iPon Hírek

Kitiltották a Saint's Row 4-et Ausztráliából

Dátum | 2013. 06. 26.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A megjelenés előtti hónapokban a fejlesztők leadják a részletes dokumentumokat, melyek alapján az adott ország (nagyobb piacok esetében) helyi szervei eldönthetik, hogy engedélyezik-e annak megjelenését, illetve, hogy milyen besorolást aggatnak az adott címre. Nos, az ausztrál Classification Board egyelőre arra az álláspontra jutott, hogy jelen formájában inkább kitiltanák a játékot az országból. A következőkben a szervezet hivatalos közleményéből idézünk, már ha sikerül úgy leírnom, hogy közben ne pusztuljak el a nevetéstől. "A játék tartalmaz egy olyan fegyvert, melyet a Kérvényező [a stúdió - a szerk.] úgy nevez, Alien Anal Probe. A Kérvényező leírása szerint ezt a fegyvert fel lehet nyomni az ellenfelek 'hátsó felébe'. A fegyver alsó része egy kard markolatára emlékeztet, míg a felső részén egy villaszerű végződésben egy nagy, dildónak tűnő tárgy teljesedik ki, mely aztán elkezd forogni. A fegyvert úgy kell használni, hogy a játékos megközelít egy (ruhát hordó) ellenfelet, majd a fegyvert belöki az áldozat két lába közé, amivel ezt követően fel lehet emelni az áldozatot a földről, és a ravasz meghúzásával kilőni őt a levegőbe. Miután a fegyvert implicit módon az áldozat ánuszába helyezte a játékos, az áldozat 'hátsó fele' pixelessé válik, gyakorlatilag kiemelve azt, hogy a fegyver célja az áldozat ánuszába történő behatolás."

És még folytatódik: "A fegyvert a játékban ellenségeken, vagy civileken lehet használni. A testület véleménye szerint egy fegyver, melynek célja az ellenfelek, vagy civilek ánuszának penetrálása, olyan implicit szexuális erőszakot mutat be interaktívan, melyet nem igazol a körítés, így a játéktól meg kell tagadnunk az engedélyezést." A testületnek egyébként nem csak ezzel, hanem a droghasználattal is problémájuk volt. A nyilatkozat szerint például az egyik küldetésben egy idegenek által a Földre hozott kábítószert kell elfogyasztanunk, amitől aztán a játékos karaktere mindenféle szuperképességre tesz szert. A Deep Silver és a Volition egyébként már dolgozik az Ausztrália számára készült, átalakított verzión, melyből ezek szerint az ilyen és ehhez hasonló dolgok kimaradnak majd. A Saint's Row 4 augusztusban jelenik meg PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

23. YellowFlas...
2013.06.26. 17:14
A 3-ban is a hatalmas nagy műbrácsa volt a legkirályabb fegyó. Az ökörködésről szól a SR, gyökér kenguk meg kitiltják... Vicc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Terror
2013.06.26. 17:15
Látom a lelki szemeimmel, ahogy a sok vén dilettáns f*sz ott ül ratingelés közben, próbálják eldönteni, hogy mi az, ami káros a szegény naiv, keresztény, amúgy CastingCouch-on szocializálódott ausztrál gyerekek lelkivilágára, és kollektíven szívrohamot kapnak a Saints Row-tól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. mikej95
2013.06.26. 17:26
Igazából csak a PRISM miatti nemzetközi politikai csalódottság (irigység) lehet a háttérben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Digu
2013.06.26. 17:46
Gondolom ezek után Ausztráliából az urológusokat is kitiltják, hogy jönnek ahhoz, hogy gumikesztyűben matassanak az ember végbelében
Amúgy azt nem értem, miért nem adtak akkor 18+ korhatárt mellé? Attól, hogy a fiatalkorúakra ártalmasnak is vélik, megfosztják a felnőtt lakosságot is az élvezettől?
Aztán majd jön az, hogy torrentről szedik le, és utána megvádolják őket, hogy kalózjátékot használnak...
A játékkészítők helyében most készíttetnék egy ilyen fegyvert műanyagból, és elküldeném a bizottságnak, "használják egészséggel" felirattal ellátva
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. nemlehet
2013.06.26. 18:05
Ez az igazi SR hangulat Nem rossz reklám a játéknak az biztos. Amúgy ezt én sem értem, hogy az ilyesmit miért kell tiltani. Egyértelműen vicc, a játék egyáltalán nem veszi magát komolyan. Sokkal rosszabbakat látni a TV-ben, olvasni könyvekben. (pl Trónok Harca sorozat, vagy annak eredeti könyvei ennél sokkal kegyetlenebbek)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. mikej95
2013.06.26. 18:20
Hihetetlenek ezek az ausztrálok, a Postal 2-őt is betiltották pedig még ölni sem volt muszáj benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Zelbacsi
2013.06.26. 19:07
"és a ravasz meghúzásával kilőni őt a levegőbe"
És egy ilyet komolyan vesznek! Egy ilyen ökörséget!! Hát sírva fakad az ember a röhögéstől, amikor arra gondol, hogy próbálják komoly pofával bizonygatni, hogy ez milyen káros
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. kiskoller
2013.06.26. 20:01
Nem kell ehhez komoly pofa. Kövezzetek meg, de én sem vagyok vevő az ilyen "humorra". Mondjuk én nem tiltanám be, de ez sokat nem jelent, mivel én alapból nem értek egyet a cenzúra működésével.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. mikej95
2013.06.26. 20:22
Remélem nem ez lesz az egyetlen vicces dolog a játékban, mert ha igen, az elég gáz. SR3-is vicces volt, még ha nem is használtuk ennek a 'fegyvernek' az elődjét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. nemlehet
2013.06.26. 20:22
kiskoller:

Ez hatalmas különbséget jelent. Nekem sem azzal van a bajom, hogy ez valakinek nem tetszik (ahogy nekem sem tetszik pl az operett), hanem, hogy álságos módon kamu hülyeségekkel próbálja megindokolni a nemtetszését. Ez a káros a gyerekekre duma annyira nevetséges.... Rárakják a 18-as karikát akkor eleve nem vehetik meg. Ha a szülő felelős nem hagyja játszani vele. Ha meg a szülő felelőtlen az állam úgy sem tudja megvédeni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Terror
2013.06.26. 22:09
De érted, a sarkon nyugodtan vehet igazi fegyvert vagy kokaint, reggeltől estig nézheti a neten az análpornót, simán felszedhet az utcán egy kurvát, de nem játszhat Saints Row-val, mert abban van egy nemlétező fegyver, ami seggbekúr, és ilyet látni módfelett káros.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Gyurkov
2013.06.27. 09:58
Importálni tudják majd ott is a játékot, a warez pedig mindenki számára elérhető - szóval az ilyesfajta korlátozásokkal semmi sem ér el Ausztrália.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. cipo
2013.06.27. 10:30
Én nagyon egyetértek a döntéssel.

Hova vezetne a világ ha olyanok döntenének mint ti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Terror cipo
2013.06.27. 10:49
Egy kevésbé álszent, demagóg és dilettáns világhoz, például?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. langward
2013.06.27. 11:08
@Terror: +1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. gyenesmart...
2013.06.27. 13:21
Akiket meg akar védeni ezzel a kormány, azok úgyis letöltik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. hegyitaho
2013.06.27. 14:12
@Terror ámen.
a szabadság azt kéne h jelentse h azt csinálsz amit akarsz egészen addig amíg ezzel másoknak kárt nem okozol. felnőtt ember számára egy játék nem lehet tiltható. max szabályozást kéne szigorúbban venni mint pl cigi v alkohol bár azok is hozzáférhetők és sokkal inkább valós veszély mint ez. az pedig 1 jogos kérdés h a 18 éves gyerek felnőttnek számít-e.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. nemlehet
2013.06.27. 18:49
Ha már a videójátékok hatása az életünkre mindig beugrik a Mass Effectben leírt turián társadalom. Ott az a törvény, hogy bármit lehet ameddig ez másokra nem jelent veszélyt vagy a feladataid ellátásában nem korlátoz. Szintekre van osztva a társadalom (már nem emlékszem mennyire), de minden magasabb szinten lévő szabadon előléptetheti az alacsonyabb szinten lévőket de teljes felelősséggel tartozik értük.

Nekem valahol itt kezdődik a szabad de felelős társadalom. Az embereknél azért nem működik ez, mert már nagyon rég óta mások mondják meg, hogy mit szabad és mit nem, mások mondják meg, hogy mi a jó és mi nem. A legtöbb ember nem képes normális önálló döntéseket hozni, túl könnyen befolyásolható és még 40 évesen is bizonyos mértékig infantilis marad.
Mindenkinek meg kéne hagyni a szabad választás lehetőségét, de a felelősséget is meg kell követelni rajtuk. Manapság az a gond, hogy szabályok között élünk, felelősség álltalában nuku (főleg egy bizonyos pénzmennyiség felett) és ettől mindenki szarul érzi magát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Trolltaxi
2013.06.28. 12:59
Marketing.

Ezt pont azért írták bele a játékba, hogy ezek a "Besorolási Hivatalok", valamint ezek után a "A Videójáték az Ördög Bibliája" aktivisták borítékolhatóan kiragadják ezeket az elemeket, és vicces erőlködéssel próbálják hivatali bikkfanyelven leírni az Anal Intruder működési mechenizmusát.

Ezt aztán majd felveszi hírnek néhányezer gamersite (mert ebben a formában már hír, hogy a SR4-ben lesz Anál Intrúder, vagy miatököm ... probe), közszájon forog majd, a finomkodó országokban (Ausztrália, Németország, esetleg USA konzervatív részei) meg kiadják a soft verziót, ahol csak simán felrobban egy dinamitrúd az áldozat seggében. Aki meg akarja, úgyis letorrentezi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zelbacsi Troll...
2013.06.28. 13:12
Ó, te jó ég, hát hogy mondhatsz ilyet, hogy "segg", már csak ezért az általad említett térségekben halálbüntetés jár. Még hogy valamit bele is dugjanak, júúúúúúj!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hypermania
2013.06.28. 15:13
Kurvára megveszem ezt a játékot, es addig játszom amíg szétfolyik az agyam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DogTheDog
2013.06.29. 20:17
Az Austin Powers-t vetitettek arra?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Daylin
2013.07.02. 13:18
Ezen mindig nagyokat röhögök. Mármint akkor amikor egy erőszakos videojátékot tiltanak be valahol. Ennél nagyobb baromság szerintem nem létezik. Ugyanis szerintem egy normális ember pontosan tudja, hogy ez csak egy játék, és ilyet nem szabad csinálni az életben. Aki meg ennek hatására akar az emberek seggébe egy dildót rakni az már alapból kattant volt. De amúgy akik betiltották azok se százasok. Mert ők sem tudják megkülönböztetni a játékot a valóságtól mint egy kétéves óvodás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!