iPon Hírek

Kiszivárgott a Galaxy Pocket Plus specifikációja

Dátum | 2013. 01. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung Galaxy Pocket Plus sajnos nem hoz nagy előrelépést a Pocket után, de összességében egy jobban használható társsal lehetünk gazdagabbak a személyében. A némileg felpörgetett lapkával és a lényegesen megváltozott operációs rendszerrel biztosan el tudja majd hitetni velünk, hogy sokkal több lett.

Az apróság küllemét nem különösebben piszkálták meg, első ránézésre biztos, hogy kevesen találnának különbséget, hiszen majdnem olyanok, mint két tojás. Az igazán nagy változásra akkor derül fény, mikor feloldjuk a 2,8 hüvelykes QVGA (320 x 240) felbontású megjelenítőt, és elénk tárul az Android 4.0 Ice Cream Sandwich. A legújabb variánst, a Jelly Beant tehát továbbra sem kapjuk kézhez, de az öreg Gingerbread (2.3) száműzve lett. Az újdonsült tulajdonosoknak lehetőségük nyílik fotózásra is, de mindössze egy 2 megapixeles kamerát kapunk.


A készülék lelke egy Broadcom BCM21553 (ismét), ami ezúttal 832 MHz helyett 850-en dolgozik. Nos, ezt a "kerekítést" aligha lehet majd érezni a sebességen, de az Android 4.0 optimalizációjával együtt remélhetőleg gördülékenyebb érzetet fognak kelteni a felhasználóban. A rendszermemória kapacitása 512 MB lesz, a rendelkezésre álló tárhely pedig 4 GB, eggyel több, mint az elődben.

A négysávos HSDPA hálózati modemet tartalmazó eszközbe egy 1200 mAh-s telep került. Ez nagyon kicsi a manapság megszokottakhoz képest, ám ne feledjük, minden másban is messze elmarad a nagyvadaktól, így fogyasztásában is. A 3G mellett kapunk GPS vevőt, Bluetooth modult és WLAN-t is.

A SamMobile arra vonatkozóan nem tudott információval szolgálni, hogy mikor kerülhet a boltok polcaira a Samsung Galaxy Pocket Plus, és az ára sem ismert, de remélhetőleg marad a Plus nélküli masina árában.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. budspencer
2013.01.16. 20:04
Kissé kezd unalmassá válni, hogy az informatika újabban csak a tabletekről és az okostelefonokról szól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. HUFEUR
2013.01.16. 21:44
Ilyen telefont minek gyártanak még? Vagy ha muszáj ilyet csinálni akkor adják 10 ezer forintért, amennyit ér, de van egy olyan érzésem drágább lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. pogi67
2013.01.17. 07:44
Miért ne csinálnának. Nem kel mindenkinek szuper 2-4 magos TV-re is köthető telcsi.
Ebben is van naptár, ébresztő, WiFi, GPS (ha már piszkosul nem tudod hol vagy), futtatja az egyszerűbb játékokat, ja és még lehet vele SMS-t írni, és telefonálni is. Ami meg pláne nem kerül 100 ezerbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Supra
2013.01.17. 10:21
Csak az a 320x240 ne lenne...

budspencer: türelem! Még kell 1-2 év, hogy elmúljon az újdonság varázsa, és rájöjjenek, hogy vannak dolgok, amihez le kell ülni az asztali gép elé :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Supra
2013.01.17. 10:26
Még az jutott eszembe, hogy azért láttam már ideges embereket, amikor egy hasonló kategóriás telefont akart összetörni, mert ha benne van valami programban, olyan lassan vált át, hogy egyszerűen nem lehet fogadni a bejövő hívást - vagy rosszabb esetben megszakítani...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. malvoisen
2013.01.17. 17:55
"Nem kel mindenkinek szuper 2-4 magos TV-re is köthető telcsi."

Ez teljesen igaz, csak egy bizonyos kategória az okostelefonok piacán egész egyszerűen a vásárlók megtévesztése. A Galaxy Pocket 90 € Amazonon, de egy fillért nem ér, mert ez a kategória használhatatlan. A Facebook még komolyabb vasakon is szaggat, tehát aki csak azért vesz ilyet, hogy ne maradjon ki a buliból, erősen pofára esik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. thedevelop...
2013.01.18. 20:49
malvoisen és a többiek: 600Mhz-es PC-n hogyan futott a Windows 98? Minden műveletet elsőre végrehajtott? Nem kellett várni semmire? Naugye.
Az okostelefon tulajdonképpen egy PDA. Van rajta egy OS, és felette futnak a felhasználói alkalmazások.
Ez a "kategória" is tökéletesen használható, ha a felhasználó tudja, hogy meddig érdemes terhelni egy régebbi hw-el szerelt gépet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. rieper
2013.01.19. 23:08
Igazából ha tudsz vele telefonálni, elviszi a google mapset és még egy böngésző is elfut rajta akkor nincs vele baj szerintem. A 850 mhz és 512 ram bőven elég ilyesmire.

A telefonon játszókkal meg sosem tudtam mit kezdeni, nekem arra van számítógép. De nekik biztos kell a 2-4 mag cpu meg egyebek.

Kamera meg megint nem érdekel, mivel arra van fényképezőgépem, rendes optikával és érzékelővel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. rieper
2013.01.19. 23:10
Ami még pozitívum lehet, hogy nem nagy a képernyő, nem szörnyen gyors a cpu, viszont viszonylag erős az akksija, azaz nem kell naponta töltőre rakni, hanem napokat kibír.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. malvoisen
2013.01.20. 01:59
thedeveloper

Ez a nosztalgikus kirohanás nem igazán magyarázza, hogy miért is jó a fogyasztónak, ha elavult terméket adnak el neki. Ha megkérdezel valakit, nem hiszem, hogy azt mondja, hogy utazás közben perceket szeretne várni arra, mire ez a telefon kiháromszögeli a pozicióját a GPS-szel és utána az útvonal tervezése közben lefagy. Ráadásul a cikkben említett optimalizáltság még nem az ICS sajátja, a Project Butter a JB-vel jött be. Naugye.

Egy ilyen telefon akkor lehet akármi, ha az ember rootolja és valami szűz ROM-ot tesz rá, amin nincsen TouchWiz és bloatware, de ezt egy átlag felhasználó nem teszi meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ml
2013.01.21. 09:59
fejlesztokent szolnek hozza :
- a facebook alkalmazas egy fos, zabalja az eroforrasokat es lassu (azzal peldalozni, hogy gyengebb zsebszamitogepeken nem megy, ergo hardwert kell cserelni eleg butasag)
akarmikor irok olyan szoftvert, hogy 120 ezer HUF alatti telefonon esely sincs hasznalni, tehat vegyel olyant, en ingyen adom neked a szoftvert, s a samsung majd kifizet engem.
vegyetek es vigyetek :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. malvoisen
2013.01.21. 15:49
"azzal peldalozni, hogy gyengebb zsebszamitogepeken nem megy, ergo hardwert kell cserelni eleg butasag"

Az meg a te bajod, hogy nem látod be, hogy ettől még ugyanúgy optimalizálatlan és nem működik rendesen. A sor végén mindenképp a fogyasztó szív, mert vagy költi a pénzét a drágább termékre vagy nem kapja meg, amit akart.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!