iPon Hírek

Kisebb változásokkal jött a Meizu m5 Note

Dátum | 2016. 12. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Meizu novemberben bemutatta a megfizethető m5 okostelefont, ami az m4 név átugrását követően az m3 mobilt váltotta fel a kínálatban, most pedig az m3 Note utódjául szolgáló m5 Note érkezéséről számolhatunk be. Az új phablet sajnos nem hoz nagy előrelépést, de az ára és a kiváló minősége miatt így is sokak érdeklődését keltheti fel.
Az újdonság egy 5,5 hüvelykes megjelenítővel lett ellátva, ami 1920 x 1080 képpontos felbontással dolgozik majd, így megfelelő részletgazdagságot fog nyújtani. A felhasznált panel LTPS eljárással készül, a kontrasztaránya 1000:1-hez és IPS technológiával dolgozik, ebből kifolyólag a fényereje, a színvilága és a betekintési szögei is rendben lesznek. Az operációs rendszerről a vállalat honlapja nem tesz pontos említést, és mivel a Meizu mostanában előszeretettel használta a normál Android mellett a YunOS-t is, így nem lehetünk biztosak abban, hogy milyen alapokról van szó. Ami garantált, az a Flyme grafikus felhasználói felület megléte, ez pedig számos előre telepített alkalmazással és hozzáadott tartalommal lesz megtoldva. Az okostelefon kamerarendszerét egy 13 és egy 5 megapixeles egység alkotja, értelemszerűen a jobb kvalitású tölti majd be a főkamera szerepét. Az előre tekintő képalkotó alkalmas lesz videóhívások bonyolítására és önarcképek készítésére, az optikája 4 lencsetagból áll és F/2.0-s rekeszértéket tud felmutatni. A hátlapon található megoldás már támogatni fogja a PDAF eljárást és a munkáját egy kéttónusú LED-es villanó is segíti, ennek az apertúrája F/2.2-es.
A Meizu a már jól bejáratott Helio P10 központi chipjét alkalmazza a MediaTeknek. Ebben a lapkában 1,8 és egy 1 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A53 processzormagok vannak négy-négyfős csoportokra bontva, tehát összesen nyolc magot számlál az MT6755. A grafikus munka oroszlánrésze a Mali-T860 MP2 IGP nyakába fog hárulni. Összesen három különböző kivitelben kerül majd a boltok polcaira a Meizu m5 Note a háttértára és a rendszermemóriája alapján: alapjáraton 3 GB-nyi rendszermemória és 16 GB-os tárkapacitás várja a vásárlókat, de a 3 GB RAM mellé társulhat 32 GB-nyi adattároló is, a legkomolyabb masina pedig már 64 gigás háttértárral lépett a színre és ennek 4 GB-os a memóriája. Bővítési lehetőséget is nyújt az eszköz szerencsére, úgyhogy a 16 gigással is el lehet lenni. A kapcsolati opciók terén viszont nincs túlságosan eleresztve a mobil. A sort ilyen tekintetben a 4G LTE hálózati modem nyitja, ami támogatni fogja a VoLTE eljárást is amellett, hogy villámgyors adatkapcsolat létesítésére biztosít lehetőséget. Van még ezen felül a Meizu m5 Note tarsolyában 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő Wi-Fi, Bluetooth 4.0 LE modul és persze A-GPS vevő is. Dual-SIM-es az okostelefon, viszont a második hálózati kártyának egy helyen kell osztoznia a memóriakártyával.
A szerkezet rendkívül jó anyaghasználattal és kidolgozottsággal érkezik. A ház teljes egészében alumíniumötvözetből készült, az előlapot védelmező üvegréteg pedig 2.5D kialakítású. Nem különösebben színes egyéniségről van szó az m5 Note esetében, de azért a mostanában megszokott arany, ezüst és szürke kivitelek mellé a Meizu szakemberei becsempésztek egy kékszínűre eloxált változatot is. A konstrukció 153,6 x 75,8 x 8,15 milliméteres vonalakkal határolható körül, a tömege pedig 175 gramm. A mobil ujjlenyomat-olvasóval is el van látva, ez a biometrikus szenzor az előlapon található nyomógombban kapott helyet. Az mTouch technológiás egységnek elég lesz állítólag 0,2 másodperc is ahhoz, hogy felismerje az illetékeseket, szóval szinte „észrevehetetlenül” dolgozik, és nagyon sok helyen ki lehet használni a benne rejlő lehetőséget, így például mobiltárcás fizetéseket is hitelesíttethet vele a felhasználó. Az akkumulátor tipikus kapacitása 4000 mAh-s, ami ugyan biztosan remek üzemidővel ruházza majd fel a készüléket, de azért hozzá kell azt is tenni, hogy az m3 Note-hoz képest ez egy kisebb visszalépést jelent, abban ugyanis még egy 4100 mAh leadására képes telep lapult. A készülék támogatja a mCharge gyorstöltési eljárást – állítólag csak kb. 90 perc kell neki a 0-100%-hoz.
A Meizu m5 Note 900 jüantól indul, ami átszámítva jelenleg nagyjából 130 dollárnak felel meg, a közepes kivitelben 1000 jüant, vagyis kb. 145 dollárt kóstál majd, a legkomolyabb konfigurációja pedig már egy komoly ugrást követően csaknem 220 dollárba fog kerülni a 4 GB-nyi RAM-mal és 64 gigás tárhellyel. Elsőként Kínában lehet majd megvásárolni az eszközt, ott már most előrendelhető mobil és a szállítása is napokon belül kezdetét veszi.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!