iPon Hírek

Kiszivárgott útiterv: 2013-ban jöhet az Office 15

Dátum | 2012. 04. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Meglehetősen érdekes információk szivárogtak ki az Office következő kiadásának várható megjelenésével kapcsolatban, de ezzel együtt egyéb, a Microsofthoz köthető szoftvertermékek várható megjelenéséről is lehullott a lepel – hála egy holland vállalat, a Meetroo igazgatójának, aki jóhiszeműen közkinccsé tette az eredetileg bizalmasnak szánt dokumentum tartalmát.

Hitelesek a kiszivárogtatott dokumentumok

A The Register munkatársainak időközben a Microsoft illetékesei megerősítették, hogy a kiszivárgott dokumentum hiteles információkat tartalmaz, majd azt is hozzátették, hogy a cég partnereinek szánt dokumentumban a legoptimistább becslésekre alapozott megjelenési dátumok olvashatóak az egyes szoftvertermékeknél, így ezek semmiképpen sem tekinthetőek végleges időpontoknak. Pontos dátumokról persze egyébként sincs szó, csak nagyjából lehet „belőni”, hogy az egyes szoftverek nagyjából mikor jelenhetnek meg.
 


Maarten Visser egyébként véletlenül pubklikálta a bizalmas dokumentumokat, amelyeket egy publikus szerveren talált, majd egy kissé meglepődött, amikor a média felkapta az általa Twitteren közzétett képeket. A kissé zavarba lévő igazgató egy magyarázkodó videót is készített. A videó fentebb megtekinthető.

Office és SharePoint 15: megjelenés 2013-ban

Az Office következő kiadásának első béta változata várhatóan még az idei év közepe után elérhetővé válik, a végleges, gyártásra kész (RTM) változat pedig valamikor a negyedik negyedév folyamán, nagyjából november környékén érkezhet meg. Az Office 15 kereskedelmi forgalomban sajnos csak 2013-tól kezdve lesz elérhető, így a szoftver jó eséllyel az Office 2013 nevet kapja majd.


A SharePoint Online 15, amely egy csoportmunkát támogató szoftvercsomag, várhatóan szintén 2013-ban debütálhat. A holland Meetroo – amelynek az igazgatója kiszivárogtatta az útitervet - pont ez utóbbihoz, a SharePoint szerverhez fejleszt különböző megoldásokat.

A Windows 8 megjelenésével kapcsolatban pontosabb információkat nem kapunk, így még mindig az októberi rajt tekinthető a legreálisabbnak. A Windows Phone 8 várhatóan szintén valamikor az idei év második felében érkezik – pontosabb dátumról azonban nem állnak rendelkezésre információk.

Ami ezeknél jóval érdekesebb, az az, hogy az Internet Explorer 10-es változata az idei év közepén jelenik meg. Utóbbi szoftver Windows 7-re érkezik, de nincs kizárva, hogy a megjelenése környékén a Windows 8 RC (Release Candidate – Kiadásra Jelölt) változata is befut. Mozgalmas év elé nézünk, szó se róla.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. djwolf
2012.04.16. 16:38
Előre meg van írva a forgatókönyv kérem szépen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Terror
2012.04.16. 18:26
Ha itthon is, és a cégnél is 2003-ast használunk még mindig, és még évekig nem is fogjuk lecserélni, az nagyon ciki?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. djwolf
2012.04.16. 18:32
a 2003-as Office volt eddig a legjobb, bár nekem a 2010-el is nincs gondom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. CyberPunk6...
2012.04.16. 18:41
egy mai office mindent tud, már az office xp is mindent tudott ami kellhet, az egyetlen hasznos fejlesztés azóta a felső menü, mert végre nem betanulás alapján kell ismerni a menüket, hanem logikusan két kattintásból kb minden beállítható.
De ezen kívül semmi olyat nem tudnak felmutatni ami miatt lenne értelme váltani.
Négy verzió alatt egy darab új hasznos újítás. De az a nagyszerűsége ellenére, kb két délután egy kisebb gui fejlesztő csapatnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. cstommy
2012.04.16. 19:01
2007 the Best
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!