iPon Hírek

KitKat néven érkezik az Android 4.4 (Frissítve)

Dátum | 2013. 09. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google nemrégiben rántotta le a leplet az Android 4.3-as rendszerről, amely továbbra is a tavaly nyáron bemutatott Jelly Bean termékvonalat erősíti. Ebből adódoan ez csak kisebb foltozásokat vonultatott fel, illetve néhány fontos API támogatással is bővült a repertoárja, de ezt most hagyjuk is, hiszen máris beharangozásra került az újabb sikervárományos. A KitKat fantázianevet viselő Android igazán meglepte a szaksajtót, ugyanis már mindenki arra készült, hogy az idei év végén már be fog futni az új főverzió, de sajnos úgy tűnik, hogy nem. Az Android 5.0 Key Lime Pie tehát várat magára, jön viszont helyette az Android 4.4, ami az Android 4.1 óta a legtöbb újdonságot hozhatja el a felhasználók és a fejlesztők számára egyaránt. A következő generációs, mobilokra és táblagépekre (vagy talán már egyebekre is?) szánt operációs rendszer érkezéséről Sundar Pichai számolt be a Google+ oldalán. Pichai, aki egyben a Google Apps, a Chrome és az Android első embere is a Google berkein belül, egy rekorddal egybekötve számolt be az új oprendszer érkezéséről. A neves esemény az egy milliárdos álomhatár átlépése volt. Az Android jelenleg is folyamatosan erősíti a piaci jelenlétét és ezt nem is rejtik véka alá. Az egy milliárdodik készülékaktiválásról Pichai örömmel számolt be. "Alig várom, hogy kiadjuk a következő verzióját a platformnak." - jegyezte meg a beszámolója végén.

A KitKat Facebook oldalán közzétett kép.
A Google összeírta az összes eddigi rendszert, és rövid jellemzővel látta el ezeket. Az Android 4.4 kapcsán a következő megjegyzést olvashatjuk: "Az Android KitKattal az a célunk, hogy a csodálatos Android élményt mindenki számára elérhetővé tegyük." Ebből túlzottan messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni, ám a legnagyobb esély arra van, hogy egy még rugalmasabb OS-t szeretnének létrehozni, amit már a mobiloktól és a tábláktól elszakadva, sokkal több helyen tudunk használni. Okosórákon, szórakoztató elektronikai cikkeken (pl.: televízió), vagy játékokra kihegyezett konzolokon tűnhet fel így egy minden eddiginél jobb Android. Mindez eddig is megoldható volt, de a legkevésbé sem kompromisszummentesen. Lássuk be, egy 3 colos telefonon és egy 65 hüvelykes HDTV-n ugyanaz a felület nem túl praktikus. Másrészt az alacsonyabb gépigényt is nyugodtan belemagyarázhatjuk a jellemzésbe. Na de nézzük, hányadán is állunk a dolgoknak. Jelenleg így fest a Google rendszerének történelme a verziókat végignézve (A lista persze csak a kereskedelmi forgalomban is viszont látott kiadásokat sorolja.): A következő kiadás, vagyis a KitKat fantázianevű Android 4.4 lehet egyébként az első olyan rendszer, ami nem általánosított édességnevet használ, hanem konkrét márkát nevez meg. A levédett név a Nestlé és a Hershey közös tulajdonában áll, és arról nincsenek információink, hogy miként vált a jogvédett név az Android legújabb kiadásának kódnevévé, de minden bizonnyal senkit nem lepne meg, ha komoly reklámszerződés született volna ezzel együtt a háttérben. Kiegészítés: Időközben fény derült arra, hogy Key Lime Pie néven már valószínűleg nem fogunk kapni rendszert, a KitKat valójában ennek a helyét vette át. A névváltást már hónapokkal ezelőtt eldöntötték, de mostanáig csak egy szűk kör tudott KitKatről, mindenkinek másnak (az andorios fejlesztői csapatnak is) eddig KLP-ként beszéltek róla minden esetben. A KitKat nem tudni pontosan kinek az ötlete volt, de onnan jött a dolog, hogy a Google-nél ez az édesség fontos szerepet tölt be. Ha nassolni szeretnének, ilyet mindig találni az irodákban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

20. btomi1980
2013.09.04. 10:29
A következő a Bounty lesz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Supra
2013.09.04. 10:49
Az azt következő neve pedig 1500 karakter hosszú, mert benne lesz a reklámozott cég teljes jelmondata, az összes reklámanyag, meg persze a copyright.

Kezd a google-nek is elgurulni a gyógyszere...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. MrFox
2013.09.04. 11:00
Tibi chockolate.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Szedah
2013.09.04. 11:01
Android 4.5: Knorr
Android 4.6: Microsoft
És persze a magas labda:
Android 5.0: Best Buy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Taranisz
2013.09.04. 11:37
Nem tudom mi a bajotok a névvel, a KitKat is egy édesség. Ha ők így akarták akkor miért ne lehetne pont KitKat? Jobban lenne egy "American Pie" vagy mi?
Pont ugyan olyan jó, mint az elődök voltak... ne a borítójáról ítélj meg egy könyvet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. bertadave
2013.09.04. 11:44
Itt a sztori a KitKat-név megszerzéséről: Google, Nestle, And Android 4.4 KitKat: Here's How It All Went Down
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. elmepocok
2013.09.04. 11:53
Szerintem ez a név egyszerűen pofátlan marketing, semmi más.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. ThePoweR elmep...
2013.09.04. 12:20
Mért pofátlan?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. LechooEdy
2013.09.04. 12:22
Várom mikor lesz Haribo, vagy Duplo a neve. Nagyon éhes lettem.
És mikor lesz mondjuk Mákos Guba, vagy Gulyás Leves?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. DemonDani
2013.09.04. 12:32
Gulyás Leves nem igen lesz, vagy felétek cukorral készül?

bertadave
Köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Yoshileon
2013.09.04. 12:54
biztos hogy az ezutáni Key Lime pie lesz? ellentmondana az eddigi elnevezés szabályoknak, miszerint abc sorrendben jönnek a nagyobb változások

Cupcake
Donut
Eclair
Froyo
Gingerbread
Honeycomb
Ice cream sandwich
Jelly bean
Kit kat
Key lime pie (wut)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. NorbeArt
2013.09.04. 13:13
Ha a következő úgyis L-betűs lesz, akkor legyen mondjuk Lekváros Bukta! Egyébként egy kérdés: hivatalosan mit újít ez a verzió a korábbihoz képest?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Vardar
2013.09.04. 13:13
Akkor már nem lesz Kurtos kalacs?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. DemonDani
2013.09.04. 13:38
Yoshileon

Időközben frissült is a hír

NorbeArt
Egyelőre semmit nem tudunk vagy de, de azt amit tudunk, az benne is van a hírben (semmivel egyenlő)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. csicsoblad...
2013.09.04. 15:01
A Kürtös kalácsról már lecsúszott a magyar, de talán még a a 26.2-es verziót elkaphatjuk, mint Android Zsíros Bödön...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tibaimp
2013.09.04. 15:18
NorbeArt: "...Lekváros Bukta!..." - ezen becsokiztam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. HUFEUR
2013.09.04. 18:23
Neten valahol azt irtak, hogy szerintuk azert kapta ezt a nevet, mert a KitKat-nal egyesevel torod le a csokirudakat vagy miket, es ez lehet majd valahogy a 4.4-hez fog kapcsolodni (mivel mar az utobbi par honapban is megfigyelheto, ahogy a Google a kulonbozo stock alkalmazasokat, mint pl billenttuzet, kamera, stb kulon is felrak a Play-re). Lehet kicsit furcsa magyarazat, ahol olvastam ott jobban leirtak, de mar nem emlekszem a forrasra. Egyebkent lehet csak egy hatalmas PR fogas az egesz, hisz mostanaban mindenhol errol beszelnek, Nestlenek es Google-nek is ez csak jo.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. elmepocok ThePo...
2013.09.04. 21:38
Engem szíven ütött, azért írtam-lehet másnak tetszik, mert ilyet legalább evett, ellentétben a gingerbread-del vagy jelly bean-nel- én nem szívlelem a reklámokat amúgy sem. Azt meg csak az Isten tudja, hogy emiatt hányszázezer ember vett ma egy ilyen csokit, vagy fog a jövőben, amikor eszébe jut, hogy milyen rendszer fut a telóján. (Ja, meg a Nestlé a következő negyedéves jelentésnél )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ThePoweR elmep...
2013.09.05. 14:20
Na de most értem mér fáj az neked hogy valaki vesz egy ilyen csokit. Persze reklám, de ez legalább nem az rádumálós szar mint amit az MS meg az EA is csinál(meg sokan mások). Nem kötelez semmire és nem is függ tőle semmi. Egy ötletes kis reklám ami mind2 cégnek előnyös.

Az olyan szájbarágós reklámokat én sem szeretem amikor (nem pont ide vágó téma ) elakarnak adni neked egy kést 16k-ért és persze AJÁNDÉKBA jár hozzá még 1 olyan kés meg még egy szett meg tartó, konyha, ház, autó...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. SonicTheHU...
2013.09.05. 17:28
Nekem egy gondom van az Androiddal, mégpedig az ami az AMD-vel is. Nem telik el nap h ne tolulna a pofámba valamilyen formában. Vagy vmi agyonnyomott reklámon keresztül, vagy egy ismerősöm akarja lenyomni a torkomon ezt a sz@rt. Elhiszem h jó, stabil meg mittomén, AMD esetében olcsó is, de pont nem tud érdekelni. A rizsa az rizsa marad, és pár év múltán is nyomja még mindig mindenki vidáman... És tisztában vagyok vele h ez bizony egyéni szoc problem, de hogy szünetmentesen ömlik az ember nyakába már kicsapja a biztosítékot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!