iPon Hírek

Kisméretű, vezeték nélküli Logitech billentyűzet

Dátum | 2011. 07. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Logitech egy új, kisméretű vezeték nélküli billentyűzetet mutatott be, amely a Logitech Wireless Keyboard K360 névre hallgat és nagyjából 20%-kal kevesebb helyet foglal az asztalon, mint egy hagyományos billentyűzet. Az újdonság az adott asztali- vagy mobil konfigurációval 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás kapcsolaton keresztül kommunikál. A gyártó a szokásos Logitech Unifying vevőegységet mellékeli az újdonsághoz, amely annyira parányi, hogy notebook szállítás közben nyugodtan az USB 2.0-s portban hagyhatjuk, nem okoz majd semmi problémát.

1.
A fent említett vevőegység előnye az is, hogy egyszerre több Logitech billentyűzet és egér kezelésére is képes, így USB 2.0-s portokat szabadíthatunk fel, ha perifériáink Unifying-kompatibilisek. No, de térjünk vissza magára a billentyűzetre. A helytakarékos újdonság kis mérete ellenére a megszokott billentyűket alkalmazza, nem spóroltak le róla semmit, csak a helyük változott egy kicsit (az iránygombok balra csúszása miatt a Home, End, Page Up/Down, stb. a jobb felső sarokba csúszott).

2.
A Unifying vevőegységnek és a plug-and-play rendszernek köszönhetően a billentyűzet beüzemelése másodpercek alatt megtörténhet. A vevőegység és a billentyűzet között egyébként biztonságos rádiófrekvenciás kapcsolat húzódik (Logitech Advanced 2,4 GHz), ami a gyártó szerint a vezetékes megoldások biztonságát ötvözi a vezeték nélküli termékek által kínált szabadsággal.

3.
A Wireless Keyboard K360-as modell - átlagos használat esetén - nagyjából három évig képes üzemelni ugyanarról a két AA típusú elemről, ami sokak számára vonzó tulajdonság lehet. A billentyűzet 6 gyorsbillentyűt és 12 programozható F-billentyűt kínál, amelyekkel a zenék- és videók lejátszásának vezérlése, valamint a levelezés és egyéb funkciók elérése egyszerűen és gyorsan történhet. A billentyűk programozásához a Logitech SetPoint szoftverre is szükség van, amely jár az egérhez, de innen is letölthető.

4.
5.
A Windows XP, Windows Vista és Windows 7 operációs rendszerekkel kompatibilis újdonság már elérhető kereskedelmi fogalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 29,99 euró magasságában helyezkedik el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. Nerofire
2011.07.08. 12:38
" A billentyűk programozásához a Logitech SetPoint szoftverre is szükség van, amely jár az egérhez, de innen is letölthető."

Jelezném a cikkírónak, az apró elírást, mely szerint a SetPoint program adott cikk esetében billentyűzethez jár.

Bujtás Krisztián
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. natloz
2011.07.08. 13:48
Huhuu. Ez kimondottan tetszik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. yeezs
2011.07.08. 13:58
Micsoda jeee, KELL!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim
2011.07.08. 14:17
Csatlakozom, amint megjelenik beruházok egyre!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Asagrim Asagr...
2011.07.08. 14:49
Most esett le hogy már van is ... jövő héten már az asztalomon lesz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. feketeninj...
2011.07.08. 15:58
Eszméletlenül igénytelen, ahogy a gombok fel vannak matricázva.(2. képen kíválóan lehet látni) Kár, hogy ezzel teljesen elrontották az összképet. Ótvar fércmunka.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2011.07.08. 16:25
Nem is figyeltem a ragasztást, tényleg elég gány megoldás teli képernyőn, emberfej méretű gombokkal, de úgysem azt szugerálnám az arcomhoz emelve, én a bemeneti késére leszek majd kiváncsi egy-két tesztből, billentyűzetnél a nagy latency necces tud lenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. feketeninj...
2011.07.08. 17:11
Lehet azt látni. Aztán mikor elkezd pöndörödni, már érezni is fogod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. davidrt
2011.07.08. 17:53
Pont a napokban néztem ki magamnak, és megvoltam lepődve, mert sehol a neten nincs róla semmit! Most véletlenül találtam ezt a cikket!
Valószínű, hogy megveszem pár hét múlva, mert elég kicsi és jól fogja helyettesíteni a laptop billentyűzetét, nem azt "koptatom"! Ráadásul jó, mert szigetes elrendezésűek a billentyűk, mint a Vaio laptopomon, így nem szokok el tőle! Akinek van tapasztalata írja, bár Logitech, szóval nem zsákbamacska!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim feket...
2011.07.08. 18:30
Fogalmam sincs mire gondolsz, mikor azt mondod hogy gány.

Ránézésre a mostani Logitech internet 350 billentyűzetemnek is ugyanilyen a "matricázása", és már eszméletlenül sokat gépeltem vele 3-4 év alatt, de az L gomb vízszintes vonalán kívül nincs semmi lekopva, pedig annyira ujjhegyen gépelek, hogy szinte körömmel ütöm le a gombokat! Ráadásul egyesek szerint eszméletlenül durván - szerintem csak határozott mozdulatokkal - gépelek!

Bármit is vélsz látni rajta, a Logitech márkanév garancia, hogy nem lesz "gány"!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DogTheDog
2011.07.09. 13:30
Ennek tenyleg van valami vonalakbol allo grafika a felszinen?Mert ha igen,az kicsit furan nez ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. zord01
2011.07.10. 14:49
Sziasztok!

Nekem K340-em van. Iszonyat jó. Nagyon pontos, gyors, kicsi, és igencsak kényelmes rajta írni.

A MATRICA témához. A k340-en is ilyen van, de ez nem úgy matrica, ahogy gondoljátok. Nem fog kopni, pöndörödni. Valahogy rá van égetve a műanyagra. Egyáltalán NEM IGÉNYTELEN, sőt igényesebb mint egy 1500 huffos gagyi.
A K340 egyetlen gyengéje az ellem takaró fedél, amit elég lazán rögzíthető. Könnyen lejön, de szerintem hajlamos törésre. Remélem ezt javították ezen. Amúgy a bill kialakítás nem szimpatikus. Szeretem ha van térbeli mélyedés a billentyűkön. Ez a lapos kialakítás nekem nem jön be. Meg a festése sem. De ízlések és pofonok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bigz
2011.07.12. 10:43
@feketeninja :: ugy, ahogy a szazezrek altal hypeolt Lenovo ThinkPadek billentyuzete peldaul? itt ul elottem egy T410, es pontosan ugyanigy van matricazva. szerintem probald ki es hasonlitsd ossze mas termekekkel, ez mindenkeppen emelne a hozzaszolasod kredibilitasi mutatojan...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zsolt501
2012.06.17. 18:54
Több mint 6 hónapja használom ezt a billentyűzetet, és nagyon megvagyok vele elégedve, napi szinten használom több órát is, és ennek ellenére még egy picit sem merült a benne lévő ellem, szóval úgy néz ki hogy hozza a gyártó szerinti 3 évet az ellem élettartam.

Nagyon tetszik benne hogy kisebb, viszont a billentyűk pont ideális méretűek, és még jobb is mert gyorsabb gépelést tesz lehetővé a kisebb méret.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!