iPon Hírek

Kiváló ár-érték aránnyal érkezik a Meizu m5s

Dátum | 2017. 02. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Egy ideje már lehetett kiszivárgott információkat hallani arról, hogy a Meizu új középkategóriás mobilon ügyködik, most pedig hivatalosan is beszámolhatunk erről. A vállalat legújabb alsóközepes okostelefonjával, az m5s-sel ismerkedhetünk meg az alábbiakban, ami a novemberben útnak indított Meizu m5 helyét veszi majd át a kínálatban.
Az érdeklődőket egy 5,2 hüvelykes megjelenítővel köszönti majd a Meizu újdonsága. A tervezők egy 1280 x 720 képpontos panellel küldik bevetésre a mobilt, ami az IPS technológia révén a fényerejét, a színvilágát és a betekintési szögeit tekintve is jól fog teljesíteni, a kontrasztaránya pedig 1000:1-hez lesz. Összességében optimális képminőséggel lehet számolni. A Meizu a YunOS irányába tett kitérését követően most újra visszatért az Androidhoz, egészen pontosan a Marshmallow fut az eszközön. A vállalat itt már a Flyme OS legfrissebb kiadását alkalmazza majd, ami jól felszerelt lesz a hozzáadott tartalmakat és az előre telepített alkalmazásokat tekintve. A hátlapon található kamera 13 megapixeles érzékelőre épül és fázis eltérésen alapuló autófókusszal dolgozik, így a fókusz beállítása pillanatok alatt történik. Az egység egy F/2.2-es rekesznyílású lencserendszert kapott és tartozik hozzá egy LED-es villanó is, amit két eltérő színhőmérsékletű dióda alkot. Szelfik készítésekor és videóhívások alkalmával is lehet számítani a Meizu m5s-re, ilyenkor az 5 MPixeles érzékelőre épülő képalkotó lép a színre, melyhez egy F/2.0-s optika tartozik.
A Meizu új reménysége a MediaTek MT6753 központi chipre épül, ami igazából már jól bejáratott a középkategóriában. Egy olyan 64 bites lapkáról van szó, ami nyolc egyenrangú Cortex-A53 magnak ad otthont és 1,3 GHz frekvencián üzemel. A grafikus egységre is érdemes kitérni, egy Mali-T760 MP2 integrált vezérlő dolgozik a 28 nm-es MT6753-ban. A rendszermemóriát 3 GB-nyi LPDDR3 modul alkotja, ez már a legtöbb esetben elegendő lesz az Android számára, még rutinosabb felhasználók keze alatt is, akik esetleg több applikáció között ugrálnak egyidejűleg. Az újdonság kétféle tárhely-mérettel lesz hazavihető, az alapot a 16 gigás kapacitás jelenti majd, de meg lehet majd szerezni 32 GB-tal felvértezve is; továbbá itt el kell még mondani, hogy bővítési lehetőséggel is szolgál az okostelefon. A kapcsolati képességek terén az alapvető opcióknak nincs híján a mobil, de extrákat sem nyújt, szóval az NFC chipről például le kell mondani. Van a Meizu m5s kelléktárában 4G LTE hálózati modem (VoLTE), Bluetooth modul LE kiterjesztéssel, kétsávos, 802.11 a/b/g/n WLAN és persze A-GPS vevő is – ez utóbbi a GLONASS műholdakra is támaszkodhat. Dual-SIM támogatással fog befutni a gépezet, de sajnos azt is el kell mondanunk, hogy a második hálózati kártyának egy pozíción kell osztoznia a memóriakártyával, ami sokakat érinthet kellemetlenül.
Ahogy azt már a Meizunál megszokhattuk, az anyaghasználat terén sem lesz ok panaszra. A masina teljesen alumínium burkolatot öltött magára, a peremei lekerekítettek, az előlapját védő üveg pedig 2.5D kialakítással „koronázza meg” a dizájnt. Nemcsak szemrevaló lett az m5s, hanem kényelmes fogást is biztosít; a térfogata 148,2 x 72,5 x 8,4 milliméteres, a tömege pedig 143 gramm. Kiemelendő még az új m-modell neve mellett, hogy van a fedélzetén ujjlenyomat olvasó is (mTouch 2.1), mégpedig az előlapi nyomógomb ad ennek otthont. Üzemidő tekintetében is jól fog szerepelni a készülék, egy 3000 mAh-s akkumulátor van benne, de a kijelzője csak 5,2 colos és a hardver többi része is rendkívül takarékos. Két napig biztosan elmegy majd a Meizu m5s begyes használattal, és legalább 20 órás beszélgetési időt is borítékolni lehet. Természetesen van gyorstöltés is, így hamar menetkész állapotba kerülhet a lemerült mobil – 36 perc alatt éri el az 56%-os töltöttségi szintet. Az okostelefon meg lehet majd venni négy különböző színváltozatban is, rózsaarany, ezüst, arany és sötétszürke kivitelek alkotják a kínálatot.
A Meizu m5s 800 jüanos árról indul 16 GB-tal, ami átszámolva kb. 120 dolláros összegnek felel meg. Ennyiért tehát kapnak a vásárlók egy olyan mobilt, ami a mindennapos igényeket szinte teljesen ki tudja elégíteni. Lehet még fentebb menni a tárhely tekintetében 32 gigáig is, ahogy arról már fentebb szó volt, így kb. 150 dollár közelében lesz a végösszeg – persze még ez is abszolút jutányos. Az eszköz forgalmazása február 20-án kezdődik Kínában, hogy más régiókba mikor juthat el, arról nem szólt a fáma.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!