iPon Hírek

Kiszivárgott a BlackBerry-k útiterve

Dátum | 2012. 07. 05.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Reaserch in Motion mostanában eléggé a gödör mélyén van. Piaci részesedése folyamatosan esik, és a veszteséges negyedévek is sorban követik egymást. Most viszont szerencsére valamelyest jobb hírrel kapcsolatba kerültek a címlapokra, ami már nagyon kellett.

Persze azért maradéktalanul nem lehetünk boldogok, hiszen a kiszivárgott dokumentum megerősíti azt is, hogy a vállalat kénytelen volt átütemezni a fejlesztéseit a rengeteg megszorítás és költségcsökkentés miatt. A napvilágot látott tervek alapján viszont idén mégsem maradunk új RIM modell nélkül. Az új gép sajnos nem egy BlackBerry 10 alapokon nyugvó okostelefon lesz, csak a PlayBook egy modellfrissítése, mely már 4G LTE hálózati modemmel a fedélzetén indul hódító útjára.


A 2013-as év szerencsére már sokkal mozgalmasabbnak ígérkezik majd. Az év első negyedévében leleplezik a BlackBerry 10 operációs rendszert, majd rögtön két készüléket is piacra dobnak ezzel megerősítve. Az egyik eszköz a már korábban kiszivárgott "London" kódnevű gép, ami csak egy érintőkijelzőből áll, míg a másik a hagyományokat örökíti tovább, és teljes QWERTY gombsorral rendelkezik majd, ez lesz a "Nevada", és a PlayBook is megkapja a BB10-es frissítését. A következő évben az év második felében sem unatkozunk majd, mivel a "Blackforest" fejlesztői néven futó tábla mellett, két, egyelőre ismeretlen masinát is kapunk. Ezeket a Nashville és a Naples kódneveken említi az anyag, de ábrák hiányában kiindulási alapunk sincs arról, hogy mik lehetnek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. franc0
2012.07.05. 14:08
Kíváncsi vagyok mikor jön el a nap amikor végre belátják: nekik egy niche piacra kell koncentrálni, racionizálni a működést. Nem fognak tudni érdemleges szeletet kihasítani a mainstream piacból.
Pár részvényes nem fog örülni, de ilyen az üzlet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. wintercoun...
2012.07.05. 14:24
A preziből úgy tűnik 2014 Q1-re akarnak végleg bezárni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. axe
2012.07.06. 04:11
lackBerryknek meg van a saját piaca, lassan már a telefonnal nem lehet telefonálni, de BB kommunikációra van kitalálva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. franc0 axe
2012.07.06. 18:59
Az a legcsúnyább, hogy nyilván azért van bajban a RIM, mert nem veszik a telóikat.
Nézzük, mit vehet ma a sok birka a világon:

- iPhone. Made by Apple, ezt nem is ragoznám...
- Android. Made by Google nagy testvér...
- Windows Phone. Na ez nem lenne rossz, de itt ez a frissítési botrány.

Értelmes, gondolkodó, felnőtt ember ma BB-t kellene vegyen. De ilyen kevés van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Sipikee
2012.07.07. 21:11
kegyetlenül gyűlölöm a Blackberryt.. drága és gagyi. 1 éves Blackberry 9800-asomon lassú mint a dög még a menűt amikor húzom elfele akkor is szaggat, a kijelzője pontatlan ráadásul most döglött be az összes gomb tehát használhatatlan. többet soha blackberryt )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!