iPon Hírek

Kizöldül a Sony Ericcson

Dátum | 2009. 06. 09.
Szerző | Freeman07
Csoport | MULTIMÉDIA

A svéd-japán telefongyártó, a Sony Ericsson bejelentette széndioxid-kibocsátást csökkentő tervét, aminek értelmében a vállalat belső működésében 20 százalékkal, a termékek teljes életciklusában pedig 15 százalékkal szeretnék csökkenteni a CO2-kibocsátást 2015-re.

A három új GreenHeart-modell egyike, a C901.A tavaly szeptemberben indított GreenHeart program részeként a vállalat zöld stratégiáját folyamatosan szeretné kiterjeszteni a teljes termék-portfóliójára, ami különbözik a konkurens vállalatoktól, ott ugyanis csak pár különálló termékre, például a Nokia Green 3110-re vagy a Motorola Renew W233-ra fókuszálnak a gyártók.

"Mi inkább a nagy mennyiségben eladásra kerülő általános felhasználású modelleket favorizáljuk a szimpla "zöld" telefonokkal szemben." - közölte Jon Mulder, a vállalat Észak-amerikai termékmarketing főnöke. "A vásárlóinknak előszöris képesnek kell lenniük szuper telefont vásárolni, és közben rájönniük, hogy az egy környezetkímélő, "zöld" modell is egyben."

Milyen módon tudja csökkenteni a vállalat a károsanyag-kibocsátást az egyes telefonoknál? Például a e-kézikönyveket adnak a szokásos papíralapú helyett, így kevesebb papír fogy, kisebb dobozban szállítják, ami megint csökkenti a szállításból adódó, egy telefonra eső CO2-kibocsátást. De folytathatjuk a sort az újrahasznosított műanyaggal, a hatékonyabb töltőkkel és a vízbázisú festékkel is, amik a gyártás során kerülnek alkalmazásra.

A Sony Ericsson először három terméket fog piacra dobni, a C901 GreenHearth-ot, a C901 Cybershot telefon új változatát, a Naite-ot, egy alap GSM és 3G-telefont, és az MH300 GreenHeart headsetet. A vállalat azonban nem tervezi a GreenHeart logó megjelenítését a termékeken, egyedül néhány szoftverben kerül alkalmazásra ez a jelölés.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Insignia
2009.06.09. 12:39
VISSZA A HIRHEZ

vízbázisú festék?!? csodaszép egy fél év után meg nézed hogyan jön fel a fesék a telefonról... eddig azért szerettem az SE-t voltak nem festett telefonjai amire ha 1 év után ránéztél még újszerű hatást keltett...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. PainKiller
2009.06.09. 14:40
Nem a telefonokon alkalmazzák a vízbázisú festékeket, hanem a csomagolásaikon!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!