iPon Hírek

Kitiltja az pendrive-okat a Pentagon

Dátum | 2008. 11. 25.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A kormány megtiltotta a flash-alapú tárolók használatát és elkezdte azokat összegyűjteni, miután egy meg nem nevezett vírus megfertőzte a hivatal gépeit.

Pentagoni tisztviselők beismerték, hogy egy vírus megfertőzte a ötszögletű épület és a Védelmi Hivatal számítógépeit, ami arra kényszerítette az említett létesítmény bizontonsági embereit, hogy elkobozzák az alkalmazottak pendrive-jait és egyben megtiltsák a külső tárolóegységek használatát.

A sajtóközlemény nem fedte fel, hogy milyen vírus fertőzte meg a hivatali gépeket, vagy hogy ez a támadás továbbjutott-e titkos adatokat tároló számítógépes hálózatokra.


A Pentagon számítógépes infrastruktúrája körülbelül 17 000 hálózatból és 7 millió egyedi számítógépből áll. A hivatal szóvivője beismerte, hogy a számítógépeket naponta többmilliószor kutatják át gyenge pontok után különböző idegen, külföldi számítógépfelhasználók. A legutóbbi betöréskor Kínából érkezett a támadás, azonban a mostani esetben szóba jöhet még Oroszország, vagy egy másik, kelet-európai ország is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.11.25. 14:04
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!