iPon Hírek

Kisrészvényesei növelhetik a Telekom költségeit

Dátum | 2009. 12. 09.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Magyar Telekom szerint a Fővárosi Ítélőtábla által novemberben elutasított kérelme miatt nem zárható ki teljesen, hogy további idő- és költségigényes lépések megtételére kényszerül egy kisrészvényesekkel folytatott per miatt - olvasható a társaságnak a BÉT honlapján publikált közleményében.

A Telekom ismét felhívta a figyelmet arra, hogy az elsőfokú ítélet 2009. július 7-i hatállyal helyezi hatályon kívül a tárgyát képező közgyűlési határozatokat, ideértve az osztalékra vonatkozó határozatot is. Ebből következően a 2007. évre vonatkozóan 2009. július 6-ig kifizetett osztalék változatlanul osztaléknak minősül, a részvényesekre nézve az ítélet semmilyen kötelezettséggel, illetve tennivalóval nem jár.

A társaság egyúttal megerősítette, hogy a kisrészvényesei által 2008 májusában indított s első fokon megnyert, majd a Magyar Telekom által benyújtott másodfokú kérelem elutasítása miatt jogerőre emelkedő ítéletnek az érintett közgyűlési határozatokat megerősítő közgyűlési határozatokkal fog eleget tenni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!