iPon Hírek

Kiskereskedelmi bolthálózat a Microsoft-tól

Dátum | 2009. 02. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A Microsoft illetékesei egy új területen próbálnak szerencsét: az Apple üzleteinek mintájára saját boltokat nyitnak, ahol a Microsoft termékeit lehet majd megvásárolni, emellett pedig szaktanácsadást is kaphatnak a vásárlók. Az Associated Press értesülései szerint a vállalat egy rendkívül tapasztalt szakember segítésével valósítja majd meg a terveket, amelyekről egyelőre szinte minimális információk állnak rendelkezésre.

A bolthálózat vezetője David Porter lesz, aki 25 éves tapasztalattal bír Walmart-nál betöltött pozíciója révén, de a szakember a DreamWorks disztribúció vezetője is volt egy ideig, ez pedig több, mint jó ajánlólevél. Porter kedden kezdi meg a munkát, első feladata az lesz, hogy kitalálja: pontosan milyen időzítésekkel, milyen helyszíneken és milyen dizájnnal nyíljanak meg a Microsoft áruházai.


A vállalat különböző üzletekben már eddig is rendelkezett márkaképviseletekkel:  cég a tavalyi év folyamán nyitott üzleteket a Best Buy és a Cicuit City névre keresztelt komplexumokban, az eseményt 300 millió dolláros reklámkampány segítségével próbálták az emberek tudtára adni. Ezekben az üzletekben különböző Windows Guruk kaptak helyet, akik az Apple Store mintájára szaktanácsadást is nyújtottak a vásárlók számára.

Az AP információi alapján a Microsoft kiskereskedelmi bolthálózata a gyártó termékeit értékesíti majd, ezek között megtalálhatóak lesznek Windows operációsrendszerrel előtelepített konfigurációk, illetve egyéb termékek is. A források ugyan nem tértek ki a további részletekre, de egyáltalán nem lenne meglepő az sem, ha az üzletekben Zune médialejátszók és Xbox 360-as konzolok is jelen lennének a Windows-os PC-k és a dobozos szoftverek mellett.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2009.02.13. 18:32
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gebana
2009.02.13. 21:24
el tudom képzelni milyen lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pluto
2009.02.13. 22:00
Ez jó ötlet, de csak akkor van értelme hogy ha kész számítógépeket árúlnak majd, amihez mellékelik a Windows-t. Mert elég kevés ember vesz külön 30000-ért egy operációs rendszert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. d311c
2009.02.13. 22:50
Kubába is kéne egy pár bót, hogy visszafoglalják. :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!