iPon Hírek

Kiszivárgott videón a Gmail várható újításai

Dátum | 2011. 10. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Google ingyenes levelezőszolgáltatása, a Gmail napjainkban már több, mint 200 millió aktív felhasználóval rendelkezik és rendkívül népszerű is. A levelezőrendszer időnként új funkciókkal bővül, amelyről a cég illetékesei örömmel szoktak beszámolni, ám most látszólag valami homokszem kerülhetett a gépezetbe, hiszen idő előtt felkerült a YouTube-ra egy bemutató videó, amely a Gmail újításaiba enged bepillantást. Az a tény, hogy a videót feltették, még nem lenne baj, de az már az, hogy rövid ideig a nagyközönség számára is elérhető volt, pedig – a források állítása szerint – a Google még nem akarta lerántani a leplet az újításokról.

Azt, hogy ez a kis malőr egy véletlen hiba volt-e, vagy egy komoly forgatókönyv alapján kivitelezett szándékos kiszivárogtatás, az jelen pillanatban teljesen mindegy. Nézzük inkább, hogy pontosan mi változik majd a Gmail felújított kezelőfelületén.
 


Ahogy az a fenti kisfilmből is kiderül, a Gmail felhasználói kezelőfelülete sok-sok hasznos újítással fog bővülni a nem is oly távoli jövőben. Az egyik változás az, hogy a böngészőablak átméretezésével a Gmail kezelőfelülete és a tartalom is automatikusan, dinamikusan átméreteződik, így kényelmesebben nézelődhetünk leveleink között. Az áttekinthetőséget javítja az újszerű elrendezés is: a sorok között több hely lesz és a feladó neve mellett a fényképe is meg fog jelenni. A webböngésző ablak mellett a chatablak és a címkék ablaka is átméretezhetővé válik, valamint sokkal egyszerűbben és hatékonyabban kereshetünk leveleink között is.

A kereső beviteli szövegmezője egy legördülő menüt is tartalmaz, így különböző kritériumok megadásával egyszerűen megtalálhatjuk az éppen keresett levelet. Természetesen a keresési feltételből szűrőt is készíthetünk, mint a jelenlegi verziónál, igaz, ez a menü is modernebb köntöst kapott.

A videón az is látható, hogy a kezelőfelület összességében letisztultabb és modernebb lesz, így mindenképpen jobbnak tűnik, mint az, amit manapság használhatunk. Hogy a fenti újítások pontosan mikortól lesznek elérhetőek? Nos, ez egyelőre rejtély.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. Benyke
2011.10.21. 21:08
szerintem kezdik ezt is túlbonyolítani és az lesz a vége hogy kell hozzá majd google+ cucc is különben nem lehet gmail címed..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. lackoo1111
2011.10.21. 21:15
Már eddig is tele volt haszontalan dolgokkal .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Benyke
2011.10.21. 21:49
igaz..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. pycur
2011.10.21. 22:49
Addig jó amíg levelezőprogival lehet használni, én pl az operát uszítottam rá már 6 éve és eddig bevált. A fő felületre csak a spam mappát megyek megnézni kb 2 havonta. Elég jól szűri a szemetet. Ritán nyel be fontos levelet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. RKG
2011.10.22. 11:08
úristen...ha ez nektek bonyolult, akkor magát az e-mailt se használjátok mert már az is bonyolult nektek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Steve1207
2011.10.22. 16:26
Teljesen letisztult és minimalista felület. Végre ide is eljutottunk, remélem hamarosan használhatjuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. bitrol
2011.10.23. 13:13
"Én már azt várom, amikor a gmail ládádban majd jönnek fel a popupok levelenként majd elkell olvasnod 10 hirdetést hogy hozzájuss a leveledhez...
mint ahogy a youtube is elk.. vult."

Azért raknak annyi reklámot a Youtube-ra, hogy te ingyenesen használhasd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. KaiotEch
2011.10.23. 15:28
Szerintem meg nem kellene módosítani. Jó az ahogy van, inkább a 2006 óra nem fejlesztett Gmail Notifiert kéne megcsinálni, hogy működjön is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. KaiotEch
2011.10.23. 16:09
+ aki meg nem szereti a reklámokat: AdBlock Plusz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. lackoo1111
2011.10.23. 16:21
Csak nálam tölt be mindig ilyen lassan a Gmail ?
Böngésző : Firefox 7.0.1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Lazahunter
2011.10.24. 00:42
Ugyan használom a Gmailt (a céges email domain is ott van), de a webes kliensét szó szerint kerülöm és utálom. Addig, amig nem teszik lehetővé, hogy normál nézetben, minden levél külön elemként (ala normális email kliens) jelenjen meg a listában, nem ebben a szutyi csoportosított nézetben, addig kizárt, hogy bármire is használjam.
Nem is értem, hogy a user számára miért nem választható a működés.

Addig inkább lerántom a tartalmát egy webes kliensbe (AfterLogic WebMail Client), és bárhol bármikor egy kb Outlooknak megfelelő formában (teljes Ajax témogatás) nézegethetem az emailjeimet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2011.10.24. 10:48
Ha egyre gondolunk, akkor a Beállítások alatt van egy "Beszélgetési nézet", ahol ki lehet kapcsolni, hogy ne fűzze össze az azonos tartalmú leveleket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Stichelbau...
2011.10.25. 15:02
hmmm?

a nem is oly távoli jövőben. (egy messzi-messzi galaxisban?)
Az egyik változás az, hogy... (ennyi AZ-t csak a sűlt parasztok hasznalnak...)
nézelődhetünk leveleink között. (mit nezunk kozottuk a csikokat? )
mint az, amit manapság használhatunk. (AZ!? helyesen: mint a jelenlegi.)

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!