iPon Hírek

Kitört a háború a T-Mobil és a Vodafone között

Dátum | 2011. 02. 24.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Vodafone szakemberei szerint a vitát az váltotta ki, hogy két mérési módszert alkalmaznak, amelyek különböző alapokra épülnek. Mindhárom cég alkalmazza a Matrix módszert, ami valójában csak annak megállapítására alkalmas, hogy milyen az adott cég hálózatán a le- és feltöltési sebesség. Csikai Attila, a Vodafone Magyarország jogi igazgatója a csütörtöki beszélgetésen elmondta, hogy a Matrix módszer szerint nem összehasonlíthatóak a hálózatok, s csak az állapítható meg általa, hogy az adott társaság megfelel-e az általános szerződési feltételeknek vagy sem, vagyis ez egy, a hatóság számára alkalmas, műszaki alapú mérési módszertan, s nem árulkodik arról,amire az ügyfelek kíváncsiak. Épp ezért a Vodafone csoport szinten egy nemzetközileg elfogadott módszertant rendelt meg, a németországi P3 Communicatoins GmbH-től, ami a Matrixhoz képest lényegesen több, hét szempontú vizsgálatot végez, amelynek során például azt is megnézik, hogy milyen a hálózat web böngészési képessége.

A Vodafone szakemberei szerint a cég mindeb szempontból a legjobb teljesítményt érte el, így az összmérések alapján a Vodafone hálózata a leggyorsabb - a P3 mérése során ugyanis mindhárom cég hálózatát vizsgálták.

Csikai lapunk érdeklődésre elmondta, hogy kicsi az esélye annak, hogy a három magyarországi szolgáltató megegyezik abban, hogy mindhárman elfogadják a P3 mérési gyakorlatot. A közelmúltban egyébként a T-Mobile a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult az előbbi nézeteltérés tisztázása miatt. A Vodafone biztos abban, hogy nem volt jogsértő az a kijelentésük, hogy például web böngészésben a cég a legjobb.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. MrJerk
2011.02.24. 11:48
A Vodafone szakemberei szerint a cég mindeb szempontból
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. degumentes
2011.02.24. 12:36
Én a vodafosnak nem hiszem el amit mond mert mikor náluk volt a netem szerintük mindig jó volt a net nálam meg csak kullogot, én nem hiszek nekik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ITEM00
2011.02.24. 13:44
Apa kezdődik...

Nekem is feltűnt,hogy a voda reklámokban állandóan elhangzik a "Magyarország leggyorsabb mobilhálózata" mondat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!