iPon Hírek

Kiszivárgott a ZTE Blade V8

Dátum | 2017. 01. 02.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A ZTE is lázasan készül már az ötödikén kezdődő CES-re, mi pedig már részben azt is tudjuk, hogy milyen újdonságra lehet számítani a vállalat standján. Egy apró hiba folytán ugyanis kikerült a hivatalos honlapra a ZTE Blade V8, és bár a gyártó ezt hamar eltávolította, az internet – jelen esetben a Google gyorsítótára – bizony nem felejt.
A Blade termékcsalád új tagja egy 5,2 hüvelykes IPS megjelenítővel áll majd az érdeklődők elé, ami 1920 x 1080 képpontos felbontással fog dolgozni. A szerkezet bekapcsolását követően az Android 7.0 operációs rendszer, illetve egészen pontosan a MiFavor 4.0 grafikus felhasználói felület rajzolódik majd ki az érdeklődők keze alatt. Szóval a frissesség tekintetében biztosan nem érheti majd szó a ház elejét. Az okostelefon előlapjára és a hátoldalára is egy-egy 13 megapixeles képalkotó került, valamint a főkamera még egy kiegészítő társat is kapott maga mellé. Ha valaki szelfiket szeretne készíteni, akkor a Blade V8 biztosan jó választás lesz a számára. A ZTE olyan büszkén hirdeti a 13 MPixeles frontkamerát, hogy még fel is tüntette ezt az adatot az optika körül. A hátlapon a szintén 13 megapixeles képalkotó mellé egy 2 MPixeles megoldás került, amivel lehet majd például szoftveresen manipulálnia mélységélességet vagy létrehozható lesz sztereoszkópikus 3D fotó – ezt akár VR szemüveggel is visszanézhetik majd a felhasználók.
A ZTE az újdonságát egy Qualcomm Snapdragon 435 besorolású központi chippel vértezte fel. Az MSM8940 lapka már nyolcmagos felállásnak ad otthont; a big.LITTLE architektúrát használja, így a benne foglalt Cortex-A53 processzormagok eltérő, 1,1 és 1,4 GHz-es órajelen üzemelhetnek. A grafikus feladatok felelőse az Adreno 505 IGP. A rendszernek a friss Blade-ben 3 GB-nyi memória áll a rendelkezésére, ami az átlagfelhasználóknak már biztosan minden igényét ki fogja elégíteni. A Blade V8 háttértárának kapacitása 32 GB-os, ez vélhetően bővíthető is, de pontosabb információval erre vonatkozóan egyelőre nem szolgálhatunk, ugyanis a hivatalos közlemény nem tesz róla említést. A kapcsolati lehetőségek tárházát szokás szerint a 4G LTE hálózati modem fogja nyitni, és extraként mindenképpen ki kell emelni ilyen tekintetben az NFC chip meglétét is, szóval a felhasználók akár mobiltárca szolgáltatást is alkalmazhatnak. A Blade V8-ban ezeken felül természetesen megvan a Wi-Fi, a Bluetooth és az A-GPS vevő hármasa is. Továbbá el kell mondani, hogy Dual-SIM támogatást nyújt a konstrukció.
Az okostelefon burkolata javarészt alumínium-ötvözetből készült. A kényelmesebb fogás érdekében az előlapot 2.5D peremprofilú üveg alá bújtatták a ZTE szakemberei. Összességében tehát kellemes benyomást tesz majd a Balde V8 az első találkozás alkalmával mind a minőséget, mint pedig a kivitelezést tekintve. A szerkezet mindössze 7,7 milliméter vastag házban lakik, és a ZTE állítása szerint jó a kijelző-előlap aránya is, de az igazság az, hogy a képeken igazából ilyen téren teljesen átlagosnak tűnik a masina. Ez utóbbi azért is alakulhatott így, mert az előlapra került az eszköz ujjlenyomat-olvasója egy hardveres nyomógombbal kombinálva. A biometrikus szenzor bármilyen szögből képes lesz felismerni az illetékesek rögzített mintáit, és ehhez nem is kell neki 0,3 másodpercnél több idő – legalábbis a hivatalos közleményben foglaltak alapján. Végül egy komolyabb kérdés maradt megválaszolatlanul a géppel kapcsolatban, mégpedig az, hogy mekkora az akkumulátor kapacitása. Nos, erről nem szólt a ZTE tájékoztatója, szóval a várható üzemidő tekintetében még egy ideig biztosan sötétben tapogatózunk.
A ZTE Blade V8 egészen biztos, hogy megvásárolható lesz az Egyesült Államokban, és valószínűleg az öreg kontinensre is ellátogat majd. Hogy mikor kerül a boltok polcaira és mennyibe fog kerülni? Nos, ezek az információk még váratnak magukra.
Képgaléria az orosz Hi-Tech felvételeiből:
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. dbelam
2017.01.03. 06:37
A blade s6 óta zte közelébe nem mennék! Volt EGY jól hekkelhető telójuk a blade és kész. Az s6 olyan foshulladék, két kollégát is megetettek a specifikációval, meg is jött, de át se kelett volna venniük (egyrészt eu raktárból megvámolták-megáfáztatták szóval át lettek baszva a bolt által is de ki volt előre fizetve a teló) de átvették... Úgy volt dualsim hogy a másodikkal nem lehet netezni és csak 2g... Meg nem lehet rootolni, saját romot tenni rá, a gyári fosver bugos...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!