iPon Hírek

Kisméretű Toshiba merevlemez netbook-okba

Dátum | 2008. 06. 11.
Szerző | Freeman07
Csoport | ADATTÁROLÁS

A piacon egyedülállóan 1,8-hüvelykes, 160 GB-os kapacitású és 5400-as percenkénti fordulatszámú merevlemezt dobott piacra a Toshiba.

Hordozható gépekbe szánt merevlemezek közül jelenleg a Toshibáé az etalon sebességben és kapacitásban. A SATA-interfésszel rendelkező meghajtó 8 MB méretű gyorsítótárral rendelkezik és megfelel a Serial-ATA 2.6 szabványnak.

Az egyre jobban növekvő laptop piac, valamint a kisméretű és vékony mobil PC-k iránti kereslet növekedésével párhuzamosan felértékelődtek a hordozható merevlemezek is. Számos vállalat terjeszti ki mobil hordozható egységeinek a termékskáláját. Elég csak ha az MSI Wind-re gondolunk, amiből asztali változat is fog készülni. Mindkét termék bizonyos hogy merevlemezzel fog rendelkezni.


Az IDC piackutatása szerint a kicsi-és-könnyű mobil PC szektor 2006-tól 2011-ig 54 százalékkal fog növekedni, amit főként a nagyobb kereslet és a processzorok, vezetéknélküli hálózatok terén történt fejlődésekkel okolnak. A szektor növekedéséből adódóan az IDC előrejelzése szerint 2012-ben az 1,8-hüvelyk méretű merevlemezekből több mint 26 millió egység leszállítása várható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások