iPon Hírek

KitKat körkép: frissítési listával állt elő a Sony

Dátum | 2013. 11. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Miután a Google bejelentette a legújabb Android variánst – amely a rendszer történelme során egyébként először egy konkrét márkanevet visel fantázianévként –, több, nagy gyártó is azonnal reagált, és a fontosabb masináinak frissítését hivatalosan meg is erősítette. Az első a Motorola és a HTC volt, majd ezeket közvetve az LG csúcsmodelljénél is nyilvánvalóvá vált, hogy jönni fog rá a KitKat rendszer. Erre válaszul most a Sony is előállt a saját kegyeltjeinek névsorával, ám itt már nem olyan felületesen ejtettek szót a rendszerfrissítésekről, mint a konkurensek, és kitértek újra a 4.3-as rendszerfrissítésekre is. A Sony boszorkánykonyhájából hamarosan óriási frissítési hullám indulhat el. A Jelly Bean előző kiadását záros időn belül kereken tíz Xperia modell fogja megkapni. Az érintettek között jelen van minden csúcsmodell, kezdve az év elején leleplezett Xperia Z-vel, de az alsóbb szegmensben indulók között is akad szerencsés kiválasztott. Az Android 4.3-ra várakozók listája jelen állás szerint így fest: A fenti felhozatalban foglaltak tulajdonosai decemberre várhatják az utolsó Jelly Bean variáns felbukkanását a Sony által hozzáadott extrákkal kiegészítve. Az időpont viszont későbbi időszakra csúszhat, ha szolgáltatói mobil van a tarsolyunkban, hiszen ebben az esetben még az adott hálózat gazdája is elvégzi a szükséges ellenőrzéseket és módosításokat.

Hasonló lesz a helyzet akkor is, mikor az Android 4.4 érkezésére várnak majd a tulajdonosok, de hogy az pontosan mikor érkezik, azt még nem tudjuk. A HTC One esetében három hónapon belülre ígérték a KitKat elkészülését, az LG és a Motorola pedig még idén elkészítheti az adott firmware-eket, így a Sonynál sem ülhetnek sokáig a babérjaikon. Az előző napokban fel is bukkant egy pletyka, miszerint egyes csúcsragadozók már kihagyják az Android 4.3-at a Sonynál – ahogy erre a lehetőségre a korábbi hírünkben is utaltunk –, de végül ezt a fenti listával a vállalat gyorsan megcáfolta. Android 4.4-et a Sony égisze alatt az alábbi masinák biztosan fognak kapni (és remélhetőleg az érintett gépek palettája még bővülni is fog): Ezekkel összességében már húsz olyan gépezetről van tudomásunk, amin biztosan összefuthatunk majd az Android 4.4 KitKattel, és az általa nyújtott újdonságokkal. A Google operációs rendszerének talán egyetlen korábbi variánsát sem övezte ekkora érdeklődés a kezdetekben. Fényes jövő elé nézhet tehát az újdonság, főleg annak fényében, hogy a rendszerigényen jelentősen faragni tudtak – kiváltképp a RAM tekintetében. Részletesebben az Android 4.4-ről és annak újdonságairól, valamint a vele befutott referencia modellről a kapcsolódó hírünkben lehet tájékozódni. Annyival viszont az ott olvasottakat ki kell egészítenünk, hogy sajnos a legfrissebb fejlemények szerint, az új launchert, amely számos felületi finomítást tartalmaz, nem fogják megkapni a frissítés folytán mások, vagyis egyelőre úgy tűnik, hogy az a Nexus 5 egyedi vonása marad.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

17. gabi123
2013.11.08. 12:49
Munkára, srácok! Várjuk a friss, ropogós KITKAT-et...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Lugi
2013.11.08. 13:03
Nem értek ehhez, de ha a listán nem szerepel az Xperia P, akkor arra fel sem lehet tenni az új verziót? Vagy csak hivatalos úton nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Taranisz
2013.11.08. 13:34
@Lugi: Valószinüleg sajnos nem fog kijönni az Xperia P-re ha nincs a listában (meglehet, hogy később még közölnek frissítési listát amin rajta lehet), ám jelenleg nincs rajta ahogy olvashattad vagyis hivatalos úton nem tudod majd frissíteni.
Ám a netnek hála szerintem ha rákeresel arra, hogy "Xperia P android 4.4 ROM" vagy valami hasonló kulcsszavakkal akkor szerintem találni fogsz olyan ROM-ot amit feltehetsz rá magad (ugrik a gari a telóról ilyenkor) és így lehet 4.4-es frissítésed.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Lugi
2013.11.08. 14:29
Taranisz

Köszi a választ! Egyelőre csak elmeléti síkon érdekel a dolog, mert újonc vagyok az okostelefon témában, tehát telepíteni sem tudnám segítség nélkül. Csak megtetszett ,hogy esetleg jobban futna a telefonomon az új verzió.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. halaszakos
2013.11.08. 15:10
Lugi: a-val, megbarátkozol akkor egyenesbe leszel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. halaszakos
2013.11.08. 15:11
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. halaszakos
2013.11.08. 15:11
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. halaszakos
2013.11.08. 15:12
ezmieeeez?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. yodamester...
2013.11.08. 17:06
@Lugi itt kapsz pontos infót,de a P még a 4.3-at sem kapja meg.Ezt volt P tulajként mondom.
http://prohardver.hu/tema/re_sony_xperia_p_femtestver/friss.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Lugi
2013.11.08. 17:31
yoda: Köszi, elkezdem olvasgatni a topicot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Steven86
2013.11.08. 19:59
azért jó lenne ha nem felejtenék el az Xperia S-t sem, mivel az is a csúcs volt jó darabig ! speciel ma is csak egy semmitérő frissítést kaptam, hozzá meg 1,5 hónapja egy kernel update-et ami a villogást kellett volna javítsa ami nálam nem volt tapasztalható, de azóta igen.... SONY JÓ LENNE HA GONDOLKODNÁL ! (-,-')
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. HUFEUR
2013.11.08. 20:32
Steven86:

1,5 éves készülék, nagy csoda lenne, ha még lenne rá frissítés, hisz Nexus-oknál is csak másfél év a "kötelező" frissítési idő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. asdsa
2013.11.08. 22:01
Hát nem tudom, az a baj, ha rakok rá egy főzött 4.4-et, akkor oda a jó kis Xperiás felület. Ugyan néha-néha kicsit akad (pl. egyes live wallpaperek, néha lapozáskor), de nem csúnya az biztos.
Meg hát azért vicc, hogy egy alig 1 éves telefon 50ezer+ kategóriában nagyjából fél év supporttal rendelkezik. Kaptunk egy ICS-->JB 4.1 firmwaret, aztán kész. De ez igaz az rengeteg Sony telefonra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. gabushi asdsa
2013.11.09. 02:27
Sajnos úgy tudom szinte minden gyártó ugyan ezt csinálja..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. HUFEUR
2013.11.09. 12:12
asdsa: Nem tudom melyik telefonra gondolsz, hogy alig 1 éves, de ha Xperia S-t akkor az már kb 21 hónapja jelent meg.

És lehet vicc, hogy kb fél évig támogatnak egy középkategóriás telefont, de remélem senki sem lepődik meg rajta. Nekem sem tetszik, de ez mindig is így volt, a csúcskategóriás telefont támogatják kb 1,5 évig, aztán max custom romokkal lehet frissíteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gyuszi02
2013.11.09. 16:38
@Steven86: Nem a sony-n múlik a frissítés, a qualcomm fejezte be az s3 soc-ok támogatását.

@HUFEUR: Nem 2 év van a nexusokra inkább? Nem mintha az a pár hónap nagyon számítana, de én úgy tudom, 2 év. Ugyanez vonatkozik a google editionös telefonokra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. asdsa
2013.11.10. 16:42
@HUFEUR
Ja, Xperia P-re gondoltam, bár mondjuk ez nem sokat változtat a dolgon, mert egy árréssel az S alatt van (de egyébként ez később jött ki).
De azért ez már nem az alsókategória és a Sony nem egy ugribugri kis kínai cég, úgyhogy elvárná az ember, hogy minimum 2-3 év support legyen hozzá és ez igaz az összes többi hasonló kaliberű gyártóra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!