iPon Hírek

KitKat frissítések az Asusnál

Dátum | 2014. 03. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Android 4.4 operációs rendszer talán minden eddiginél nagyobb figyelmet kap a gyártók részéről, és ennek megfelelően már sokan be is jelentették, hogy mely készülékeket fogják felruházni a KitKat kódnevű Androiddal. Érdekes módon az Asus – aki korábban mindig az élen járt ilyen tekintetben – eddig semmilyen hivatalos információt nem közölt, de most megtört a jég. Az tajvani gyártó nyilvánosságra hozta, azoknak az eszközöknek a listáját, amelyek első körben fognak Android 4.4 frissítést kapni. A felhozatal egyelőre csak a kiemelten fontos PadFone szériás termékeket szedi számba, de remélhetőleg a lista még bővülni fog a későbbiekben. Egyelőre azok örülhetnek, akiknek a birtokában a PadFone Infinity (más néven PadFone A80), a PadFone Infinity 2 vagy a PadFone 2 modellek valamelyike van – sajnos a PadFone Miniről sem esett szó. Ezeket az Asus már garantáltan ellátja majd a legújabb Android variánssal.
A friss Android sok érdekes újítást vezet be, élen a komolyabb teljesítménybeli optimalizálásokkal, újabb API-kal, és persze az egyelőre még csak kísérleti fázisban üzemelő ART futtatókörnyezettel. De fontos kiemelni a mélyebben integrált Google Now asszisztensszolgáltatást, valamint a feljavított kapcsolat- és üzenetkezelőt is. Munkahelyi környezetben pedig a felhőalapú nyomtatás lehet érdekes. Az Asus táblagéppé alakítható okostelefonjaira érkező frissítés ráadásul nemcsak a Google operációs rendszerének újításaival fog szolgálni, hanem a gyártó fejlesztői által teljesen átalakult felhasználói felülettel is. Az új megjelenést az Asus ZenUI-ként harangozta be, és ez már jóval komplexebbnek ígérkezik majd, mint amilyen az eddigi felhasználói felület volt. A PadFone Infinty és a PadFone 2 még a második negyedév során meg fogja kapni az újdonságot, azonban a PadFone Infinity 2 tulajdonosoknak kicsit tovább kell várni. Jelen állás szerint az Infinity 2-re már csak a harmadik negyedévben kerül majd sor.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. bighlo
2014.03.04. 11:10
Hatalmas!
Szerintem csak az eső értékesítési statisztikák miatt döntöttek így. Félelmetes, hogy a tavalyi év zászlós hajóit ma fél áron lehet kapni, csak mert híre ment, hogy 0 supportal rendelkeznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. djalienecs...
2014.03.06. 15:43
Én is épp a támogatás hiánya miatt félek ASUS mobilt venni, pedig ezek a padfone-ok nagyon ott vannak! Érdekesség, hogy az alaplapok és a routerek szegmensében, még a 2 - 3 éves kategóriában is rendszeresen jönnek frissítések, úgy látszik erre megy el a fejlesztői kapacitás!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!