az akku lítium-polimeres, és a rendszer pedig támogatja a gyorstöltést, méghozzá a VOOC Flash Charge eljárást, amit maga az Oppo fejleszt.
Az Oppo az R11 megjelenéséről nem beszélt a bemutató során, és ugyanez a helyzet az R11 Plus esetében is. Valamikor a következő hetekben debütálhat az R11 páros, de arról egyelőre semmit nem lehet tudni, hogy mekkora összeg szerepel majd a nevük mellett. (Kiindulva az felmenőikből, nem az ár-érték arányukról lesznek híresek, de elfogadható összegért 400-500 dollár körül szállhatnak ringbe.)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!