iPon Hírek

Kiszivárgott két WP8-as Samsung terve

Dátum | 2012. 08. 03.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A The Verge laphoz került dokumentumok között két olyan okostelefon tervébe futottunk, amelyek a Microsoft készülő operációs rendszerével felvértezve kerülhetnek a boltok polcaira. A Windows Phone 8 alapú telefonok ugyan sokkal korszerűbbek lesznek a hardver tekintetében, mint a Windows Phone 7-es társaik, de így is a jóval korábbi okostelefonok ruháiba lesznek öltöztetve.

Az Odyssey és a Marco ugyan különböző árkategóriában indulhatnak a jelek szerint, viszont az eszközök alapját adó chipkészlet ennek ellenére megegyezik majd. Mind a kettő a Qualcomm futószalagjairól származó MSM8960-as lapkára épül, melyben két Krait processzormag és egy szem Adreno 225 grafikus egység található. Ezeknek az órajele nem ismert, így ebben még lehet eltérés a két modell között. Az Odyssey fejlesztői névre hallgató készülék 8, illetve 2 megapixeles kamerákkal lesz felszerelve. A kisebbik, a Marco 5 megásra cseréli a főkamerát, ám az előlapi változatlanul 2 MPixeles marad.


Az adatkommunikációs képességeivel kapcsolatban egyelőre csak annyit tudhatunk, hogy LTE támogatással rendelkeznek, a HSPA+ terén pedig maximum 21 Mbps-os letöltési sebesség elérésére képesek. Az Odyssey NFC chipet is kap, de a kistestvérnek erről már le kell mondania. A csúcsmodell a Samsung Galaxy Nexus kijelzőjét örökölte meg, így egy 4.65 colos, HD (1280 x 720) felbontású Super AMOLED panel díszeleg majd az előlapon. A Marco pedig a már sokszor viszont látott 4.0 hüvelykes képátmérőjű, 800 x 480 képpontos (WVGA) Super AMOLED megjelenítővel érkezik. A csúcs Windows Phone tehát nem kapja meg a Galaxy S III paneljét, és mind a két variáns PenTile pixelelrendezéssel készül.

A telefonok nevei egyelőre csak fedőnevek, így a tulajdonságaik alapján lesz érdemes keresni őket a későbbiekben, mivel várhatóan az Omnia termékcsalád tagjaiként teljesen más azonosítót kaphatnak. A megjelenés mind a két esetben a negyedik negyedévben esedékes, de erről semmi pontosabbat nem tudhattunk meg eddig.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!